06 / 05 / 2024

Müteahhitler İZSU’dan hak edişlerini alamıyor!

Müteahhitler İZSU’dan hak edişlerini alamıyor!

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nden (İZSU) alacağını alamayan müteahhitler iflasın eşiğine geldi...



İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) Genel Müdürlüğü'ndeki mali kriz, kuruma iş yapan firmaları vurdu. İZSU kendisine iş yapan firmalara hak edişlerini zamanında ödemeyince piyasaya 200 milyon TL'ye yakın borç birikti. 

Sabah'tan Ertan Gürcaner'in haberine göre; iflasın eşiğine gelen İzmirli müteahhitler duruma isyan etti. İzmirli bir iş adamı 50'ye yakın müteahhidin hak edişleri ödenmediği için çok zor durumda olduklarını söyled ve ekledi; "Karşımızda muhatap bulamıyoruz. Neden böyle oldu diye sorduğumuzda da Aziz Kocaoğlu döneminde biriken borçları gerekçe gösteriyorlar" 

İNTİHARA KADAR GİDER

Müteahhitler, CHP'li  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den randevu talep etmelerine rağmen geri dönüş olmadığını ifade etti. Müteahhitler, "Kurban Bayramında maaşlarını ödeyemediğimiz için birçok çalışanımız memleketine, ailesinin yanına dahi gidemedi. Durum çok vahim. Birçoğumuz iş makinalarını satışa çıkardı. Aileleri ile birlikte yaklaşık 20 bin kişi mağdur durumda. Bazı arkadaşlarımız içine düştükleri sıkıntı nedeniyle intiharın eşiğine geldi" ifadelerini kullanarak yaşanan durumu özetledi.


Geri Dön