03 / 05 / 2024

diyarbakır siverek yolu

diyarbakır siverek yolu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Kantar Köprülü Kavşağı' nda düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasında, "Bir seferde Diyarbakır' a eski rakamla, 880 trilyonluk yatırım kazandırdık" dedi...

Diyarbakır Kadın Yaşam Merkezi açıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve eşi Hanımefendi Lütfiye Atilla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Eski Mardin Yolu üzerinde inşa edilen Kadın Yaşam Merkezi’ni açarak hizmete sundu.

Diyarbakır Yeni Bağlantı Yolu için yıkımlar tamamlandı!

Kentte araç trafik yoğunluğunu azaltmak için çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ile Bağlar ilçelerini birbirine bağlayacak olan yeni bağlantı yolu üzerindeki 4 apartmanı kamulaştırarak yıkımını tamamladı.

Diyarbakır'a yeni OSB'ler geliyor!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Mevcut organize sanayi bölgemizi 2 bin dönüm daha genişlettik, bir Tekstil Organize Sanayi Bölgesi kurduk. Urfa yolu üzerinde 3 bin dönümlük yeni bir organize sanayi bölgesi kurmak için çalışmalara başladık” diye konuştu.

Diyarbakır'da 15 Temmuz Zafer Camisi’nin inşaatı başladı!

Diyarbakır-Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan Gülpınar köyünde, ‘15 Temmuz Zafer Camisi’nin inşasına başlandı. İnşaatın tamamlanmasıyla birlikte Gürpınar köylülerinin 53 yıllık hasreti sona erecek.

Diyarbakır Bağlar’da 18 kilometre yeni yol açılıyor!

Kentin gelişim bölgelerinde yol açma çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’ndeki 11 caddede 18 kilometre yeni yol açma, 16 kilometre bisiklet yolu düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır Çevre Yolu 2017'de tamam!

Beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ile Diyarbakır'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Diyarbakır Havalimanı ile çevre yolu inşaatında incelemelerde bulundu.

Diyarbakır'da 42 kilometre yeni imar yolu açıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl kent merkezinde 270 bin ton asfalt dökerek, 8 metre uzunluğunda 8 cm kalınlığında 170 km yol asfaltladı, 42 kilometre imar yolu açarak altyapı ve üstyapı işlerini tamamladı.

Diyarbakır Ergani'deki 30 metrelik yeni imar yolu tamamlandı!

Kırsal ilçelerin mahalle yollarında yıl boyunca 1150 km yol çalışması yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ergani’de bu yıl 90 kilometre yol çalışması yürüttü, 3 kilometre uzunluğundaki 30 metrelik yeni imar yolunu tamamlayarak hizmete açtı.

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası Eylül'de bitecek!

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının Eylül ayında tamamlanması planlanıyor. Diyarbakır Havalimanı'nın yeni terminal binası 29 milyon lira tutarındaki apron ve taksi yolu ile yaklaşık 257 milyon liraya mal olacak.

Trabzon-Diyarbakır arasına 630 kilometre demiryolu yapılacak!

Bakan Bayraktar, Karadeniz'in GAP, Suriye ve Irak'la bağlantısının sağlanması amacıyla Trabzon-Diyarbakır arasında 630 kilometre uzunluğunda demir yolu hattı planladıklarını açıkladı.

DHMİ Diyarbakır Havalimanı'na apron ve taksi yolu yaptıracak!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Malzeme Daire Başkanlığı, Diyarbakır Havaalanı apron ve taksi yolu yapımı gerçekleştirecek

Ninova Park AVM Diyarbakır'da 19 Ağustos'ta açılacak!

Diyarbakır'ın en büyük ve ilk prestijli alışveriş merkezi olacak Ninovapark, 19 Ağustos 2011 Salı günü açılıyor.  Kalenderler İnşaat tarafından yapımına geçen yıl başlanan AVM'nin kiralama işlerini Inside Danışmanlık gerçekleştiriyor

Diyarbakır'da 850 bin liraya lüks daire!

Doğu'nun Paris'i Diyarbakır'da lüks dairelerin fiyatları 850 bin lirayı gördü. Yiğit İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Önder Yiğit, "Yakında 1 milyon liraları konuşuruz. Havuzlu, spor sahaları olan, içinde sosyal tesisleri olan küçük siteler hızla artıyor" d

diyarbakır siverek yolu Haberi

diyarbakır siverek yolu


"Bir seferde Diyarbakır'a eski rakamla, 880 trilyonluk yatırım kazandırdık"


Bugünkü törenle Diyarbakır'a toplamda, eski rakamla, 740 trilyon liralık yatırım kazandırdıklarını bildiren Erdoğan, yarın Bismil'e ardından da Ergani'ye geçeceğini ve burada açacakları eserlerle bir seferde Diyarbakır'a 880 trilyonluk, Dicle Üniversitesi'ne de 18 trilyonluk liralık yatırım kazandırdıklarını açıkladı.


Erdoğan, şunları söyledi:


"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız Diyarbakır'a bu açılışta 6 köprülü kavşak inşaat etti onların açılışını yapıyoruz hayırlı olsun. Diyarbakır-Siverek yolu bitti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız il genelinde 168 trilyon liralık hizmet ve yatırımı tamamladı. Milli Eğitim Bakanlığımız, Diyarbakır'a yeni 265 derslik, 2 pansiyon, 1 spor salonu kazandırdı. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kalkınma, İçişleri, Aile ve Sosyal Politikalar, Çalışma ve...