05 / 05 / 2024

Diyarbakır Meryem Ana Ermeni Kilisesi

Diyarbakır Meryem Ana Ermeni Kilisesi

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerce yakılan Fatihpaşa Camii ile Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nin restore edilerek ibadete açılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce ihale edildiğini söyledi.

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oldu!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Kütüphanesi’ne dönüştürülen Kiçikapı’daki Tarihi Meryem Ana Kilisesi'ni bugün itibariyle hizmete açıyor.

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oluyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kütüphaneye dönüştürülme çalışmalara devam eden Tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde incelemeler yaptı.

Diyarbakır'a metro, metrobüs ve teleferik projesi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Cumali Atilla, 2019-2024 yıllarında hayata geçirmeyi planladığı 15 ana projeyi anlattı.

Diyarbakır'ın ikiz kuleleri kısaltıldı!

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'ndeki 2 bina için Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığının başvurusu üzerine 'uçuş mania kriterlerini tehdit ettiği' gerekçesiyle kısaltılma kararı alınmıştı. Bu kapsamda binaları yapan Polat İnşaat uçuş güvenliğini tehdit eden katları yıkmaya başladı.

Diyarbakır Fatihpaşa Camii ve Meryem Ana Ermeni Kilisesi restore edildi!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerce yakılan Fatihpaşa Camii ile Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nin restore edilerek ibadete açılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce ihale edildiğini söyledi.

Amerikan Hava Kuvvetleri Diyarbakır'a tesis kuruyor!

Amerikan Hava Kuvvetleri 435. Hava-Kara Operasyon Filosuna bağlı 435. Beklenmedik Durum Müdahale Grubunun konuşlanacağı Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde tesis kurma çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Diyarbakır'da asfalt çalışmaları Bağlar'da devam edecek!

Asfalt sezonunun açıldığı 30 Nisan'dan bu yana kentin ana arterlerine 140 bin ton asfatt seren, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına Bağlar'da devam edecek.

Diyarbakır'da asfalt çalışmaları devam ediyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 30 Nisan’dan bu yana kentin ana arterlerine 140 bin ton asfalt serdi.

Diyarbakır Bağlar'da asfaltlama çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diclekent ve Yılmaz Güney Caddesi'nin bir bölümü dışında Kayapınar'da ana arterlerde asfaltlamayı tamamlayarak, çalışmalarını Bağlar ilçesine kaydırdı.

Diyarbakır'a lojistik köy kurulacak!

MÜSİAD Lojistik Kurulu Diyarbakır’da ‘Yeni Türkiye, Güçlü Lojistik’ ana temalı Lojistik Sektör Zirvesi’ni gerçekleştirdi. Zirvede Ortadoğu bölgesine yakınlığı ile ön plana çıkan Diyarbakır’a lojistik köy kurulması gündeme geldi.

Giresun Meryem Ana Manastırı bu yıl turizme açılacak!

Türkiye’ nin ikinci büyük manastırı olan ve 2006 yılında proje çalışması başlatılan Giresun Meryem Ana Manastırı’ nın restorasyon çalışmaları bu yıl içerisinde bitirilerek turizme açılması hedefleniyor...

Giresun Meryem Ana Manastırı turizme açılıyor!

Türkiye'nin ikinci büyük manastırı olan Giresun Meryem Ana Manastırı'nın, bu yıl içinde turizme açılması hedefleniyor. Giresun Müze Müdürü Hulusi Güleç, Manastırı Türkiye'deki arkeoloji çevrelerine tanıtıyoruz dedi...

Diyarbakır İçkale'de restorasyon çalışmalarına hız verildi!

Diyarbakır'da bir dönem Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Merkezi (JİTEM) ana karargahı olarak kullanılan İçkale mevkiinde restorasyon çalışmalarına hız verildi. Proje kapsamında İçkale burçları ve kapıları restore edilecek...

Diyarbakır Meryem Ana Ermeni Kilisesi Haberi

Diyarbakır Meryem Ana Ermeni Kilisesi

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerce yakılan Fatihpaşa Camii ile Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nin restore edilerek ibadete açılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce ihale edildiğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, memleketi Kahramanmaraş’ta tarihi Kapalı Çarşı’yı gezerek esnafla bayramlaştı. Kaynak, ziyaretleri kapsamında Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nde Alevilerin yaşadığı mahallelerin muhtarları ve kanaat önderleri ile düzenlenen bayramlaşma programına da katıldı. 


Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve ilçe belediye başkanlarının da hazır bulunduğu programda konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki zarar gören kentlerin yeniden inşa edileceğini ifade ederek, esnaf ve çiftçinin durumunun iyileştirilmesi için seferberlik başlattıklarını söyledi. Kaynak, Çankaya Köşkü’nde Arife günü düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda Diyarbakır’da...