17 / 07 / 2024

Diyarbakır istihdam rakamları

Diyarbakır istihdam rakamları

Yılın 12 ayı ve 24 saat faal olan sektörümüz, 37 mermer ocağı, 26 modern mermer işleme tesisi (fabrika) ve buna bağlı olarak ilimizdeki uygulama atölyeleri ile birlikte yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlamaktadır...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 75 zabıta memuru alacak!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere; 75 zabıta memuru alınacak. Peki 75 zabıta memuru alımı için şartlar ne? İşte ayrıntılar...

Diyarbakır Lojistik Merkezi kuruluyor! Arsa tahsisi tamamlandı!

"Diyarbakır Lojistik Merkezi" kurulması için çalışmalara başlandı ve gerekli arsa tahsisi tamamlandı. Toplam 229 hektar alan üzerine kurulacak merkezin yatırım tutarı 123 milyon dolar olup 5.400 kişiye istihdam sağlanacak...

Diyarbakır Karacadağ OSB için ilk adım atıldı!

Diyarbakır'da yaklaşık olarak 10 bin kişilik istihdam sağlayacak olan Karacadağ OSB için düğmeye basıldı...

Diyarbakır yeniden inşa edildi!

Bir dönem terörle anılan Diyarbakır, kötü günlerini geride bıraktı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Huzuru sağladık, 2015-2018 arasında yüzde 50 büyüdük. Şimdi hedef 2 yılda 25 bin kişiye istihdam sağlamak” dedi.

Diyarbakır'ın 'çılgın projesi' tamamlanıyor!

Diyarbakır'ın çılgın projesi olarak bilinen Silvan Projesi'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Projenin 305 bin kişiye istihdam sağlaması planlanıyor.

Şeref Fayat'tan Diyarbakır teşvik paketi değerlendirmesi!

Başbakan Binalı Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı yatırım teşvik paketini değerlendiren TGSD Başkanı Şeref Fayat: "Yeni yatırım için engeller kalktı; istihdam, arsa ve bina desteği ile zincirin tüm halkaları tamamlandı" dedi.

Diyarbakır'a modern oto sanayi sitesi kurulacak!

Diyarbakır'da 7 bin 500 kişinin istihdam edileceği modern bir oto sanayi sitesi kurulacak. İşte ayrıntılar...

Diyarbakır'da mermercilik sektörü durma noktasında!

Diyarbakır'ın ekonomik anlamda lokomotifliğini üstlenen Mermercilik sektörü de Ortadoğu ve Bölge’de yaşanan olaylardan dolayı fena vurdu. 7 bin kişinin istihdam edildiği Mermer sektörü tamamen durma noktasına gelebilecek.

Diyarbakır Forum AVM nerede?

Bugün hizmete açılan Diyarbakır Forum AVM'de 135 adet mağaza bulunuyor. İçerisinde dünyaca ünlü markaların da yer aldığı AVM 1.500 - 2000 bin kişiye istihdam sağlayacak. Peki Diyarbakır Forum AVM nerede?

Diyarbakır Forum AVM'de hangi markalar var?

Diyarbakır Forum Alışveriş Merkezi'nin açılışı bugün gerçekleşti. Forum AVM 100 milyon Euro yatırım bedeline sahip. 1.500 - 2000 bin kişiye istihdam sağlayacak olan Diyarbakır Forum AVM'de hangi markalar var?

Diyarbakır Forum AVM bugün açılıyor!

Toplam 35 yerli ve yabancı seçkin markayla hizmet verecek olan Diyarbakır Forum AVM bugün açılıyor. 100 milyon euro yatırım yapılan AVM 1.500 kişilik istihdam yaratacak.

Diyarbakır'ın çılgın projesi: Silvan Projesi!

Diyarbakır'da yapımı süren Silvan Projesi tamamlandığında 200 bin kişiye istihdam sağlayacak. Silvan Projesi'nin Diyarbakır'da yapıldığı, bu sayede ildeki 2.5 milyon dönüm arazinin sulanacağı belirtildi..

Diyarbakır Silvan Projesi 200 kişiye istihdam sağlayacak!

Diyarbakır'da yapımı süren Silvan Projesi tamamlandığında 200 bin kişiye istihdam sağlayacak. Diyarbakırlılar, 2,5 milyon dönüm araziyi suya kavuşturarak il ekonomisine büyük katkı sunacak projenin tamamlanmasını heyecanla bekliyor.

Diyarbakır istihdam rakamları Haberi

Diyarbakır istihdam rakamları

Sektör firmaları, gerek ağır coğrafi koşullar gerekse sosyo-politik konumundan dolayı yaşanılan tüm zorluklara rağmen sektördeki faaliyetlerini sürdürüyor. İlimizde mermer sektöründeki faaliyetlerin başladığı günden bu yana Sand Wave, Diyarbakır bej (AmedianBeige), Koky, Sahara ve Orient Pink adı altında marka olan taşlarımız, blok olarak başDiyarbakır'ın toplam ihracatının yüzde 68'ini mermer oluşturuyor ta Çin; ebatlı olarak ise başta Ortadoğu ve Suudi Arabistan olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç edilmektedir. 


Yılın 12 ayı ve 24 saat faal olan sektörümüz, 37 mermer ocağı, 26 modern mermer işleme tesisi (fabrika) ve buna bağlı olarak ilimizdeki uygulama atölyeleri üe birlikte yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Yan sektörde ise yaklaşık 3 bin 500 kişi çalışmaktadır. İlimiz bazında yapılan ihracatın yüzde 65'lik kısmını mermer sektörü oluşturmaktadır. 


Modern makine ekipmanlarıyla...