27 / 05 / 2024

İZSU MÜTEAHHİTLERİ

İZSU MÜTEAHHİTLERİ

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nden (İZSU) alacağını alamayan müteahhitler iflasın eşiğine geldi...

Tarım meslek odaları sendika ve dernekler bir araya geldi! Adana Tarım Platformu kuruldu

Nisan ayında 20 kurumun bir araya gelerek Tarım Platformu’nu kurmasının ardından Adana’da da tarım, gıda, hayvancılık ve emek alanından örgütler, tarımdaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla Adana Tarım Platformu’nu kurdu.

Hazır bina alımında dikkat çeken detay!

İndirimli Kurumlar Vergisi uygulaması 2009'dan bu güne uygulanmakta olan bir vergi uygulaması olmasına rağmen birçok konuda tereddütleri giderilemedi. Hazır bina alımında da bu tereddütler sürüyor...

Müteahhitler İZSU’dan hak edişlerini alamıyor!

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nden (İZSU) alacağını alamayan müteahhitler iflasın eşiğine geldi...

İZSU'dan 3 ilçeye 12 milyon liralık yatırım!

İZSU Genel Müdürlüğü, alt yapı çalışmalarının sürdürdüğü İzmir'in Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerinde eskiyen ve kaçaklara neden olan içme suyu şebekeleri ile iletim hatlarını yenileyecek.

İzmir Urla'ya 9.4 milyonluk yatırım!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İZSU Genel Müdürlüğü Urla'nın Atatürk, Kabalak ve Zeytinalanı mahallelerinde 14 kilometrelik yağmur suyu hattı döşeyecek

İzmir'in 5 ilçesine 64.8 milyon liralık yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yarımadanın 5 ilçesine 64.8 milyon liralık içme suyu ve kanal yatırımı daha yapıyor.

İzmir Buca ve Kemalpaşa’ya 7.8 milyon liralık yatırım geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kent merkezi ve çevre yerleşimlerde yağışlarda sıkıntı yaşanan bölgelerde yeni yağmur suyu alt yapısı oluşturuyor.

İZSU’dan restorasyon müjdesi!

İZSU Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 30. yılı programı “Ege Bölgesi’ndeki Tarihi Su Yapılarının Evrensel Önemi” konulu konferansla başladı

İZSU'dan 13 yılda 2.4 milyar liralık yatırım!

Geleceğe yatırım Sürdürülebilir bir kent hedefiyle çevre projelerine büyük ağırlık veren İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, bu hedef doğrultusunda 13 yılda 2.4 milyar liralık yatırım gerçekleştirdi.

İzmir Bayındır'a 7 milyon TL'lik yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaklaşık 7 milyon liralık yatırımla Bayındır merkezdeki 15 mahallenin 30 yıllık içme suyu şebekelerini baştan sona yeniliyor.

İzmir Foça’nın 5 mahallesine 8 milyon liralık yatırım!

İZSU Genel Müdürlüğü, Foça’nın Ilıpınar, Yeniköy, Gerenköy, Bağarası ve Yenibağarası mahallelerinde “40 yıllık” eski şebekeleri yeniliyor. Mart ayında bitecek çalışmalar 8 milyon liraya mal olacak.

İZSU'dan 386 milyon liralık rekor yatırım!

Türkiye’nin en iddialı çevre yatırımlarına imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, aynı anda kentin farklı noktalarında kurduğu 47 şantiyede birden çalışıyor. Yürütülen bu yatırımların toplam bedeli ise 386 milyon lira..

Bornova’nın 3 mahallesine 3 milyonluk kanal yatırımı!

Bornova’da yatırımlarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Eğridere ile Çamiçi ve Yukarı Mahalle’yi 16 kilometrelik sağlıklı kanal altyapısına kavuşturuyor.

İZSU MÜTEAHHİTLERİ Haberi

İZSU MÜTEAHHİTLERİ

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) Genel Müdürlüğü'ndeki mali kriz, kuruma iş yapan firmaları vurdu. İZSU kendisine iş yapan firmalara hak edişlerini zamanında ödemeyince piyasaya 200 milyon TL'ye yakın borç birikti. 

Sabah'tan Ertan Gürcaner'in haberine göre; iflasın eşiğine gelen İzmirli müteahhitler duruma isyan etti. İzmirli bir iş adamı 50'ye yakın müteahhidin hak edişleri ödenmediği için çok zor durumda olduklarını söyled ve ekledi; "Karşımızda muhatap bulamıyoruz. Neden böyle oldu diye sorduğumuzda da Aziz Kocaoğlu döneminde biriken borçları gerekçe gösteriyorlar" 

İNTİHARA KADAR GİDER

Müteahhitler, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den randevu talep etmelerine rağmen geri dönüş olmadığını ifade etti. Müteahhitler, "Kurban Bayramında maaşlarını ödeyemediğimiz için birçok çalışanımız memleketine, ailesinin yanına dahi gidemedi. Durum çok vahim. Birçoğumuz iş makinalarını satışa çıkardı. Aileleri...