25 / 07 / 2024

Diyarbakır Sur yatırım teşvik paketi

Diyarbakır Sur yatırım teşvik paketi

Hükümet, Doğu ve Güneydoğu’da bölgeleri cazibe merkezine dönüştürecek seferberlik için düğmeye bastı. Yatırımcılara arazi tahsisinden devlet alım garantisine kadar pek çok imkanın sunulacağı pakette ilk etapta 35 milyar dolarlık destek var.

Diyarbakır Sur'da kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sur ilçesinde yer alan millet bahçesi üzerindeki kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Diyarbakır Sur'da inşası tamamlanan yapılar hak sahiplerine teslim ediliyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin Diyarbakır Sur'daki çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Sur 'daki hak sahiplerinin yüzde 90'ına ulaştık, bunların da yüzde 87'siyle uzlaştık." şeklinde konuştu...

Bursa ve Diyarbakır'da yatılı rehabilitasyon merkezleri açılacak!

Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, Bursa ve Diyarbakır'da yapımına devam edilen yatılı rehabilitasyon merkezlerinin kısa süre içerisinde hizmete açılacağını duyurdu.

Sur Yapı ulusal ve uluslararası ölçekte yatırım yapılabilir kategorisinde!

Dünyanın en önemli kredi derecelendirme kuruluşları arasında yer alan JCR-Eurasia Rating, Sur Yapı ve Sur Enerji’nin ulusal ve uluslararası ölçekte yatırım yapılabilir kategorisinde olduğunu duyurdu.

Diyarbakır Sur'a 10 butik otel inşa edilecek!

Kayyım atanan Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nin Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde,10 butik otelin yapımına başlandı. Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Sur'da konut, butik otel ve iş merkezi inşaatları için 2018 yılında 100 milyon TL tutarında dört ihale yapıldı.

Diyarbakır Sur'da 13.3 milyon TL'ye icradan satılık tarızım arazisi!

Diyarbakır 9. İcra Dairesi Müdürlüğü, Diyarbakır il, Sur ilçesi, Erveni Mahallesi'nde 144 ada, 1 parselde yer alan tarım araziyi 13 milyon 289 bin 810 TL'ye icradan satıyor...

Diyarbakır'a 41 milyar liralık yatırım yapıldı!

Diyarbakır'a bugüne 41 milyar yatırım yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  kentte eğitim, spor, sağlık, altyapı, ulaşım, alanında hayata geçirilen yatırımlar ve sosyal yardımlar hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır Kocaköy'e 2 yılda 50 milyon TL'lik yatırım!

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır'ın Kocaköy Belediyesine Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Yusuf Turhan'ın girişimleriyle ilçeye 2 yılda 50 milyon liralık yatırım yapıldı.

Diyarbakır'a 160 milyon liralık altyapı yatırımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve himayelerinde Diyarbakır'a havalimanına ilave pist, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve atıksu arıtma tesisi yapımı olmak üzere 160 milyon liralık altyapı yatırımı kazandırıldı.

Diyarbakır’da yatırım atağı!

Diyarbakır’da tekstil ve turizmde yatırım atağı yaşanıyor. Kentte Türkiye’nin ilk tekstil organize sanayi bölgesinin temeli atıldı. 49 fabrika yatırım için hazır halde.

Diyarbakır'a iki yılda 543 milyonluk yatırım!

Diyarbakır'a son iki yolda 543 milyon liralık yatırım yapıldı. Kent adeta Doğu ve Güneydoğu'nun parlayan yıldızı oldu.

Sur'a 2 milyar liralık yatırım!

Terör örgütü PKK mensuplarının 3 yıl önceki saldırıları sonucu tahrip olan Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinin yeniden cazibe merkezi haline getirilmesi adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yeni yatırımlar yapılıyor. 

Sur Yapı'dan Nesiller Boyu Yatırım kampanyası!

Sur Yapı;  Koşuyolu, Topkapı, Kağıthane, Maltepe, Ümraniye, Sancaktepe, Ispartakule, Bahçekent, Sultanbeyli ve Bursa Nilüfer’de bulunan konut projelerinde geçerli olmak üzere Nesiller Boyu Yatırım Kampanyası başlattı. 

Diyarbakır Sur yatırım teşvik paketi Haberi

Diyarbakır Sur yatırım teşvik paketi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi hükümetin açıklayacağı teşvik paketine kilitlendi.


Hükümet, Doğu ve Güneydoğu’da bölgeleri cazibe merkezine dönüştürecek seferberlik için düğmeye bastı. Yatırımcılara arazi tahsisinden devlet alım garantisine kadar pek çok imkanın sunulacağı pakette ilk etapta 35 milyar dolarlık destek var.



Başbakan Binali Yıldırım, iki bölgeyi farklı bir çehreye kavuşturacak paketi, yarın Diyarbakır’da ilan edecek. 'İş, aş, taş üstüne taş koyma' paketi olarak nitelendirilen adımlar, terörden bıkan bölge için adeta 'bayram müjdesi' olacak. Akşam'dan Hakkı Kurban'ın haberine göre 'Yeniden Kalkınma ve Ekonomik Gelişme Programı'yla devlet, araziden anahtar teslim fabrikaya, vergi kolaylığından alım garantisine kadar çok sayıda imkan sağlayacak.


1.4 MİLYARLIK TEMEL ATACAK


Başbakan Yıldırım’ın, yarın gerçekleştireceği Diyarbakır çıkarmasına çok sayıda bakan da eşlik edecek. Özellikle terör örgütünün hedef alarak hendek ve barikatlarla büyük...