02 / 05 / 2024

doğa dostu belediye binası

doğa dostu belediye binası

Türkiye’nin ilk yeşil kamu binası olma özelliğini taşıyan Küçükçekmece Belediye binası yakında hizmete giriyor. Çatısı ve cephesi yeşille donatılacak binada yüzde 50’ye varan enerji tasarrufu sağlanacak...

Doğa dostu konutlarda talep patladı!

Koronavirüs salgını nedeniyle izole yaşam tercih eden vatandaşlar doğa dostu konutları tercih etmeye yöneldi. Öyle ki İstanbul'da park ve koruya komşu dairelere olan talep yüzde 200 arttı.

Düzce Doğa Anaokulu Çocuk Üniversitesi açıldı!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleştirilen Düzce Doğa Anaokulu Çocuk Üniversitesi'nin açılışına Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve protokol üyeleri de katıldı.

Çiftçi Towers projesi için top Tahir Doğaç'ta!

İmar planlarında ticaret yönetici merkez + turizm alanı olmasına rağmen her biri milyonlarca dolar değerinde 308 lüks rezidans ve 4 katlı alışveriş merkezinin inşa edildiği Çiftçi Towers projesi için top Beşiktaş Belediye Başkanı Tahir Doğaç'ta.

Tahir Doğaç kimdir?

Beşiktaş Belediye Başkanlığı'na seçilen CHP adayı Tahir Doğaç kimdir? Tahir Doğaç bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Beşiktaş Belediye Başkanı Tahir Doğaç oldu!

Beşiktaş Belediye Başkanlığı'na CHP'nin adayı Tahir Doğaç seçildi. Doğaç vekaleten görevden alınan Murat Hazinedar'ın yerine geçecek.

Çekmeköy Doğa Park yenileniyor!

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 7den 70’e tüm Çekmeköylüleri ağırlayan Doğa Park’a ilave 60 bin metre kare yürüyüş ve piknik alanının vatandaşlara hizmet vermesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

The Business Year: Slash Architects’ten doğa dostu ofis tasarımı!

İç mekan tasarımı Mimar Şule Ertürk Gaucher ve Mimar İpek Baycan öncülüğündeki Slash Architects imzasını taşıyan The Business Year Office, plaza hayatının dezavantajlarını, sıcak ve samimi detaylar ile doğa dostu bir tasarım kurgusunda eriterek, avantaja dönüştürüyor.

Ankara doğa parkı 6 yıl sonra açılacak!

Yıkılacak olan Ankara Atatürk Kültür Merkezi yerine doğa parkı yapılacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, projenin 6 yıl içinde tamamlanacağını açıkladı.

Crystal Lagoons doğa dostu teknolojilerle dikkat çekiyor!

Yüzülebilir turkuaz lagünlerin inşa edilip işletilmesini sağlayan ve yakın zamanda Türkiye pazarına giren Crystal Lagoons, tüm projelerinde kullandığı doğa dostu teknolojilerle dikkat çekiyor.

Battal İlgezdi'nin Doğa Koleji binasına izin çıkmadı!

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye ait şirketin yaptığı Doğa Koleji binasına Büyükşehir Belediye Meclisi’nden vize çıkmadı. İlgezdi’nin imar planında değişiklikle kaçak okulu meşrulaştırma teklifi oy birliğiyle reddedildi.

Ankara Çamlıdere Hayvan ve Doğa Müzesi inşaatında son durum!

Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can, yapımı devam eden Hayvan ve Doğa Müzesi, Kına ve Butik Otel ve Merkez Camisi arkasındaki yıkım ve peyzaj çalışmalarını yerinde inceledi.

ZMT Toros doğa dostu ürünleriyle öne çıkıyor!

Islak hacim sektöründe dayanıklılık ve kaliteyi ön planda tutan ZMT Toros, enerji tasarrufu sağlayan, çevre dostu ürünleriyle doğayı korumayı ihmal etmiyor.

Yuvacık Doğa Evleri'nde anahtarlar teslim edildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Konul tarafından Başiskele'de yaptırtan Yuvacık Doğa Evleri'nin anahtar teslim töreni gerçekleştirildi. Törende Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından ev sahiplerine anahtarları teslim edild

doğa dostu belediye binası Haberi

doğa dostu belediye binası


Türkiye’nin ilk yeşil kamu binası olma özelliğini taşıyan Küçükçekmece Belediye binası yakında hizmete giriyor. Çatısı ve cephesi yeşille donatılacak binada yüzde 50’ye varan enerji tasarrufu sağlanacak. 


Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi Arena Mega’nın ardından Türkiye’nin yeşil-doğa dostu ilk kamu binası olan Küçükçekmece Belediye binası da hizmete giriyor. Belediye Başkanı Aziz Yeniay, yıllardır hayalini kurduğu belediye binasının tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. Yeniay, yeni belediye binasını ‘Kendi enerjisini kendi üretecek. Çevreye zarar vermeyen akıllı bir bina olacak. Su, elektrik ve benzeri giderlerden yapılacak tasarruflarla kendi maliyetini 3 yıl gibi bir sürede çıkartacak” şeklinde tanımladı.   


ÇATISINDA SARNIÇ OLACAK 


Bina inşaatında kullanılan tüm malzemelerin doğal ve geri dönüşüme uygun olduğunu belirten Yeniay binanın artılarını şöyle sıraladı: “AKOS dijital arşivleme sistemiyle bürokratik işlemlerde kullanılan kağıt miktarı...