20 / 05 / 2024

diyarbakır kanalizasyon şebekeleri

diyarbakır kanalizasyon şebekeleri

Diyarbakır’ın en büyük ilçesi niteliğindeki Ergani’de modern bir altyapı kuruluyor. İçme suyu ve kanalizasyon şebekeleri döşenenen ilçede Pompa İstasyonu, İsale Hattı ve İçme Suyu Arıtma Tesisi yapılıyor.

Diyarbakır Dicle'ye 4.4 milyonluk alt yapı yatırımı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Dicle'nin kanalizasyon altyapısını baştan sona değiştirecek olan ''Dicle Kanalizasyon İnşaat Yapım'' projesini başlattı. Bu çalışmalar kapsamında alt yapının 4 milyon 471 milyar 633 TL'ye yenileneceği belirtildi.

Diyarbakır Çüngüş’ün altyapısı yenileniyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet döneminden beri kanalizasyon şebekesi olmayan 2 bin 500 nüfuslu Çüngüş’e 12 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi döşemeye başladı.

Diyarbakır OSB altyapı inşaat ihalesi 21 Mayıs'ta!

Diyarbakır Merkez (Tevsii) Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı tarafından, OSB alanına ait yol, içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu inşaatlarından müteşekkil altyapı yapım işi 33 milyon 914 bin 570 TL'ye ihale edilecek.

Diyarbakır'daki elektrik kesintilerine yürütmeyi durdurma kararı!

Diyarbakır 5. Asliye Hukuk Mahkemesi DEDAŞ'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (DİSKİ) ait bazı tesislerde uyguladığı elektrik kesintisine ilişkin "ihtiyati tedbir" kararı verdi.

Diyarbakır'da elektrik krizi çözüldü!

Dicle Elektrik Dağıtım (DEDAŞ), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ) arasındaki gerginlik sona erdi. Mahkeme de, elektrik kesintilerine karşı yürütmeyi durdurdu.

Diyarbakır Ergani yeniden kuruluyor!

Diyarbakır’ın en büyük ilçesi niteliğindeki Ergani’de modern bir altyapı kuruluyor. İçme suyu ve kanalizasyon şebekeleri döşenenen ilçede Pompa İstasyonu, İsale Hattı ve İçme Suyu Arıtma Tesisi yapılıyor.

Diyarbakır'da altyapı çalışmaları sürüyor!

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Yaşar Sarı. Büyükşehirler Yasası ile sorumluluk alanlarına giren 13 ilçede yapılacak altyapı yatırımları ile ilgili projelendirme, ihale aşamalarının çoğunun tamamlandığını bildirdi.

Mehdi Eker: Diyarbakır'a 103 tesis kurulacak!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'a kurulacak olan Türkiye'nin ilk organize hayvancılık bölgesinde altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, '103 tesis kurulacak. Bunlar için ilana çıktık. 31 Ağustos son tarih' dedi

Diyarbakır'da icradan 1 milyon 162 bin TL'ye 2 dükkan ve 3 konut!

Diyarbakır 5. İcra Müdürlüğü, Diyarbakır İli, Merkez İlçesi, Kayapınar Mahallesi, 114 ada 10 nolu parselde yer alan Hamzaoğulları Sitesi içerisinde 2 dükkan ve 3 konutu satışa sunuyor

Diyarbakır'da belediye 3,2 milyon TL'den arsa satıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Aziziye Mahallesi'ndeki 18 bin 823,38 metrekarelik kapalı alanın satılması işini 3 milyon 263 bin 940,96 TL muhammen bedel ile ihaleye çıkardı. Belediyenin ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı

Diyarbakır'ın kültür envanteri belgelendi!

Diyarbakır'da 33 cami, 10 kilise, bir havra, 14 türbe, 40 çeşme, 10 hamam, 4 han, 4 tarihÜ® çarşı, 5 medrese, 9 okul, 5 köprü, 3 değirmen, 13 köşk, 430 ev, 21 arkeolojik yapı tespit edildi

Ninova Park AVM Diyarbakır'da 19 Ağustos'ta açılacak!

Diyarbakır'ın en büyük ve ilk prestijli alışveriş merkezi olacak Ninovapark, 19 Ağustos 2011 Salı günü açılıyor.  Kalenderler İnşaat tarafından yapımına geçen yıl başlanan AVM'nin kiralama işlerini Inside Danışmanlık gerçekleştiriyor

Diyarbakır'da 850 bin liraya lüks daire!

Doğu'nun Paris'i Diyarbakır'da lüks dairelerin fiyatları 850 bin lirayı gördü. Yiğit İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Önder Yiğit, "Yakında 1 milyon liraları konuşuruz. Havuzlu, spor sahaları olan, içinde sosyal tesisleri olan küçük siteler hızla artıyor" d

diyarbakır kanalizasyon şebekeleri Haberi

diyarbakır kanalizasyon şebekeleri


DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, ilçede bir yanda içme suyu ve kanalizasyon şebekeleri döşendiğini bir yanda Pompa İstasyonu, İsale Hattı ve İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin yapımının sürdüğünü anlattı.



Ergani, Diyarbakır’ın en büyük ilçesi. Son nüfus sayımına göre 121 bin kişi ilçe merkezinde yaşıyor. Hilar mağaraları gibi insanlık tarihinin kök saldığı Ergani, özellikle yerli turizmin gözbebeği. Diğer ilçeler gibi Ergani de 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan Büyükşehirler Yasası’nın ardından DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün hizmet alanına giren ilçelerden.



DİSKİ Genel Müdürlüğü, yasanın hemen ardından ilk iş olarak Ergani’de bir şube açtı. Müstakil bir bina, halka daha iyi hizmet verebilmek için tutuldu. Hızla müdürlük ve şeflikler oluşturuldu.    



DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, Ergani’nin sorumluluk alanlarına girmesinden sonra gerek içme suyu gerekse kanalizasyon...