06 / 05 / 2024

diyarbakıra cami yapılacak

diyarbakıra cami yapılacak

Diyarbakır Atatürk Stadı'nın yer aldığı 51 bin metrekarelik alan üzerinde Türkiye'nin en büyük camisi yapılacak

Aile Bakanlığı ödemelerinden sonra yeni destek paketi! Bu kadar ödeme yapılacak... PTT'den alacaksınız

Aile Bakanlığı ödemelerinin yanı sıra devlet başka alanlarda da vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda 1200 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar...

Asgari ücretten fazla maaş alanlar dikkat! Maaşlara 2023'te ne kadar zam yapılacak? Uzman isimden flaş açıklama!

7 milyona yakın çalışan asgari ücrete gelecek yeni yıl zammını dört gözle bekliyor. Bunun yanı sıra asgari ücretten fazla maaş alanlara ne kadar zam yapılacağı da merak ediliyor. Peki asgari ücretin üzerinde maaş alan çalışanlara ne kadar zam yapılacak? İşte ayrıntılar...

Aile Bakanlığı değil bu sefer Gelir İdaresi Başkanlığı! Para ödemesi yapılacak hemen başvurun

Aile Bakanlığı tarafından verilen yardımların yanı sıra Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından da vatandaşlara yönelik ısınma yardımı yapılacak. İşte yardım hakkındaki tüm detaylar haberimizde...

Berlin'de artan konut ve kira fiyatlarına ilişkin referandum yapılacak!

Berlin'de eyalet seçimlerinin yanı sıra yüksek konut ve kira fiyatları probleminin çözülmesi için başkentteki konutların kamulaştırılması önerisi için bir referandum yapılacak. 

İnşaat işlerinde hakediş ödemelerinde yapılacak kesinti mecliste!

İnşaat ve onarım işleriyle ile uğraşan kurumların bu işlerle ilgili hakediş ödemelerinde yapılacak kesinti meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Diyarbakır Şebeke Yapımı İkmali İnşaatı ihalesi 27 Temmuz'da!

Diyarbakır Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 4 Kısım Şebeke Yapımı İkmali İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 27 Temmuz 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Moskova Nehri üzerine 13 yeni köprü yapılacak!

Moskova Belediyesi şu anda şehirde 31 tane köprü olmasına rağmen ulaşımı rahatlatmaya yeterli olmadığını düşünüyor. Moskova Nehri üzerine 13 yeni köprü yapılacak. 

Diyarbakır'ın ilk millet bahçesi Sur'a yapılacak!

Diyarbakır'ın ilk millet bahçesi, PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle büyük tahribata uğrayan Sur ilçesine yapılacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılacak cami için ihale açıldı!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na cami yapılacak. 9 bin metrekare inşaat alanında toplam 2 bin metrekare kapalı alana yapılacak cami inşaatı için ihale açıldı. 

Sabiha Gökçen'e cami yapılacak!

33 milyon yolcu kapasitesi bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yolcu kapasitesi 41 milyona çıkarılacak. Yolcu kapasitesinin artması ile birlikte yeni bir cami inşa edilecek.

Diyarbakır ve Bingöl'de 8 ilçede kamulaştırma yapılacak!

Diyarbakır ve Bingöl'de 8 ilçede Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak...

TOKİ Batman Hasankeyf 47 konut ihalesi 8 Ağustos'ta yapılacak!

Batman İli Hasankeyf İlçesi, Konut ve Sosyal Donatılar; Üniversite Yapıları (Lojman, Nizamiye, Sosyal Tesis ve Yurt), Halk Eğitim Merkezi, Müftülük, Merkez Cami, Semt Cami ve 47 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 8 Ağustos'ta saat 14:00'de yapılacak.

Kandıra belediyesi yeni hizmet binasının ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra’da yapılacak olan yeni belediye hizmet binasının ihalesi gerçekleştirildi ve ihaleye 2 firma teklif verdi.

diyarbakıra cami yapılacak Haberi

diyarbakıra cami yapılacak

 Diyarbakır İl Müftülüğünce, Diyarbakır'ın bazalt taşından, Medine'deki Mescidi Nebevi benzeri inşa edilecek caminin, 20 bin kişinin aynı anda saf tutacak büyüklükte olması öngörülüyor. Bedensel engellilerin, ibadetlerini rahatça yapabilmesi ve vaazı dinleyebilmesi için de camide özel bölümler oluşturulacak. Sağır dilsizler için de vaaz ve hutbeler uzman kişilerce, işaret diliyle anlatılacak. Diyarbakır İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, Ulu Camiinin tarihi özelliklerine rağmen, kente cevap veremediğini belirtti. 


Erdoğmuş, Bu nedenle merkezi bir yerde Türkiye'nin en büyük camisini yapmayı planladıklarını anlattı. TOKİ'nin de Diyarbakır'a yeni bir stat yapma çalışmasıyla, stat alanının cami için uygun olduğu yönünde rapor hazırladıklarını söyleyen Erdoğdu "Raporu Diyanet İşleri Başkanımızla paylaştık. Ardından Başbakanımız Diyarbakır'a yeni stat yapılacağı ve cami müjdesini verdi. Erdoğmuş, "Medine'deki Mescid-i Nebevi benzeri olacak. Diyarbakır bazalt taşı giydireceğiz....