01 / 05 / 2024

Sakarya Mudurnu Deresi Köprüsü'nün inşaatı 3 ayda bitecek!

Sakarya Mudurnu Deresi Köprüsü'nün inşaatı 3 ayda bitecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akyazı’nın Taşburun Mahallesi’nde bulunan Mudurnu Deresi üzerine yaptırılan köprü inşaatı bütün hızıyla sürüyor.



Sakarya'da Akyazı’nın Taşburun Mahallesi’nde bulunan Mudurnu Deresi üzerine yaptırılan köprü inşaatı bütün hızıyla sürüyor.


Yaklaşık 4 milyon liraya ihaleyi kazanan Mithat Tanrıkulu ve Mustafa Güney ortaklığındaki çalışmalar, 13 Temmuz’da başladı. Kısa sürede büyük mesafe kat etmeyi başaran ihaleyi kazanan ortaklar, şartnameye göre ihale süresinin 180 gün olmasına rağmen bu süreyi yarı yarıya indirmeye azimli olduklarını ve köprü inşaatını üç ay önce bitirip teslim etmeyi planladıklarını söylediler. Yapılacak olan köprü 115 metre uzunluğunda, 3 metresi yaya yolu olmak üzere 13 metre genişliğinde olacak ve köprü inşaatının tamamlanıp köprünün hizmete girmesiyle Taşburun Mahallesi önemli bir sorunu da çözmüş olacak.


Teşekkür etti

Kılıçoğlu, “Muhtarlar toplantısında dile getirdiğimiz köprü isteğimizi yerinde bularak ihaleyi yaptıran ve köprü yapımını başlatan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na ne kadar teşekkür etsek azdır. Köprümüz hizmete girdiğinde kendisini mahallemizde ağırlamayı planlıyoruz. Böylece az da olsa kendilerine olan minnet borcumuzu ödemek istiyoruz” dedi. Komşusu ve işadamı Yaşar Hoşoğlu’na da teşekkür eden Kılıçoğlu, açıklamanın devamında, “Bilindiği gibi köprü inşaatlarında kullanılmakta olan malzemeler peşin bedelle alınıyor. Bu konuda komşum işadamı Yaşar Hoşoğlu ihaleyi kazanan ortaklara destek için bazı malzemelerin parasını kendi ödeyerek aldı ve inşaatımızın hızlanmasını sağladı. Yaptığı ödemelerin tutarını firma yetkililerinden bilahare alacak, ama şu an için verdiği maddi destek gerçekten önemliydi. Bu nedenle kendisine teşekkür etmeyi görev sayarım. Büyükşehir Belediye Başkanımız’ın mahallemize verdiği hizmet çok büyük. Teşekkürümün yanında bir de küçük bir ricam olacak. O da köprü inşaatımızı yapmakta olan firmaya hak edişlerinin zamanında ödenmesidir. Bu isteğimizi uygun göreceğinize olan inancımın tam olduğunu ifade ediyorum” dedi.




Sakarya Yenigün


Geri Dön