18 / 07 / 2024

diyarbakır kaya gazı

diyarbakır kaya gazı

Enerji Bakanı Taner Yıldız, dünya enerji otoritelerince büyük potansiyel olarak gösterilen Güneydoğu'da üretimi biten ya da üretim yapılmamış eski kuyularda yeniden petrol arayacaklarını söyledi...

Diyarbakır Yenişehir'de acele kamulaştırma!

Diyargaz Diyarbakır 2. Şehir İçi Doğal Gaz Bağlantı Hattı projesi yapımı amacıyla bazı taşınmazlar Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırıyor...

Diyarbakır Stadı'nın yüzde 92'si tamam!

Diyarbakır'da çalışmaları tam gaz devam eden stadyumum yüzde 92'si tamamlandı. 33 bin seyirci kapasiteli olacak stat aynı zamanda engelli dostu da olacak.

Diyarbakır Sur'da kentsel dönüşüm tam gaz devam!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Koruma Amaçlı İmar Planı doğrultusunda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Lalebey ve Alipaşa mahallelerinde yıkım çalışması devam ediyor.

Diyarbakır Anne Oteli Projesi başladı!

Diyarbakır'ı ziyaret eden Fatma Betül Sayan Kaya, bölgedeki projeleri anlattı. Kaya, Anne Oteli Projesi’ni başlattıklarını belirtti.

Diyarbakır Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 97'si tamamlandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sözleşme bedeli 23 milyon avro olan İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin yüzde 97’sini tamamladı, tesisin elektrik enerji ihtiyacının metan gazından elde edilmesi planlanıyor.

Türkiye'nin ilk kaya gazı kuyuları açıldı!

Türkiye'nin ilk kaya gazı kuyuları Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ne bağlı Sarıbuğday ve Bağdere köylerinde açıldı. Çevreciler, suya konulan kimyasal maddelerin çevreye büyük zarar verdiğini öne sürüyor.

Diyarbakır'a 280 öğrenci kapasiteli kız yurdu yapılacak!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Kaya Akat, Mevlana Halit Mahalle Meclisi’ni ziyaret ederek 280 öğrencinin kalabileceği bir kız yurdu da inşa edecekleri müjdesini verdi.

ExxonMobil Türkiye’de kaya gazı arayacak!

Shell’in, Türkiye’de kaya gazı çalışmalarına başladığını hatırlatan Petrol İşleri Genel Müdürü Selami İncedalcı, ABD’li enerji devi ExxonMobil’in Güneydoğu Anadolu ve Trakya Bölgeleri’nde kaya gazı aramak için TPAO ile görüştüğünü söyledi.

Rifat Hisarcıklıoğlu: Kaya gazı rezervleri aktive edilirse cari açık sorunu çözülür!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, " Eğer Türkiye önümüzdeki dönemde kaya gazı rezervlerini aktive edebilirse bizim cari açık noktasında en önemli sorunumuz çözülecektir" dedi.

Hisarcıklıoğlu: Kaya gazı rezervleri aktive edilirse cari açık sorunu çözülür!

Yerel Zincirler Buluşuyor 2014 Konferansı ve Fuarı'nda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'deki kaya gazı rezervlerinin ortaya çıkarılmasıyla cari açık sorununun çözüleceğini ifade etti...

Yüksel Kaya Diyarbakır'da 2 fabrika kuracak!

15 yıl önce yerleştiği Kanada 'dan çözüm süreciyle yurda dönme kararı alan iş adamı, Yüksel Kaya Diyarbakır 'da 270 kişinin istihdam edileceği 2 fabrika kuruyor

Kaya gazı mucize mi, hayal mi?

Jale Özgentürk 'ün haberine göre Gürcan Gülen Türkiye 'de kaya gazı için fizibl demenin henüz erken olduğu görüşünde. En büyük kaynağın Güneydoğu Anadolu ve Trakya olduğunun tespit edildiğini söylüyor.

Çelikçiler maliyetlerini kaya gazıyla düşürecek!

Tüm dünyada doğalgaza alternatif olarak gösterilen kaya gazı Çelik İhracatçıları Birliği' nin de gündeminde. Birliğin, Dış Ticaret Merkezi' nde düzenlediği seminerde kaya gazı masaya yatırıldı...

diyarbakır kaya gazı Haberi

diyarbakır kaya gazı


ABD'nin enerji rüyasını gerçekleştirerek enerji ithalatını bitirme noktasına getiren ve fiyatları Avrupa'ya göre dörtte bir oranına indiren kaya gazı için Türkiye'de eylem planı hazırlandı. "Sezaryenle petrol" olarak nitelendirilen yeni teknoloji ışığında dünya enerji otoritelerince "büyük potansiyel" olarak gösterilen Güneydoğu'da üretimi biten ya da üretim yapılmamış eski kuyulara kaya gazı sondajlarıyla yeniden kazma vurulacak. TPAO, Trakya'da kaya gazı ile kendi sondajını yapmaya hazırlanırken, dünya devi Shell ile Güneydoğu'da 5 petrol sondajı açılacak.


Yıldız: Operasyon bu yıl başlayacak


Doğal gazda "oyun değiştirici" unvanıyla çığır açan "shale (şeyl) gaz" aramaları için kollar sıvandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin petrol üretim üssü Güneydoğu'da yeniden petrol arayacaklarını söyledi. Yıldız, "Güney Doğu Anadolu'da ve Trakya'da üretimi biten ya da üretim yapılmamış eski kuyularda çatlatma...