05 / 05 / 2024

Doğa Derneği buluşmaları

Doğa Derneği buluşmaları

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde 17 – 18 Eylül tarihlerinde yapılan toplantıda, Türkiye’de ve dünyada göllerin kurumasının ardında yatan ortak sebepler ve çözüm önerileri tartışıldı ve gölleri yaşatmak için bölgesel işbirliğinin ilk adımları atıldı.

Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları’nda deprem gerçeği konuşulacak! 

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 38. Gündem Buluşmaları toplantısını ‘Değişmeyen Gündem: Deprem Gerçeği’ başlığı altında online olarak 17 Kasım'da gerçekleştirecek.

Deniz Feneri Derneği'nin İdlib'de inşa ettiği briket evlere aileler yerleştirildi!

Deniz Feneri Derneği'nin İdlib'de inşa ettiği 650 briket eve savaş mağduru, ihtiyaç sahibi aileler yerleştirilmeye başlandı.

Türkiye İMSAD 35. Gündem Buluşmaları 23 Haziran'da! 

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 35. Gündem Buluşmaları toplantısını ‘Toparlanma mı? İkinci Dalga mı?’ başlığıyla Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirecek.

Şişecam Düzcam T Buluşmaları'nda iki ünlü mimarı ağırlıyor!

Bir hafta arayla iki farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Şişecam Düzcam T Buluşmaları’nın ilk konuğu Danimarka merkezli 3XN Architecture’ın kurucusu Mimar Kim Herforth Nielsen oldu. 

Sadakataşı Derneği'nin İdlib'teki briket ev projesinde sona geliniyor!

Sadakataşı Derneği, İdlib'te yaşanan çatışmalar nedeniyle sığınmacılar için kalıcı konutların yapımına devam ediliyor. Yapımı tamamlanmak üzere olan 1530 briket evlerden 310'unun açılışı yapılarak sığınmacı ailelere verildi.

Birleşmiş Markalar Derneği AVM’lerde sağlıklı açılış için taleplerini açıkladı!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu alışveriş merkezlerinin açılma sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi için önerilerini 5 başlık altında topladı.

AVM'lerin açılması için erken!

AVM'lerin açılış tarihine ilişkin tartışmalar gündemde. Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Sarp Üner, "AVM'leri mayıs ayında açmak ve salgın mücadelesini gevşetmek için henüz erken" dedi...

Yapı Fuarı-Turkeybuild'den canlı yayında inşaat sektörü buluşmaları!

Güçlü küresel ağını inşaat sektörüne aktararak yeni iş, ortaklık ve satın alma fırsatları yaratmayı amaçlayan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, “Paydaşlarımızla Birebir” sosyal medya buluşmaları düzenliyor. Canlı yayının bu haftaki konuğu, Değişim Mimari İnovatif Yönetim Danışmanlığı Kurucusu Demet D

Birleşik Markalar Derneği’nden 'AVM'ler 3 ay kira almasın' çağrısı!

Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında 2 aydır kapalı olan AVM'lerin açılması gündemde konuşulmaya devam ediyor. BMD yani Birleşik Markalar Derneği’nde. BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM'lerin açılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu...

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği’nden Elazığ depremi açıklaması!

Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Merkezi Elazığ Sivrice olan 6.8 büyüklüğündeki deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz Derneği'nden, Kanal İstanbul'a destek yürüyüşü!

15 Temmuz Birliğini ve Beraberliğini Yaşatma Derneği, Kanal İstanbul'a destek yürüyüşü düzenledi.

Doğa Koleji için cebimizden 1 milyar 50 milyon TL mi çıkacak?

İTÜ Vakfı, Doğa Koleji ile ilgili müzakerelerin olumlu sonuçlandığını ve devir işlemlerinin başladığını bildirdi. Peki Doğa Koleji için cebimizden 1 milyar 50 milyon TL mi çıkacak?

Doğa Koleji için 49 lisanslı kurucu teklif yaptı!

Doğa Koleji’nin 49 lisanslı kurucusu okulu satın alabilmek için yönetime teklif verdi. Yaklaşık 600 milyon liralık teklif geçmişe dönük öğretmen maaşlarını ödemeyi de kapsıyor.

Doğa Derneği buluşmaları Haberi

Doğa Derneği buluşmaları


Doğa Derneği’nin, Vaillant’ın desteğiyle, Burdur’da düzenlediği “Kuruyan Göller İçin Uluslararası Buluşma” toplantısı Orta Asya, Afrika, Ortadoğu ve Balkanlar’dan 10 ülkeden aktivist, akademisyen ve kamu kurumu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 


Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde 17 – 18 Eylül tarihlerinde yapılan toplantıda, Türkiye’de ve dünyada göllerin kurumasının ardında yatan ortak sebepler ve çözüm önerileri tartışıldı ve gölleri yaşatmak için bölgesel işbirliğinin ilk adımları atıldı.


Burdur Gölü, Aral Gölü, Lut Gölü, Turkana Gölü, Amik Gölü, Hula Gölü, Urumiye Gölü… Türkiye’den Kenya’ya, İran’dan İsrail’e, Kazakistan’dan Yunanistan’a, dünyanın birçok bölgesinde, bir zamanlar balıklara ev sahipliği yapan, çevresinde kuşlara, bitkilere ve insanlara hayat veren sayısız göl hızla kuruyor. 


Avrupa’da sulak alan kaybının en çok yaşandığı ülke: Türkiye


Anadolu’da son 60 yılda yaklaşık 2 milyon hektarlık sulak alan kurudu ya...