06 / 05 / 2024

DMO ya ait İstanbuldaki taşınmazlar

DMO ya ait İstanbuldaki taşınmazlar

DMO'ya ait İstanbul, Gaziantep ve Diyarbakır'da bulunan bazı taşınmazların bedelsiz devri meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Güzelhisar Kalesi'nin varisleri davayı kazandı: Gerekirse kalede yaşayabiliriz!

Trabzon'da 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi'nin bulunduğu arazi için dava açıldı. Arazinin Üçüncüzade Ömer Paşa’ya ait olduğunu söyleyen torunlar arazinin tapusunu istedi.  Mahkeme torunları haklı buldu.

Martı GYO Çerkezköy 5 adet arsaya ait değerleme raporu!

Martı GYO'nun portföyünde yer alan Tekirdağ Çerkezköy 5 Adet Arsa'ya ait Değerleme Raporu kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Türkiye'deki AVM'lerin ne kadarı yabancıya ait?

AVM'lerde gerçekleşen ciro, metrekare verimliliği, ziyaret sayısı gibi verilerin yer aldığı AYD AVM Perakende Ciro endeksi yayınlandı. Peki Türkiye'deki AVM'lerin ne kadarı yabancıya ait?

Alanya'da Walter Godina'ya ait ev 727 bin TL'ye kamulaştırılıyor!

Alanya'da yılda 2 milyona yakın ziyaret alan Alanya Kalesi’nin Ehmedek bölgesinde Avusturyalı Walter Godina’ya ait evin duvarlarının hemen yanında bulunan surların yaklaşık 6 metrelik bölümü yıkıldı.

Manzara Adalar'ın gelirin tamamı İş GYO'ya ait olacak!

Manzara Adalar konut satışlarından elde edilen gelirin tamamı İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na ait olacak. Şirket konuyla ilgili tüm detayları KAP'ta yayınladı...

ABD Enerji Bakanı Perry piyasanın saldırıya olumlu yanıt vereceğini düşünüyor!

ABD Enerji Bakanı Rick Perry, Suudi Arabistan'da devlet petrol şirketi Aramco'ya ait petrol tesislerine yönelik saldırıların ardından petrol fiyatlarındaki rekor artışa ilişkin açıklama yaptı. Perry, piyasanın saldırıya 'olumlu yanıt vereceğini' düşündüğünü belirtti.

TMO'ya ait boş lojmanlar TBMM'de konu oldu!

TMO'ya ait boş lojmanlar ve giderleri meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, lojmanların değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini Bakan Pakdemirli'ye sordu...

TSK'ya ait askeri kamp alanının Katarlılara satıldığı iddiası Meclis'te!

CHP İzmir Milletvekili Bakan, Seferihisar'ın Özdere'de yer alan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait kamp alanının Katarlılara satıldığı iddiasını Meclis gündemine taşıdı...

DMO'ya ait taşınmazların bedelsiz devri meclis gündeminde!

DMO'ya ait İstanbul, Gaziantep ve Diyarbakır'da bulunan bazı taşınmazların bedelsiz devri meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

TMO'ya ait arazi Aksaray Belediyesi'ne devredildi!

Aksaray'ın şehir merkezinde yer alan TMO'ya ait arazi Aksaray Belediyesi'ne devredildi. Arazinin devrini sağlayacak anlaşma protokolünü, TMO Genel Müdür Yardımcısı Enver Şimşek ile Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı karşılıklı olarak imzaladı.

TSK'ya ait araziler ne olacak?

Darbe girişiminden sonra Başbakan Binali Yıldırım’ın “Askeri birlikler şehir dışına taşınacak” açıklamasının ardından dikkatler TSK’ya ait arazilere çevrildi. Uzmanlar, sivil toplum örgütleri uyarıyor: Buralar mutlaka yeşil alan olarak korunmalı.

Emek İnşaat SGK'ya ait Fatih'teki 2 arsayı satacak!

Emek İnşaat, İstanbul Avrupa Yakası Fatih'te mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumu'na ait olan iki arsayı toplam 130 milyon 150 bin TL muhammen bedelle satışa sundu. Arsaların ihalesi 10 Aralık'ta yapılacak...

Martı GYO Çerkezköy'deki arsalara ait değerleme raporunu yayımladı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., şirket portföyünde yer alan Tekirdağ Çerkezköy 5 Adet Arsa'ya ait değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte değerleme raporu...

DMO ya ait İstanbuldaki taşınmazlar Haberi

DMO ya ait İstanbuldaki taşınmazlar


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, DMO'ya ait İstanbul, Gaziantep ve Diyarbakır'da bulunan bazı taşınmazların bedelsiz devrine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Maliye Bakanı Naci Ağbal'a iletti. 


Gürer'in soruları

1)ÖYK kararı ile DMO kurumunda iken Gaziantep ili Şahinbey ilçesinde bulunan taşınmaz TTA Gayrimenkul A.Ş.'ye bedelsiz devir edilmişti. Bu bağlamda kurum mülkiyetim bedelsiz devrini kurum zararı olarak göstermek durumunda kalmıştı. TTA Gayrimenkul A.Ş bu alanı hangi amaç doğrultusunda değerlendirmiştir?


2) DMO Mülkiyetinde olan Diyarbakır ili Sur ilçesinde ki taşınmazın bedelsiz Hâzineye devri yapılmıştır. Kurum zararı gösterilen bu taşınmaz hangi amaçla değerlendirilmiştir?


3) İstanbul Göztepe’de halen Medeniyet Üniversitesi ile Salı Pazarı olarak kullanılan alan DMO’ya ait depolar ve merkez matbaa alanları ile bedelsiz olarak el değiştirmişti. DMO bu devir sonrası kiracı olarak Kocaeli...