02 / 05 / 2024

Diyarbakır imar 2018

Diyarbakır imar 2018

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, “Şehrimizi imarda örnek şehir yapacağız”diyerek açıklamalar yaptı. 

Diyarbakır'da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Diyarbakır’da çöken Işık Apartmanı'nda 42, Yoldaş Apartmanı'nda 61, Hisami Apartmanı'nda ise 101 vatandaş hayatını kaybetti. 2019 yılında imar barışından faydalanmak için başvurulan üç binada inceleme yapıldı. İşte ayrıntılar...

Diyarbakır Kayapınar'da tapu sorunu büyüyor!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde gecekondu ve kaçak yapılaşmayı engellemek için yapılan imar revizyonları, Şehir Plancıları Odası’nın itirazları sonrasında durduruldu. Bölge sakinleri ise tapuları olmadığı için doğalgaz ve internetten faydalanamadıklarını söyledi.

TMMOB Diyarbakır: İhale yönlendirmeleri ve imar rantları ile kamu zarara uğratılıyor!

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, son dönemlerde şehirde kaçak yapılaşmanın arttığına dikkat çekti. Diyarbakır Mimarlar Odası Eşbaşkanı Ferit Kahraman, “İhaleler, pazarlık usulüyle belirli firma ve kişilere verilerek kamu zarara uğratılıyor” diye konuştu.

Diyarbakır yeniden inşa edildi!

Bir dönem terörle anılan Diyarbakır, kötü günlerini geride bıraktı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Huzuru sağladık, 2015-2018 arasında yüzde 50 büyüdük. Şimdi hedef 2 yılda 25 bin kişiye istihdam sağlamak” dedi.

Diyarbakır'da cami yapımını durduran imar planı değişikliği iptal edildi!

Diyarbakır Kayapınar'da yapımı devam eden camiler için yıkım kararı iptal edildi. 

Diyarbakır'da cami yapımını durdurma kararı valiliği harekete geçirdi!

Diyarbakır Valiliği, HDP'li Büyükşehir Belediyesi'nin aralarında inşasına başlananların da olduğu camilerin yapımı için belirlenen alanların farklı amaçla kullanımı amacıyla imar planını değiştirmesi üzerine yürütmenin durdurulması talebinde bulundu...

Diyarbakır Sur'a 10 butik otel inşa edilecek!

Kayyım atanan Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nin Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde,10 butik otelin yapımına başlandı. Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Sur'da konut, butik otel ve iş merkezi inşaatları için 2018 yılında 100 milyon TL tutarında dört ihale yapıldı.

Sur, Diyarbakır eskisinden daha güzel bir hal alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde gerçekleştirilen ihya ve imar çalışmalarına ilişkin, "Bu yıl içerisinde burası büyük oranda toplanacak. Bu proje bittiği zaman Sur eskisinden daha güzel, Diyarbakır eski Diyarbakır'dan daha güzel bir hal alacak." dedi.

TOKİ Diyarbakır Üçkuyu başvuru tarihleri 2018!

TOKİ Diyarbakır Üçkuyu başvuru tarihleri 2018 haberimizde yer alıyor. Projede toplam 300 adet konut bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır'ı imar etmek için çalışıyoruz!

Diyarbakır'da katıldığı Gençlik Festivali'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, Diyarbakır'ı istismar etmek için değil imar etmek, geliştirmek, yükseltmek, huzura ve refaha kavuşturmak için çalışıyoruz." dedi.

Diyarbakır’daki kamu kurumları kiraya çıkıyor!

Diyarbakır’da, onlarca kamu kurumu plazalarda ya da tarihi binalarda kirada. Kurumlar, kamuya ait boş binalara “imar ruhsatı yok” gerekçesiyle girmek istemiyor.

TOKİ'den Diyarbakır'a 178 adet dükkan!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Diyarbakır Bağlar'da inşa edeceği 178 adet dükkanın ihalesi 10 Temmuz 2018 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Diyarbakır Üçkuyu kura sonucu 11 Ocak 2018!

TOKİ Diyarbakır Üçkuyu kura sonucu 11 Ocak 2018 henüz açıklanmadı. TOKİ Diyarbakır Üçkuyu kura sonucu açıklandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak.

Diyarbakır imar 2018 Haberi

Diyarbakır imar 2018

Diyarbakır'da düzenlenen bir organizasyonla dönüşen şehirlerin çalışmaları hakkında açıklamalar yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, gerçekleştirilecek projeler hakkında da bilgiler verdi. 

Diyarbakır'ın tarihi, kültürü ve değerleri ortaya koyan bir şehir olduğunu belirten Atilla, "Şehrimiz bu kimliğe aykırı olan yeni kimliklere karşı dik durdu. Biz de şehrimizin kadim ünvanlarını korumak için gayret gösteriyoruz. Şehrimizi imarda örnek şehir yapacağız. Bölgede imar çalışmalarını gerçekleştirirken gönülleri de hoş tutacağız" dedi. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kırklar Dağı'ndaki yapıların yıkılmasının belediye olarak büyük bir övünç kaynağı olduğunu da sözlerine ekleyen Atilla, şehri ucube yapılardan uzak tutacaklarını söyledi.

Bölgede 90'lı yıllarda artan göçle çarpık kentleşmenin ortaya çıktığını da sözlerine ekleyen Atilla, şunları aktardı; "Bunu ortadan kaldırmak için çalışmalar yapıyoruz. Dicle Vadisi ve Ferit Köşkü'nde rekreasyon alanı...