04 / 05 / 2024

Diyarbakır kamu kurumu nerede

Diyarbakır kamu kurumu nerede

Diyarbakır’da, onlarca kamu kurumu plazalarda ya da tarihi binalarda kirada. Kurumlar, kamuya ait boş binalara “imar ruhsatı yok” gerekçesiyle girmek istemiyor.

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

TMMOB Diyarbakır: İhale yönlendirmeleri ve imar rantları ile kamu zarara uğratılıyor!

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, son dönemlerde şehirde kaçak yapılaşmanın arttığına dikkat çekti. Diyarbakır Mimarlar Odası Eşbaşkanı Ferit Kahraman, “İhaleler, pazarlık usulüyle belirli firma ve kişilere verilerek kamu zarara uğratılıyor” diye konuştu.

Diyarbakır’daki kamu kurumları kiraya çıkıyor!

Diyarbakır’da, onlarca kamu kurumu plazalarda ya da tarihi binalarda kirada. Kurumlar, kamuya ait boş binalara “imar ruhsatı yok” gerekçesiyle girmek istemiyor.

Diyarbakır'da konutta talep patlaması var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Diyarbakır'da kaymakam ve kamu kurumlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Kurum, Sur ilçesindeki çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır'da 11 okul, 6 aile sağlık merkezi ve 2 yurt karakola dönüşecek!

Diyarbakır'ın merkez ilçelerinde eğitimin sürdüğü 11 okul, 6 aile sağlık merkezi ve 2 yurt karakola dönüştürülecek. Bazı kurumlar boşaltılarak yıkımına başlanırken bazıları da gündüz kamu hizmeti gece karakol olarak kullanılmaya başlandı.

Diyarbakır’da 468 binaya yapı ruhsatı verildi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Diyarbakır’da 2015 yılının ilk altı ayında 468 binaya yapı ruhsatı verildi. Binaların toplam yüz ölçümü 2 milyon 49 bin 54 metrekare, değeri ise bir milyar 800 milyon 5

Diyarbakır Ortadoğu’nun merkezi haline gelecek!

Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Adayı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır’daki bir otelde düzenlenen “Devam eden kamu Yatırımları Lansmanı” toplantısına katıldı. Yılmaz: Diyarbakır hem bölgenin hem de Ortadoğu’nun merkezi haline gelecek." dedi.

Diyarbakır Kayapınar imar planı onaylandı!

Diyarbakır Kayapınar İlçesi, 660 bin 335,83 metrekarelik alanın “Kentsel Konut Gelişme Alanı, Kamu Kuruluş Alanı ve Akaryakıt-LPG Servis Alanı” için hazırlanan 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı onaylandı.

Diyarbakır Kalesi UNESCO listesine girmeye hazır!

Diyarbakır, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu'nun (UNESCO) "Dünya Kültür Mirası" listesine girmeye hazır. Hevsel Bahçeleri'nin dünya mirası olmasının önündeki engeller bir bir kaldırıldı.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Prof. Dr. Gazi Yaşargil'in ismi verildi!

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Uygun: "Hastanenin bir ilim yuvası, kaliteli eğitim ve araştırma merkezi olmasını hedeflediğimiz için biz bu ismi uygun gördük" dedi

Cevat Öncü: İMO kamu kurumu niteliğinde meslek odasıdır!

Beş ayrı ilin bağlı olduğu IMO Samsun Şubesi'nin yapısına değinen IMO Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Öncü "IMO kamu kurumu niteliğinde meslek odasıdır" dedi.

Diyarbakır'da 19 projenin temel atma ve açılış töreni yapıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi çevreden, ulaşıma, kültür ve tarihten kurumsallaşmaya, altyapı hizmetlerinden, turizme kadar toplam 19 projenin temelini ve açılışını gerçekleştirdi. Kültür Merkezi, Eski Zirai Donatım Kurumu Alanı'na yapılıyor...

TOKİ Diyarbakır'da 33 bin kapasiteli stadyum yaptıracak!

TOKİ Diyarbakır 33000 Seyirci Kapasiteli Stadyum İnşaatı İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

Diyarbakır kamu kurumu nerede Haberi

Diyarbakır kamu kurumu nerede

Diyarbakır’da, onlarca kamu kurumu plazalarda ya da tarihi binalarda kirada. Kamuya ait boş binalara imar ruhsatı yok” gerekçesiyle girmek istemeyen kurumlar, 7 katlı, altında dükkanların, üste ise 17 dairenin bulunduğu binada kira veriyor. 

Güneydoğu Güncel Gazetesi'nde yer alan habere göre, mahalle sakini Şeyhmus Okşit, Yenişehir Belediyesi'nin taşınmasından sonra binanın boş kaldığını söyledi. Okşit, “Ondan sonra bina hırsızların, tinercilerin, balicilerin ve uyuşturucu kullananların mekanı oldu. Şikayetlerimiz üzerine Vakıflar Bölge Müdürlüğü gelip etrafını demir saçla kapattı, ama hâlâ gelip içine giriyorlar. Şu anda da bu durum devam ediyor. Binanın bodrum katı pis su ile dolmuş. Bu pis sudan dolayı, mahallede kötü koku, haşere ve sineklerin çıkmasına neden oluyor. Belediye 3-5 günde gelip ilaçlama yapıyor. Hepsi lağım suyu” şeklinde konuştu.

Durumdan mahalle sakinlerinin şikayet...