21 / 05 / 2024

diyarbakıra tekstil kent mi kuruluyor

diyarbakıra tekstil kent mi kuruluyor

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği, Diyarbakır'a dev bir tekstil kent kuruyor. 70 firmanın faaliyet göstereceği bin 400 dönümlük ihtisas bölgesinde, 10 bin kişiye istihdam sağlanacak...

Kent planlamacısı Buğra Gökce, ev kiralarındaki artış beklentisini madde madde açıkladı!

Geçtiğimiz zamanlarda, İBB Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan kent planlamacısı Buğra Gökce, sosyal medya hesabı üzerinden konut satışları ve fiyatlarına yönelik bir paylaşımda bulundu. Buna göre, Gökce, “Konut fiyatları neden düşmüyor” sorusunu madde madde yanıtladı.

Buğra Gökce uyardı! Milyonlarca insanımız deprem tehlikesiyle karşı karşıya

Kent planlamacısı Buğra Gökce, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'de deprem tehlikesi ile karşı karıya olan illerdeki yapı stoğunun durumuna göre uyarılar yaptı. 

SARI alarm! Meteoroloji'den 12 kent için peş peşe uyarı geldi! Dikkat kuvvetli yağışlar geliyor...

Yaz mevsimin gelmesine rağmen hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyrediyor. Meteoroloji'den 12 kent için peş peşe uyarı geldi! Dikkat kuvvetli yağış geliyor!

İstanbul, son 1 senede hayat pahalılığının en fazla arttığı kent oldu: Megakent sıralamada 95 sıra yükseldi!

ECA International'ın kentleri hayat pahalılığına göre sıraladığı Hayat Pahalılığı Raporu'na göre, İstanbul, son 1 senede hayat pahalılığının en fazla arttığı kent oldu. İşte ayrıntılar...

Buğra Hırdavat Demir Çelik Metal Tekstil Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Buğra Hırdavat Demir Çelik Metal Tekstil Ve Sanayi Limited Şirketi Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile İhsan Buğra Yüksel tarafından kuruldu.

Bir Tuğra Yapı Malzemeleri Hırdavat Gıda Tekstil Limited Şirketi kuruldu!

 Bir Tuğra Yapı Malzemeleri Hırdavat Gıda Tekstil Limited Şirketi Ümraniye'de Mehmet Demiray tarafından kuruldu.

Borsa gündemini hareketlendiren haber: Sun Tekstil halka arz ediliyor. 

SPK yapılan inceleme ve işlemler sonucu haftalık bülteninde Sun Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ’nin pay başına 26 liradan halka arzına onay verdiğini açıkladı. Ayrıca Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yapan belirlenen 40 internet sitesini erişime k

Elyar Turizm Gayrimenkul Gıda Tekstil Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elyar Turizm Gayrimenkul Gıda Tekstil Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  200  bin TL sermaye bedeli ile Elmıra Polat, Mazıar Mehranrezaeı tarafından kuruldu.

TOKİ Diyarbakır'da 18 bin 578 konut inşa etti!

Diyarbakır'da Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni"ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende TOKİ tarafından kentte inşa edilen projeler hakkında bilgi verdi.

Marino Yapı Malzemeleri Elektrik Elektronik Deri Ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Marino Yapı Malzemeleri Elektrik Elektronik Deri Ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Furkan Kıraç tarafından kuruldu.

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

İlave gümrük vergilerinin süresi yılbaşına uzatıldı!

Bazı sanayi ürünlerinin yanı sıra tekstil, deri, konfeksiyon gibi ürünler için uygulanan ilave gümrük vergilerinin süresi 31 Aralık'a uzatıldı.

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı kaçak inşaat açıklaması!

İBB tarafından ilk etabı 19 Mayıs tarihinde açılan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı’ndaki tüm çalışmalar, imar planlarına uygun olarak  yürütülüyor. İBB, imar planlarına göre yapılaşma hakkı yüzde 5 olmasına rağmen, bu hakkın sadece yüzde 1,5’lik kısmını kullanıyor.

diyarbakıra tekstil kent mi kuruluyor Haberi

diyarbakıra tekstil kent mi kuruluyor

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği, Diyarbakır'a dev bir tekstil kent kuruyor. 70 firmanın faaliyet göstereceği bin 400 dönümlük ihtisas bölgesinde, 10 bin kişiye istihdam sağlanacak.


Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği (GÜNTİAD), Diyarbakır'a 10 bin kişilik istihdamın yaratılacağı dev bir tekstil kent kuruyor. Bin 400 dönümlük arazi üzerinde yer alacak olan konfeksiyon ihtisas bölgesinde, 70 firma faaliyet gösterecek. GÜNTİAD Başkanı İhsan Oğurlu, arazinin bu yıl içinde firmalara tahsis edilmesini planladıklarını, bu konuda bakanlıklarla görüşmelerin sürdüğünü söyledi. İstanbul, Kahramanmaraş, Gaziantep gibi tekstil ağırlıklı illerden yoğun talep aldıklarını belirten Oğurlu, "Burada sadece konfeksiyon üretimi yapacağız. Yan sanayi olmayacak. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde tekstil üretimi sıkıntılı bir sürece girdi. Eleman sıkıntısı yaşanıyor. Diyarbakır, 10 bin kişilik istihdam yaratarak buna...