19 / 05 / 2024

Diyarbakırın ikiz kuleleri

Diyarbakırın ikiz kuleleri

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'ndeki 2 bina için Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığının başvurusu üzerine 'uçuş mania kriterlerini tehdit ettiği' gerekçesiyle kısaltılma kararı alınmıştı. Bu kapsamda binaları yapan Polat İnşaat uçuş güvenliğini tehdit eden katları yıkmaya başladı.

Diyarbakır Kayapınar dönüşüm projesi için yıkımlar başladı!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu bölgesinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanan evler ortadan kaldırılıyor.

Diyarbakır Kayapınar'da tapu sorunu büyüyor!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde gecekondu ve kaçak yapılaşmayı engellemek için yapılan imar revizyonları, Şehir Plancıları Odası’nın itirazları sonrasında durduruldu. Bölge sakinleri ise tapuları olmadığı için doğalgaz ve internetten faydalanamadıklarını söyledi.

Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Diyarbakır Yenişehir'de 33 hak sahibine konutları teslim edildi!

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki iki mahallede 44 hektarlık alandaki 943 yapıda 5 etap şeklinde start verilen kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, 33 hak sahibine TOKİ tarafından inşa edilen konutların anahtarları teslim edildi. 

TOKİ Diyarbakır'da 2 yeni okul inşa edecek! İhalesi bugün!

Yeni eğitim yatırımları için düğmeye basan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır'ın iki ilçesinde 2 yeni konut inşa edecek.

TOKİ Diyarbakır Bismil'de 2 yeni okul inşa edecek!

Yeni eğitim yatırımları için start veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 2 yeni konut inşa edecek.

Diyarbakır Yenişehir'de 31.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediye Başkanlığı, Diyarbakır ili, Yenişehir ilçesi, Şilbe Mahallesinede yer alan arsayı 31 milyon 181 bin 980 TL'ye satıyor...

Diyarbakır'da hayırsever iş insanı 16 derslikli okul inşa edecek!

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde hayırsever iş insanı Muazzez Beran 16 derslikli okul yaptıracak.

Diyarbakır’ın yoksul mahallesi Ben U Sen’de yıkım!

Diyarbakır’da UNESCO listesinde yer alan surların diplerinde yer alan evler yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. 40 ile 100 bin TL arasında fiyat biçilen Ben U Sen Mahallesi’nde yaşayanlar yetkililere seslerini duyurmak istiyor.

Diyarbakır Silvan Barajı'nın gövde dolgusu yarın tamamlanacak!

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

Diyarbakır Bağlar'daki kentsel dönüşüme halktan tam destek!

Diyarbakır’ın kanayan yarası olan Bağlar’ın değişim ve dönüşümünü gerçekleştirerek modern bir yaşam alanı yapmayı amaçlayan Kentsel Dönüşüm Projesi’ne halktan destek gün geçtikte artıyor.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm: Proje için taraflar ne diyor?

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi sınırlarında kalan 53 dönümlük alan, 25 Eylül'de Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararıyla riskli bölge ilan edildi ve kentsel dönüşüm kapsamına alındı. 7 bin kişinin etkileyeceği proje için taraflar ne diyor?

Diyarbakır Evleri yenileniyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan ‘Diyarbakır Evleri’ TOKİ önderliğinde restore ediliyor. 

Diyarbakırın ikiz kuleleri Haberi

Diyarbakırın ikiz kuleleri

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'nde 63 metrelik 2 bina için Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığının başvurusu üzerine 'uçuş mania kriterlerini tehdit ettiği' gerekçesiyle kısaltılma kararı alınmıştı. Binaları yapan Polat İnşaat uçuş güvenliğini tehdit eden katları yıkmaya başladı.


Uçuş güzergâhında bulunan 16 ve 20 katlı 2 bina, Milli Savunma Bakanlığı'nm talebi üzerine Kayapınar Belediyesi 63.5 metre yükseklik için verilen yapı ruhsatını iptal ederek, bölgedeki yapı yüksekliğini 34.90 metreye indirdi. 


'Diyarbakır'ın ikiz kuleleri' olarak bilinen 2 binayı yapan Polat İnşaat Şirketi, Danıştay'daki karar düzeltme isteminin kabul edilmemesi üzerine, bloklardaki uçuş güvenliğini tehdit eden katları yıkmaya başladı. Polat İnşaat, binaların inşaatına 1998 yılında başlamıştı. 



Habertürk




Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Diyarbakır'da, 1998 yılında alınan ruhsat ile yapılmaya başlanan ve 2003 yılında 'uçuş mania kriterlerinde...