21 / 05 / 2024

Diyarbakır İsale Hattı

Diyarbakır İsale Hattı

Diyarbakır’ın en büyük ilçesi niteliğindeki Ergani’de modern bir altyapı kuruluyor. İçme suyu ve kanalizasyon şebekeleri döşenenen ilçede Pompa İstasyonu, İsale Hattı ve İçme Suyu Arıtma Tesisi yapılıyor.

Diyarbakır'a tramvay hattı müjdesi!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'ndan Diyarbakır halkını sevindiren haber geldi. Karaloğlu DiyarRay Tramvay Hattı için çalışmaların başladığını dile getirdi.

Diyarbakır-Mazıdağı Demiryolu ihalesine ilişkin 4 soru mecliste!

CDD'nin Diyarbakır-Mazıdağı Demiryolu İltisak Hattı Yapım İşi için yaptığı ihale meclis gündemine taşındı. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır Bismil ve Silvan'da acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır Silvan Doğalgaz Boru Hattı Projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Bismil ve Silvan'da acele kamulaştırma yapılacak..

Diyarbakır Ergani'de acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır'ın Ergani İlçesinde Ergani Doğalgaz Boru Hattı projesinin gerçekleştirilmesi amacı ile kamulaştırma kararı alındı..

Diyarbakır Yenişehir'de acele kamulaştırma!

Diyargaz Diyarbakır 2. Şehir İçi Doğal Gaz Bağlantı Hattı projesi yapımı amacıyla bazı taşınmazlar Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırıyor...

Mardin ve Diyarbakır'da acele kamulaştırma kararı!

“Diyarbakır-Mazıdağı (Mardin) İltisak Hattı Projesi” Kapsamında Mardin ve Diyarbakır illeri sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı alındı..

Malatya-Elazığ-Diyarbakır hattına hızlı tren projesi ihaleye çıkacak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada, Malatya-Elazığ ve Elazığ-Diyarbakır hızlı tren projesini bu yıl içerisinde ihaleye çıkaracaklarını dile getirdi.

Dağkapı-Hastane Raylı Sistem Hattı Diyarbakır'ı sevindirdi!

Başbakan Yıldırım'ın onayı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığının "Dağkapı-Hastane Raylı Sistem Hattı" projesinin 2016 Yılı Yatırım Programı'na alınması Diyarbakır'da sevinçle karşılandı.

TPAO'dan Diyarbakır'daki enerji nakil hattı için istimlak başvurusu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Sarıcak-Katin üretim sahaları arasında yapılması planlanan enerji nakil hattı için gerekli olan Diyarbakır'daki parsellerin istimlak edilmesi amacıyla başvuruda bulundu.

Diyarbakır OSB'de enerji nakil hattı yaptırılacak!

Diyarbakır (Tevsii) Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, enerji nakil hattı yapım işini ihaleye çıkartıyor. Keşif bedeli 3 milyon 358 bin 490 TL olarak belirlenen işin ihalesi 3 Haziran 2015 tarihinde düzenlenecek.

Diyarbakır'daki lüks sitelerde kaçak elektrik denetimi yapıldı!

Diyarbakır'da lüks dairelerin bulunduğu 11 sitede inşaat sırasında kaçak elektrik hattı çekildiği tespit edildi. DEDAŞ bu sitelerin elektrik tesisinden sorumlu teknisyenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır'daki 11 sitede kaçak elektrik hattının olduğu tespit edildi!

Diyarbakır'da lüks dairelerin bulunduğu 11 sitede inşaat sırasında kaçak elektrik hattı çekildiği tespit edildi. Karagüzel: "Müteahhitler, siteleri denetleyen yapı denetim firmaları hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Diyarbakır'da yeni yapılan lüks sitede kaçak elektrik şoku!

Diyarbakır’da yapımı yeni tamamlanan lüks sitelerin bazılarına inşaat sırasında kaçak elektrik hattı çekildiği ortaya çıktı. Bölgeden gelen ihbarları değerlendiren ekipler, harici elektrik hatlarını ortaya çıkardı.

Diyarbakır İsale Hattı Haberi

Diyarbakır İsale Hattı


DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, ilçede bir yanda içme suyu ve kanalizasyon şebekeleri döşendiğini bir yanda Pompa İstasyonu, İsale Hattı ve İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin yapımının sürdüğünü anlattı.



Ergani, Diyarbakır’ın en büyük ilçesi. Son nüfus sayımına göre 121 bin kişi ilçe merkezinde yaşıyor. Hilar mağaraları gibi insanlık tarihinin kök saldığı Ergani, özellikle yerli turizmin gözbebeği. Diğer ilçeler gibi Ergani de 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan Büyükşehirler Yasası’nın ardından DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün hizmet alanına giren ilçelerden.



DİSKİ Genel Müdürlüğü, yasanın hemen ardından ilk iş olarak Ergani’de bir şube açtı. Müstakil bir bina, halka daha iyi hizmet verebilmek için tutuldu. Hızla müdürlük ve şeflikler oluşturuldu.    



DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, Ergani’nin sorumluluk alanlarına girmesinden sonra gerek içme suyu gerekse kanalizasyon...