15 / 05 / 2024

Diyarbakır restorasyon projeleri

Diyarbakır restorasyon projeleri

Diyarbakır'da bölücü terör örgütü PKK tarafından kullanılamaz hale getirilen, aralarında tarihi Kurşunlu Cami ile Ermeni Katolik Kilisesi'nin de bulunduğu 11 eser, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilecek.

TOKİ Diyarbakır projeleri için tarih resmen belli oldu! Tam 3 projede 853 yeni konutu kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır projeleri için düğmeye bastı. Tam 3 projede 853 yeni konutu kaçırmayın...

TOKİ Diyarbakır projeleri için tarih belli oldu! 2 ilçeye 960 konutluk 3 yeni proje geliyor! Sakın Kaçırmayın!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır projelerinin ihalelerini Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Projeler kapsamında 2 ilçede toplam 950 konut inşa edilecek.

Diyarbakır İçkale'de restorasyon çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan  bin 300 yıllık tarihi İçkale’de 2’inci etapta restorasyon çalışmalarına başladı.

Diyarbakır'da surlara zarar veren yapılar yıkılacak!

Diyarbakır surlarında devam eden restorasyon hakkında bilgi veren Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu surlara zarar veren yapıların ortadan kaldırılacağını dile getirdi. 

Diyarbakır Surları Ramazan'da açılacak!

Diyarbakır Sur'daki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Karaloğlu, surların Ramazan ayında açılacağını dile getirdi. 

Diyarbakır Surları restore edilerek turizme kazandırılacak!

"Dünya Kültür Mirası" olan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılacak.

Diyarbakır Surları'nın restorasyon ihalesi tamam!

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlarda restorasyon ve temizlik çalışmaları hızla sürüyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, "6 burcun restorasyonunu kapsayan bir restorasyon ihalesi yaptık'' dedi.

Diyarbakır'daki riskli 2 bin 500 bağımsız bölüm için dönüşüm müjdesi!

Diyarbakır'da risk taşıyan 2 bin 500 bağımsız bölüm için kentsel dönüşüm projesi başlatılacaklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgede hayata geçirilecek çalışmaları ve projeleri anlattı.

TOKİ Diyarbakır 2020 projeleri detayları!

TOKİ Diyarbakır 2020 projeleri başvuruları ne zaman? TOKİ Diyarbakır 2020 başvuru bedeli ne kadar? TOKİ Diyarbakır 2020 ne zaman teslim? TOKİ Diyarbakır 2020 başvuru şartları neler? İşte 100 bin sosyal konut TOKİ Diyarbakır 2020 projeleri detayları...

Diyarbakır Kocaköy Ulu Cami restore edildi!

Diyarbakır Kocaeköy'de yer alan Ulu Cami'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı treni için ilk adım atıldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Malatya'da, Elazığ'da, Diyarbakır'da sözü verilen hızlı tren projeleri için ilk adımın atıldığını kaydetti.

Cumali Atilla, Diyarbakır'daki yatırımlara hız kattı!

Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla, Diyarbakır'da 20 yıldır hayata geçirilemeyen projeleri tek tek hayata geçirmeye başladı

Diyarbakır'da büyük çaplı restorasyon başlıyor!

Bilim Komisyonu'nun Diyarbakır’da yaptığı saha incelemeleri sonucunda surların projelendirilmesi ve restorasyonunun yapılması kararı alındı.

Diyarbakır restorasyon projeleri Haberi

Diyarbakır restorasyon projeleri

Diyarbakır'da bölücü terör örgütü PKK tarafından kullanılamaz hale getirilen, aralarında tarihi Kurşunlu Cami ile Ermeni Katolik Kilisesi'nin de bulunduğu 11 eser, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilecek.


Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü tarafından harap edilen 11 vakıf eserinin onarımına yönelik hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Tarihi yapıların restorasyonlarına yönelik ihaleler de tamamlanarak, geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan eserleri ihya etmek üzere restorasyon çalışmaları başlatıldı. 


Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Sur'daki tarihi vakıf eserlerinin onarımı için çalışmaları hızla sürdürdüklerini belirterek, "Bu eserler ecdadımızdan bizlere emanettir. Vakıf eserlerinin inşa edilmesinin ardındaki yüzlerce yıllık inanç ve şuur bugün de bizlerin onları onarmak için duyduğumuz şevkin kaynağıdır. Bölgede zarar görmüş tüm eserlerimizi orijinaline en yakın şekilde 'maksimum koruma, minimum müdahale' ilkesiyle hızla...