04 / 05 / 2024

diyarbakır ortaören jeotermal kaynak ihalesi

diyarbakır ortaören jeotermal kaynak ihalesi

Diyarbakır Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Diyarbakır Merkez İlçesi'nde Ortaören Köyü mevkiindeki jeotermal kaynak arama sahası 3 yıllık arama hakkının verilerek ruhsatlandırılması işi ihale edilecek.

Diyarbakır'da 16 bin 466 depremzedeye kira yardımı yapılıyor!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde evleri hasar gören 2 bin 387 depremzedeye geçici konaklama imkanı sunulurken, 16 bin 466 depremzedeye ise kira yardımı yapılıyor.

Diyarbakır'da deprem soruşturması için bilirkişi raporu hazırlanacak!

Diyarbakır'da, 6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde 411 kişinin yaşamını yitirdiği yıkılan 6 binayla ilgili süren soruşturma için kapsamlı bilirkişi raporu hazırlanacak.

Diyarbakır'da yıkılan 3 bina için 'kolonları kesildi' iddiası! Projeler bir bir incelenecek!

Diyarbakır'da yerle bir olan Diyar Galeria sitesinin altındaki marketin kolonlarının kesildiği ileri sürüldü. Kentte incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı gören vatandaşlar, tepkilerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

TOKİ Diyarbakır projesi için beklenen tarih geldi! Tam 333 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın!

Yeni konut üretim çalışmalarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır'da inşa edeceği proje için de start verdi. Tam 333 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın...

Diyarbakır 4. Oto Sanayi Sitesi 2020’de hizmete girecek!

İnşaatı süren 814 dükkân ve sosyal donatıların bulunacağı 4. Oto Sanayi Sitesi’nde incelemeler yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu 4. Sanayi Sitesi’nin 2020'nin ilk yarısında hizmete gireceğini söyledi.

Diyarbakır Çermik Kentsel Tasarım Projesi görüşüldü!

Çermik Termal Turizm Planı ve Kentsel Tasarım Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı. Diyarbakır Çermik ilçesi Kaymakamı Nazlı Demir, “Sahip olduğumuz doğal ve kültürel değerlerin hak ettiği değeri görmesiyle Çermik orta vadede önemli bir cazibe merkezi haline gelecek." diye konuştu...

Diyarbakır Çeltik'te hasar gören yapılar yeniden inşa edilecek!

60 gün içerisinde Diyarbakır Valiliğince yaptırılacak teknik tespit raporuna göre hak sahiplerine yapılacak olan yazılı bildirim tarihini izleyen günden itibaren 180 gün içerisinde, varsa açtıkları davadan feragat ederek müracaat edenlerin konut ve işletme binaları yıkılarak yerlerine yenileri yapıl

Diyarbakır Kurtalan arası 2 saate indi!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 5. Bölge Müdürlüğü, son durak Kurtalan’da raylar ve traversler yenilendi. Yapılan yenileme çalışmaları ile daha önce 4-5 saat süren Diyarbakır Kurtalan arasının 2 saate indiği belirtildi.

Mardin ve Diyarbakır'daki tarihi yapılar ihya ediliyor!

Mardin ve Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği saldırılarda zarar gören tarihi yapılar, yeniden ayağa kaldırılıyor.

TOKİ’den Diyarbakır’a 5 bin 746 konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresince terörden dolayı ağır hasar gören Diyarbakır'da 5 bin 746 konut inşa edildi.

Diyarbakır'a 3. OSB geliyor!

Cazibe Merkezi Programı kapsamında yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören Diyarbakır'ın OSB ihtiyacı karşılanacak. Bölgede 3. OSB inşa edilecek.

Diyarbakır Radisson Blu Hotel açıldı!

Meya Otelcilik Turizm AŞ tarafından Diyarbakır’da Radisson Blu Hotel’i hizmete açıldı. Yapımı 3,5 yıl süren otel için 25 milyon dolar açıldı.

Devlet, Diyarbakır Sur'u yeniden inşa ediyor!

PKK'lı teröristlerin geçen yıl yaşamı da hiçe sayan saldırılarında zarar gören Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinin adeta yeniden inşası için başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ olmak üzere ilgili kurumlar yoğun çalışma yürütüyor

diyarbakır ortaören jeotermal kaynak ihalesi Haberi

diyarbakır ortaören jeotermal kaynak ihalesi

JEOTERMAL KAYNAK ARAMA SAHASI İHALE EDİLECEKTİR


Diyarbakır Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığından:


1 - İlimiz, Merkez İlçesi, Ortaören Köyü mevkiindeki jeotermal kaynak arama sahasına ait 3 (Üç) yıllık arama hakkının verilerek ruhsatlandırılması işi 5686 Sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunun 10. maddesinin 1. fıkrası (c) bendi ve söz konusu Kanuna bağlı Uygulama Yönetmeliği'nin 17. maddesi hükümleri doğrultusunda 2886 Sayılı Kanunun 45. Maddesi hükmü gereğince Açık Teklif Arttırma usulü ile ihaleye çıkarılmıştır.

2 - İhale edilecek jeotermal kaynak arama sahası.

İli                               : Diyarbakır     Alan : 4911,41 Hektar

İlçesi                          : Merkez      ...