06 / 05 / 2024

diyarbakır yağış

diyarbakır yağış

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde sağanak yağış sonrasında oluşan selde bazı ev ve okulları su bastı, Diyarbakır-Bismil karayolunda sele kapılan 2 araç devrildi

Diyarbakır'da 15 adet arsa ve arazi satılıyor: Yüzde 20 indirim ya da 8 taksit seçeneğiyle!

Diyarbakır Ergani Milli Emlak, Diyarbakır Ergani'de yer alan 15 adet arsa ve araziyi yüzde 20 indirim ya da 8 taksit seçeneğiyle satıyor. Peki Diyarbakır Ergani'deki arsa ve arazilerin büyüklükleri ne kadar? Fiyatları kaç TL? 

Diyarbakır'da deprem soruşturması için bilirkişi raporu hazırlanacak!

Diyarbakır'da, 6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde 411 kişinin yaşamını yitirdiği yıkılan 6 binayla ilgili süren soruşturma için kapsamlı bilirkişi raporu hazırlanacak.

Diyarbakır Hazro'ya millet bahçesi müjdesi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Hazro ilçesine 32 bin metrekare  büyüklüğünde millet bahçesi inşa edecek.

Diyarbakır Sur'da tamamlanan konutların anahtar teslimi başladı!

Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonlarla terörden temizlenerek yeniden yaşam başlatılan Sur'da bitirilen konutların anahtar teslimi başlatıldı.

Diyarbakır'da arazi kavgası: 1 ölü!

 Diyarbakır Ergani'de arsa anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti.

Diyarbakır’ın yoksul mahallesi Ben U Sen’de yıkım!

Diyarbakır’da UNESCO listesinde yer alan surların diplerinde yer alan evler yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. 40 ile 100 bin TL arasında fiyat biçilen Ben U Sen Mahallesi’nde yaşayanlar yetkililere seslerini duyurmak istiyor.

Diyarbakır Bağlar'da yapılar alarm veriyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi tarafından yapılan incelemelerde 275 bin vatandaşın yaşadığı eski Bağlar bölgesinde bulunan yapıların yüzde 85’inin mühendislik hizmetinden yoksun olduğu, olası bir deprem veya afette ciddi risk oluşturacağı belirtildi.

Diyarbakır Bağlar'daki kentsel dönüşüme halktan tam destek!

Diyarbakır’ın kanayan yarası olan Bağlar’ın değişim ve dönüşümünü gerçekleştirerek modern bir yaşam alanı yapmayı amaçlayan Kentsel Dönüşüm Projesi’ne halktan destek gün geçtikte artıyor.

Diyarbakır'da arazi anlaşmazlığı kavgasında 8 zanlı tutuklandı!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Fatih Mahallesi'nde 3 Haziran gecesi aileler arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 2'si ağır 11 kişinin de yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 8 zanlı hakkında tutuklama kararı verildi...

Diyarbakır'da vinçten düşen işçi yaşamını yitirdi!

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesindeki inşaatta vinç sepetinin içinde boya yapan Osman ve Yavuz Ataş zemine düştü. Osman Ataş olay yerinde hayatını kaybetti...

Diyarbakır'da arazi kavgası: 1 ölü!

Diyarbakır Çermik'te arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan kavgada bir kişi yaşamını yitirdi.

TOKİ'den Diyarbakır Üçkuyu'ya 444 konut ve 12 dükkan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 2.Etap 444 Konut ve 12 Dükkan İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 12 Aralık'ta gerçekleştirecek.

Diyarbakır Sur yeniden cazibe merkezi oluyor!

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırılarda adeta yıkıma uğrayan Sur ilçesi yeniden yaşamla buluşturuldu.

diyarbakır yağış Haberi

diyarbakır yağış


     Çınar'da öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış ve DSİ tarafından yapılan kanala gelen bağlantı menfezlerinin yetersiz kalması nedeniyle iki okul ile çok sayıda ev ve eklentilerini su bastı. Evlerde hasar meydana gelirken, bazı kümes hayvanları da telef oldu. 

     Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Çınar Belediyesi ekiplerince suyun tahliyesi için çalışmalar yapıldı. Cumhuriyet Lisesi ve YİBO'da bulunan öğrenciler jandarma ve belediye ekipleri tarafından tahliye edildi. 

     Vali Mustafa Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çınar'da yaşanan selde can kaybı olmadığını belirterek, "Su seviyesinin yükselmesi sebebiyle Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan YİBO ve Cumhuriyet Lisesi'ndeki öğrenciler tahliye edildi. Bu okullarda eğitime 1 günlük ara verildi. YİBO'nun duvarında çökme söz konusu. İl Afet Müdürlüğü, jandarma, emniyet bütün gerekli birimler olay yerine sevk edildi. Ayrıca...