29 / 04 / 2024

diyarbakır kale restorasyon

diyarbakır kale restorasyon

"Dünya Kültür Mirası" olan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılacak.

Diyarbakır İçkale'de restorasyon çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan  bin 300 yıllık tarihi İçkale’de 2’inci etapta restorasyon çalışmalarına başladı.

Diyarbakır'da surlara zarar veren yapılar yıkılacak!

Diyarbakır surlarında devam eden restorasyon hakkında bilgi veren Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu surlara zarar veren yapıların ortadan kaldırılacağını dile getirdi. 

Diyarbakır Surları Ramazan'da açılacak!

Diyarbakır Sur'daki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Karaloğlu, surların Ramazan ayında açılacağını dile getirdi. 

Diyarbakır Surları restore edilerek turizme kazandırılacak!

"Dünya Kültür Mirası" olan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılacak.

Diyarbakır Surları'nın restorasyon ihalesi tamam!

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlarda restorasyon ve temizlik çalışmaları hızla sürüyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, "6 burcun restorasyonunu kapsayan bir restorasyon ihalesi yaptık'' dedi.

Diyarbakır Kocaköy Ulu Cami restore edildi!

Diyarbakır Kocaeköy'de yer alan Ulu Cami'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Diyarbakır'da büyük çaplı restorasyon başlıyor!

Bilim Komisyonu'nun Diyarbakır’da yaptığı saha incelemeleri sonucunda surların projelendirilmesi ve restorasyonunun yapılması kararı alındı.

Diyarbakır İçkale gecekondulardan kurtarıldı!

Diyarbakır İçkale tarihi değerine kavuşuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi, ilçeyi gecekondulardan kurtardı. Kent yeni kimliğine sahip oluyor.

Diyarbakır Sur'daki işyerlerinin restorasyonunda sona gelindi!

PKK’nın harabeye çevirdiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde restorasyon çalışmaları sürüyor. Vali Hüseyin Aksoy, görünümü tek tip olacak işyerlerinin önümüzdeki günlerde tamamlanacağını belirtti

Diyarbakır Suriçi'nin restorasyonu Çevre ve Şehircilik'ten!

Diyarbakır’ın Suriçi bölgesi bundan tam 54 yıl önce bugün (7 Ekim 1964’te) ‘müze mevkii’ ilan edilmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, son dönemde yaşanan çatışmalar nedeniyle büyük hasar gören Diyarbakır Sur’daki restorasyon çalışmalarını anlattı.

Diyarbakır Ulu Camii'de restorasyon başladı!

Diyarbakır'daki tarihi Ulu Cami'de, terör nedeniyle 4 ay önce ara verilen restorasyon çalışmalarına tekrar başlandı. Vakıflar Bölge Müdürü Evsen, tamamlanan bölümlerin yakında hizmete acıtacağını söyledi.

Diyarbakır Makam Dağı restore ediliyor!

İnanç turizminde Diyarbakır’ın Ergani ilçesinin en önemli merkezlerinden olan ve Zülküf Peygamber’in türbesinin bulunduğu Makam Dağı’nda, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce restorasyon çalışması başlatıldı .

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi açıldı!

Diyarbakır'da restorasyonu ve çevre düzenlemesi tamamlanan tarihi İçkale Müze Kompleksinin açılış töreni Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Vali Hüseyin Aksoy'un katılımıyla gerçekleştirildi.

diyarbakır kale restorasyon Haberi

diyarbakır kale restorasyon

"Dünya Kültür Mirası" olan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılacak.

Merkez Sur ilçesinde yer alan, UNESCO tarafından 2015'te dünya kültür mirası olarak tescil edilen Diyarbakır Surlarının restorasyonu için geçen ay başlatılan çalışmalar sürüyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı ve dönemin Kalkınma Bakanlığı'nca sağlanan ödeneklerle 2019'da hazırlanan burçların rölöve, restitüsyon ve restorasyon, statik proje ve raporlarının Bilim Komisyonu ve Koruma Kurulunca onaylanmasından sonra başlatılan çalışmalarda 42 dış kale burcu, 19 iç kale burcu olmak üzere 61 burcun röleve, restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlanarak Koruma Bölge Kurulundan onay alındı.

37 burç için de restorasyon projeleri yapıldı. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ihaleyle ilk etapta en görkemli, en nitelikli anıtsal, büyük burçlar olan ve üzerinde kitabe, hayvan...