18 / 05 / 2024

Diyarbakır Hani köprü yıkım

Diyarbakır Hani köprü yıkım

Diyarbakır Hani ilçesine bağlı Ovalı Mahallesi'nde bulunan tarihi taş köprü, çevrede bulunan mermer ocakları ve bakımsızlıktan dolayı yıkılma tehdidi altında..

Çatalca İhsaniye'de 50 yıldır beklenen köprünün yapımı başladı!

Çatalca İhsaniye mahalllesinde 50 yıldır istediği köprünün yapılmasını sağlayan Belediye Başkanı Mesut Üner, köprünün yapım aşamalarıyla yakından ilgileniyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayakları tamam!

Çanakkale Boğazı’nın ’gerdanlığı’ niteliğinde olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar, sürüyor. Köprünün ayakları tamamlandı, dev ayaklarda son blok yarın kuleye törenle koyulacak...

Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı. Kırım Köprüsü üzerinden yaklaşık olarak 14 milyon kişinin geçmesi bekleniyor.

Diyarbakır ve Mardin arasındaki köprü 24 yıldır tamamlanmayı bekliyor!

Bismil ile Savur ilçeleri arasında yapılan köprüye 24 yıldır yol bağlanmıyor. 10 hükümet gören köprüye isim bile verilmedi. Köylüler ise yetkililerden köprünün neden bitmediği ile ilgili bir cevap bekliyor.

Sivas'ta 40 yıldır beklenen köprü açıldı!

Sivas’ta Karşıyaka Mahallesi halkının 40 yıldır hayali olan köprü düzenlenen törenle halkın kullanımına açıldı...

Diyarbakır Hani'ye 164 milyon TL yatırım yapıldı!

Diyarbakır’ın Hani İlçesi’nin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı, “Göreve başladığım günden bu yana ilçemizin ihtiyaçları ve halkımızın talepleri doğrultusunda ilçeyi geleceğe hazırlayan projeler gerçekleştiriyoruz” dedi...

Diyarbakır kentsel dönüşümle ihya edilecek!

Diyarbakır'da kısa ve uzun vadeli projeler Belediye Başkanı Cumali Atilla'ya sunuldu. Projelerin içinde çarpık kentleşme alanları olan Şehitlik, Bağlar ile Seyrantepe alanlarının ihya edilmesi de yer alıyor.

TOKİ, Diyarbakır Hani'de 300 konut yapacak!

Diyarbakır’ın Hani ilçesine kayyum olarak atandığı günden bu yana kenti yeniden inşa eden Şaban Arda Yazıcı, toplam 50 milyon liralık iki yeni projeye imza attı. TOKİ, ilçeye 2 etap halinde toplam 300 konutluk bina inşa edecek.

Diyarbakır Batıkent'e köprülü kavşak yapılıyor!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Batıkent semtinde Devlet Demir Yolları tarafından başlatılan köprülü kavşak ve hemzenin Ekim'de tamamlanması bekleniyor. Kavşağın tamamlanmasıyla kent trafiği rahatlayacak.

Trabzon Köprübaşı yatırımları hız kesmiyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını yoğunlaştırarak sürdürürken Köprübaşı ilçesi Beşköy Mahallesi Muhtarı Adnan Aydın, “Mahalle muhtarı olarak Büyükşehir Belediyemizin mahallemizdeki çalışmalarını takip etmeye yetişemiyorum” dedi.

Erzincan Sırat on Fırat için 600 metrelik köprü inşa edilecek!

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde yürütülen "Sırat on Fırat" Projesi kapsamında inşa edilecek 600 metre uzunluğundaki ve 510 metre yüksekliğindeki asma yürüyüş köprüsü, bölgenin tanıtımına katkı sunacak.

Diyarbakır Hazro Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Hazro Belediyesi’nin, kültürel etkinlikler ve kadınlar çalışmaları için projelendirdiği Hazro Kültür ve Yaşam Merkezi’nin temeli atıldı.

Diyarbakır Ferit Köşk Mahallesi’nin yolları yenileniyor!

Kent merkezindeki asfaltlama ve bakım onarım çalışmalarında şimdiye kadar 117 bin ton asfalt kullanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, asfalt çalışmalarını Ferit Köşk Mahallesi’nde tamamlayarak Ahmet Arif Caddesi’ne geçti. Belediyenin okul bahçelerini asfaltlama çalışmaları da devam ediyor.

Diyarbakır Hani köprü yıkım Haberi

Diyarbakır Hani köprü yıkım

Diyarbakır Hani ilçesine bağlı Ovalı Mahallesi'nde bulunan tarihi taş köprü, çevrede bulunan mermer ocakları ve bakımsızlıktan dolayı yıkılma tehdidi altında.


Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Ovalı (Koké) Mahallesi'nde bulunan tarihi taş köprü (Pıra Kevır), Kokê Tepesi (Giré Koké) çevresinde bulunan mermer ocakları molozlarının çevreye dökülmesi nedeniyle tehdit adlında. Ne zaman kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen tarihi köprü, en son 80 yıl kadar önce kaba bir onarımdan geçirildi. Tarihi köprü, bakım yapılmaması durumunda yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. 



YIKILMAK ÜZERE


Mezra sakinleri, Tarihi Taş Köprü ve eski yerleşim yeri olan Gıre Koké Bölgesi'nin "sit alanı" kapsamında olması nedeniyle bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını istedi.


Diyarbakır...