12 / 05 / 2024

diyarbakır valisi kim oldu

diyarbakır valisi kim oldu

15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/6780 sayılı Kararname gereğince Diyarbakır'ın yeni Valisi Hüseyin Aksoy oldu. Peki, yeni Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy kimdir? İşte Yeni Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy...

Diyarbakır'da bu ay sonuna kadar 242 deprem konutu tamamlanacak!

Diyarbakır'da depremzedeler için yapılan deprem konutlarının çalışmaları hızla sürüyor. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, bu ay sonuna kadar 242 deprem konutunun teslim edileceğini belirtti. 

Diyarbakır'da mola evleri inşa ediliyor!

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, kentte engelli vatandaşlar için mola evleri inşa edileceğini açıkladı. 

Diyarbakır'a tramvay hattı müjdesi!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'ndan Diyarbakır halkını sevindiren haber geldi. Karaloğlu DiyarRay Tramvay Hattı için çalışmaların başladığını dile getirdi.

Diyarbakır'da surlara zarar veren yapılar yıkılacak!

Diyarbakır surlarında devam eden restorasyon hakkında bilgi veren Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu surlara zarar veren yapıların ortadan kaldırılacağını dile getirdi. 

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı! 

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Bağlar Kentsel Dönüşüm Toplantısı"nda  Bağlar ilçesi için planlanan kentsel dönüşüm kapsamında ilk kazmanın 2021 temmuz ayında vurulacağını açıkladı.

Diyarbakır Surları'nın restorasyon ihalesi tamam!

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlarda restorasyon ve temizlik çalışmaları hızla sürüyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, "6 burcun restorasyonunu kapsayan bir restorasyon ihalesi yaptık'' dedi.

Diyarbakır'a yeni OSB'ler geliyor!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Mevcut organize sanayi bölgemizi 2 bin dönüm daha genişlettik, bir Tekstil Organize Sanayi Bölgesi kurduk. Urfa yolu üzerinde 3 bin dönümlük yeni bir organize sanayi bölgesi kurmak için çalışmalara başladık” diye konuştu.

Diyarbakır'da 290 milyon TL'lik 85 proje tamamlandı!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamada, Diyarbakır'daki 249 projeden yapımı tamamlanan 85 yatırımın açılışının 1 Nisan'da gerçekleşeceğini söyledi.

Diyarbakırlı işadamları yatırım için kente geliyor!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy gurbette yaşayan Diyarbakırlı işadamlarını kente davet etti. Yarın Diyarbakır'da buluşacak işadamlarına kentteki iş fırsatları ve işbirliği olanakları anlatılacak.

Diyarbakır Alipınar Mahallesi'ne toptancılar sitesi geliyor!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla ve Sur İşadamları ve Toptancılar Derneği (SİDER) Başkanı Şükran Yılmaz arasında Sur İlçesi Alipınar Mahallesi sınırlarında Sur Toptancılar Sitesi yapımı ile ilgili protokol imzalandı.

TOKİ Diyarbakır Üçkuyular Konutları incelendi!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Üçkuyular bölgesinde, Sur ilçesinde yaşayan vatandaşların da yararlanabileceği, TOKİ tarafından yapımı devam eden 480 adet konutun şantiyesini gezdi.

Diyarbakır'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedilmesine ilişkin "Diyarbakır, tarihi değerleri ve turizm potansiyeliyle anılan bir şehir olacak" dedi.

diyarbakır valisi kim oldu Haberi

diyarbakır valisi kim oldu

Yeni Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy kimdir?

15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/6780 sayılı Kararname gereğince Diyarbakır'ın yeni Valisi Hüseyin Aksoy oldu. Peki, Diyarbakır'ın yeni valisi Hüseyin Aksoy kimdir? 


Hüseyin Aksoy..

1963 yılında  Trabzon Sürmene'de doğdu. 1984 Yılında  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1985 yılında Mülki İdare Amirliği görevine başladı. (73. dönem) 


Sırasıyla şu görevlerde bulundu.

Trabzon Kaymakam Adayı    1985-1988 

Vakfıkebir, Alucra ve Arsin Kaymakam Vekillikleri       1986-1987 

(ISPARTA) Aksu Kaymakamı ( İlçenin İlk Kaymakamı)  1988-1991 

(RİZE) Hemşin Kaymakamı ( İlçenin İlk Kaymakamı )    1991-1993 

(MALATYA) Yeşilyurt Kaymakamı          1993-1995 

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi          1995-1996 

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi    1996-2000


Başbakanlık Müsteşarlığı 

İnsan Hakları Koordinatör Üst Kurulu Sekreteryası    1997-2000 

İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri    2000-2001 

Muğla Valisi...