15 / 05 / 2024

doğ karadeniz bakır madeni

doğ karadeniz bakır madeni

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektör Yardımcısı Joeloji bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Necati Tüysüz, Türkiye'nin bakır, kurşun, çinko üretiminin yüzde 75'den fazlasını Doğu Karadeniz Bölgesinden sağladığını söyledi...

Bakır ve pamuk, 2022’de küresel ekonomiye damga vurdu!

Küresel gelişmeler emtia fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Metal cephesinde bakır, tarım cephesinde ise pamuk, küresel piyasalardaki endişeler ve farklı etmenlerle yıl içinde ciddi oranda düşüş gösterdi.

Türkiye dokuz ayda 9,3 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım aldı!

Türkiye'ye yapılan Uluslararası Doğrudan Yatırımlar (UDY) bu yılın dokuz ayında 9.282 milyon ABD Dolarına ulaştı.

Erc Bakır Hurda Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erc Bakır Hurda Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ercüment Karagüney tarafından kuruldu.

Hurda fiyatlarına hem zam hem indirim! Bakır ve demir hurda ne kadar? 6 Kasım 2022 hurda fiyat listesi

İnşaat sektörü için önemli bir kalem olan hurda fiyatlarındaki son durum merak ediliyor. Hurda fiyatlarına geçtiğimiz hafta hem zam hem indirim geldi. Peki bugün hurda fiyatları ne kadar oldu? Bakır ve demir hurda kaç TL? İşte 6 Kasım 2022 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarına dev zam geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları fırladı! 5 Kasım 2022 hurda fiyat listesi

Bu hafta içinde dolar kurundaki hareketlilikle birlikte zam ve indirim haberleri ile dalgalanan hurda fiyatlarına bugün devam zam geldi. Peki bugün bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? İşte 5 Kasım 2022 hurda fiyat listesi.

Demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar? Hurda fiyatları kaç lira oldu? 3 Kasım 2022 hurda fiyat listesi

Güncel hurda fiyatları merak ediliyor. Dün hurda fiyatlarına 0,90 kuruş zam gelirken hurda fiyatları yükselişe geçti. Peki bugün demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar oldu? İşte 3 Kasım 2022 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Demir ve bakır hurda fiyatları fırladı! 2 Kasım 2022 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarına, bugün bir zam daha geldi. Gelen zamla beraber hurda fiyatları resmen fırladı.Peki bugün hurdaya ne kadar zam geldi? Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? İşte 2 Kasım 2022 hurda fiyat listesi.

Bakır hurda fiyatlarına 1,50 TL indirim geldi! Demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar? 25 Ekim 2022 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarında oynaklık bugün de devam ediyor. Dün zam gelen bakır hurda fiyatlarına bugün 1,50 TL indirim geldi. Gelen indirim ile birlikte düşüşe geçen hurda fiyatları ne kadar oldu? Bugün güncel hurda fiyatları kaç TL? İşte 25 Ekim 2022 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarında hafta sonu depremi! Demir ve bakır hurda fiyatlarına zam geldi mi? 23 Ekim 2022 hurda fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli girdilerinden olan hurda fiyatları merakla araştırılıyor. Güncel demir ve bakır hurda fiyatlarında geçtiğimiz hafta hem indirim hem zam haberleri geldi. Peki demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar oldu? Hurda fiyatlarında son dakika! 23 Ekim 2022 hurda fiyat listesi

Demir ve bakır hurda fiyatları bugün ne kadar? Hurdaya zam geldi mi? 22 Ekim 2022 hurda fiyat listesi

Güncel demir ve bakır hurda fiyatlarına bu hafta hem indirim hem de zam haberleri peş peş geldi. Gelen son 1,50 TL indirimin ardından bugünkü hurda fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki bugün demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar? İşte 22 Ekim 2022 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarında dev indirim! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar? 19 Ekim 2022 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarına dün gelen 1,50 TL indirimin ardından bugün bir indirim daha geldi. Gelen indirim ile birlikte hurda fiyatları düşmeye başladı. Peki bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? İşte 19 Ekim 2022 hurda fiyat listesi...

Uluslararası doğrudan yatırımlarda konut sektörünün yeri!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş bugünkü yazısında, yabancıların Türkiye’den yaptıkları uluslararası doğrudan yatırımlarda gayrimenkul sektörünün payının yüzde 60 lara yükseldiğini kaleme aldı.

Hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar oldu? 18 Ekim 2022 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatları 18 Ekim 2022 Salı gününde indirim geldi. Geçtiğimiz hafta peş peşe zam gelen hurda fiyatları bu hafta düşmeye başladı. Peki demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar? İşte 18 Ekim 2022 hurda fiyat listesi.

doğ karadeniz bakır madeni Haberi

doğ karadeniz bakır madeni


Doğu Karadeniz Bölgesi'nin bakır, kurşun, çinko madenleri bakımından Türkiye'nin en zengin bölgesi olduğu belirtildi.


Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektör Yardımcısı Joeloji bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Necati Tüysüz, Türkiye'nin bakır, kurşun, çinko üretiminin yüzde 75'den fazlasını Doğu Karadeniz Bölgesinden sağladığını söyledi. Üretilen madenlerin tenör bakımından zengin olduğunu anlatan Tüysüz, şöyle konuştu: "Ancak, Murgul’da yıllarca işletilen madenlerin sonuna doğru geldiğini görmekteyiz. Buralarda yapılan çalışmalarda bazı yeni rezervler bulundu ancak tenörü düşük kısımları işletilmekte. Bunların yanı sıra Cerrah Tepe’de altın ve bakırın beraber bulunduğu madenler var. Ancak, ÇED raporlarındaki problemleri sonucu uzun zaman işletilemedi şu an işletilmeyi bekliyor. Batıya doğru gittiğimiz zaman Giresun civarında önemli madenler var ve bunların büyük bir kısmı işletilmekte veya bitmek üzeredir. Daha batıda Küre de, Kastamonu’da çok önemli...