02 / 05 / 2024

Diyarbakırlı müteahhitler emsal artırımı

Diyarbakırlı müteahhitler emsal artırımı

Diyarbakır’ın birçok ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalar yapılmadığı için vatandaşlar mağdur olmaya devam ederken müteahhitler yüzde 25 emsal artırımı talep ediyor.

TOKİ'den Diyarbakırlılara resmen Mayıs 2023 müjdesi geldi! 132 yeni konut için bu tarihe dikkat!

TOKİ'den Diyarbakırlılara resmen Mayıs 2023 müjdesi geldi. Tek bir ilçede inşa edilecek olan toplamda 132 yeni konut için bu tarihe dikkat...

Müteahhitler İZSU’dan hak edişlerini alamıyor!

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nden (İZSU) alacağını alamayan müteahhitler iflasın eşiğine geldi...

Müteahhitler konutta metrekareyi büyüttü!

Son dönemde yeni konut üretmek yerine var olan projeleri tamamlamaya odaklanan müteahhitler konutta metrekareyi büyüttü. Yeni proje geliştiren sınırlı sayıdaki şirket ise ağırlığı 4+1, 5+1 ve 6+1 tipi büyük metrekareli dairelere verdi...

Kentsel dönüşüm ek emsal artışı 2017!

Yeni İmar Yönetmeliği'nin yürürlüğe girmesi ile kaybolacak kentsel dönüşüm ek emsal artışı, yönetmelikte yapılan düzenleme ile kalıcı oldu..

Ankaralı müteahhitler boykot hazırlığında!

İnşaat demirinde fiyatların yüksek olmasında dolayı Ankaralı müteahhitler boykota hazırlanıyor. MİMDER Başkanı Hamza Can, "Demir fiyatlarındaki yüzde 50 artış konut üretimini de satışını da zora sokar" dedi.

Diyarbakırlı müteahhitler yüzde 25 emsal artırımı istiyor!

Diyarbakır’ın birçok ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalar yapılmadığı için vatandaşlar mağdur olmaya devam ederken müteahhitler yüzde 25 emsal artırımı talep ediyor.

Diyarbakırlı işadamları yatırım için kente geliyor!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy gurbette yaşayan Diyarbakırlı işadamlarını kente davet etti. Yarın Diyarbakır'da buluşacak işadamlarına kentteki iş fırsatları ve işbirliği olanakları anlatılacak.

Diyarbakırlı Kardeşler İnşaat Ticaret Ve Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Diyarbakırlı Kardeşler İnşaat Ticaret Ve Yatırım Limited Şirketi 300 bin TL sermaye ile bugün Ahmad Rached Diarbakerli, Asaad Deyar Bakrly ve Hüseyin Diyarbakırlı imzasıyla kuruldu.

Sakaryalı müteahhitler kentsel dönüşüm ekibi kuracak!

Sakarya Müteahhitler Birliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Adapazarı Belediyesi ile kentsel dönüşüm konusunda ortak çalışma yapacak.

İnegöl Müteahhitler Derneği dergi çıkarıyor!

İnegöl Müteahhitler Derneği, inşaat sektöründeki seçkin firmaları tanıtacak olan bir dergi hazırlıyor. Derginin yılda 2 kez çıkarılması planlanıyor.

Diyarbakırlı yatırımcılar memleketlerine dönüyor!

Teşvik paketlerinin etkisiyle Diyarbakır bir yandan yeni yatırımcı çekerken, bir yandan da mevcut işletme sahipleri ve işadamları yatırımlarını büyütüyor. Daha önce Diyarbakır’da yatırımını bırakan Diyarbakırlı işadamları da memleketlerine dönüyor

Sakarya Müteahhitler Birliği'nin dönüşüm çalışmalarını destekliyoruz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, " Sakarya Müteahhitler Birliği'ne olarak kentsel dönüşümle ilgili yapacak olduğunuz çalışmalarınızı destekliyor ve bu konuda her türlü katkıyı vermeye de hazırız” dedi.

Mehmet Ceylan: Dönüşümden istifade edenler yerel yönetim ve müteahhitler!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan, yüksek emsal artışlarıyla dönüşümden istifade eden yerel yönetim ve müteahhitler olduğunu söyledi. 3'üncü'Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde dönüşüm sorunları masaya yatırıldı.

Diyarbakırlı müteahhitler emsal artırımı Haberi

Diyarbakırlı müteahhitler emsal artırımı

Diyarbakır’ın birçok ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalar yapılmadığı için vatandaşlar mağdur olmaya devam ediyor.


Özellikle Yenişehir bölgesinde kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında yıkılan binalar sorun oldu. Arsalar otopark olarak kullanılıyor. Ev sahipleri bir yılda tamamlanarak kendilerine teslim edilmesi gereken evlerini 3-4 yıl geçmesine rağmen teslim alamadı. Müteahhitler ise, gecikmeye çatışmalı ortam ve belediyelerin mevzuata hâkim olmamasını gerekçe gösteriyor, Çevre Şehircilik Bakanlığının yüzde 25 emsal artırım kararının uygulanmasını istiyor.


KENT VİZYONUNU OLUMSUZ ETKİLİYOR


Büyük çoğunluğu binalarını 3-4 yıl önce müteahhide teslim eden ev sahipleri, büyük mağduriyet yaşıyor. Mağduriyetin ortadan kaldırılması için belediyenin devreye girmesini isteyen yurttaşlar, mevcut görüntünün kent vizyonunu olumsuz etkilediğini belirterek, “Mağduriyetimize son verilsin. Yıkılmış binaların çirkin görüntüsü de ortadan kalkmış olur. Belediyeden rica ediyoruz, bir an önce sorunumuza çare bulsunlar’’...