03 / 05 / 2024

diyarbakır silvan barajı ne zaman bitecek

diyarbakır silvan barajı ne zaman bitecek

Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürü Okan Bal, Silvan Barajı'nın 318 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını söyledi. Bal, yapımı devam eden Silvan Barajı sulama tünelinde incelemelerde bulundu....

Diyarbakır'da tarihi kalıntıların üzerine bina inşa edildi!

Diyarbakır Silvan'da Eyyübiler dönemine ait tarihi hamam ve şehir kalıntıları üzerine bina yapıldığı ortaya çıktı. 

Diyarbakır Silvan Barajı'nın gövde dolgusu yarın tamamlanacak!

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

Diyarbakır Silvan için acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır ili Silvan ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

MÜSİAD, Diyarbakır'da cami açıyor!

MÜSİAD, Diyarbakır Silvan Jandarma Komando Alay Komutanlığı’nda Mehmetçiğin kullanımı için camii hayata geçirdi. Camiinin açılışı 12 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Diyarbakır'ın 'çılgın projesi' tamamlanıyor!

Diyarbakır'ın çılgın projesi olarak bilinen Silvan Projesi'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Projenin 305 bin kişiye istihdam sağlaması planlanıyor.

Silvan Barajı'nın yüzde 56'sı tamam!

Diyarbakır Silvan Barajı'nda yüzde 56'lık fiziki gerçekleşme sağlandı. Barajda iki yıl içinde su tutulması hedefleniyor...

Diyarbakır'da 66 yıllık miras mücadelesi!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan Şemdin Bin Mamo, binlerce dönümlü araziyi oğullarına bırakıp, kızını miras dışı tuttu. Kadının torunları 66 yıldır bir hukuk mücadelesi sürdürüyor.

Diyarbakır Bismil ve Silvan'da acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır Silvan Doğalgaz Boru Hattı Projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Bismil ve Silvan'da acele kamulaştırma yapılacak..

Diyarbakır Başlar Barajı'nın inşaatı tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'da inşa edilen Başlar Barajı'nın tamamlandığını açıkladı. Başlar Barajı'nın sulama maksatlı inşa edildiği belirtildi.

Diyarbakır Silvan Barajı'nın yüzde 70'i tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "GAP'ın kilit tesisi Silvan Barajı'nın yüzde 70'ini tamamladık. Barajla 2 milyon 350 bin dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak" dedi.

Diyarbakır Çınar Dilaver Barajı'nın ÇED toplantısı 16 Mart'ta!

Diyarbakır Çınar'da Çınar Dilaver Barajı, Malzeme Ocakları ve Kırma-Eleme Tesisi projesinin yapılması için ÇED toplantısı yapıalcak. Toplantı 16 Mart'ta gerçekleşecek.

TOKİ Diyarbakır Silvan 1.Etap başvuları başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Diyarbakır Silvan 1.Etap Toplu Konut uygulaması kapsamında 1 adet konut satışa sunuluyor.

TOKİ Diyarbakır Silvan 1.Etap 2017 başvuru!

Diyarbakır Silvan 1.Etap Toplu Konut uygulaması kapsamında 1 adet konut açık satışa hazırlanıyor. Peki, TOKİ Diyarbakır Silvan 1.Etap 2017 başvuruları ne zaman başlayacak?

diyarbakır silvan barajı ne zaman bitecek Haberi

diyarbakır silvan barajı ne zaman bitecek


Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürü Okan Bal, Silvan Barajı'nın 318 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını söyledi. Bal, yapımı devam eden Silvan Barajı sulama tünelinde incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi alan Bal, Türkiye'nin ikinci büyük barajının yüzde 20 fiziğinin gerçekleştiğini ifade etti.


Bal, şöyle devam etti:


"Barajın ön yüzü beton kaplı, temelde 174,5 metre yükseklikte ve bu tipte Türkiye'de en yüksek barajlardan biridir. Silvan Barajı'nın bir diğer özelliği 245 hektar sulama alanına sahip bir proje. Yaklaşık 2,5 milyon dönümdür. Sulama alanı açısında Silvan Barajı'nın önemi Atatürk barajından sonra Türkiye'deki en büyük ikinci barajdır. Bu proje, yaklaşık 318 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Milli ekonomiye de 1 milyar lira katkı sunacak."


Proje maliyetinin yaklaşık 6,3 milyar lira olduğunu kaydeden Bal, "Silvan Barajı'nda...