05 / 05 / 2024

Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü

Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü

Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Bölge Müdürlüğü’nün Topçam’da sürdürdüğü çalışma sırasında yaptığı açıklamada, Topçam’ın proje olarak yeniliklerle dolu olduğunu belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bazı alanlar için 'nitelikli doğal koruma alanı' ilanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya, Ağrı ve Isparta'daki bazı alanların, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tesciline ilişkin ilanlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğa alanlarında 'bungalov' yapımı yasaklandı!

Nitelikli doğal koruma alanlarına hem bungalov hem entegre tesis yasağı getiriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van’dan Denizli’ye, Karadeniz yaylalarından Toroslar’a uzanan 262 bin hektarlık 247 nitelikli doğal koruma alanında artık bungalov yapımı yasaklandı.

Ziya Selçuk'tan Doğa Koleji'ndeki maaş kriziyle ilgili açıklama!

Doğa Koleji'nde öğretmenlere maaş ödenmediği iddiasıyla ilgili açıklama yapan Bakan Selçuk, "Bunlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dışındaki bazı işlemler. Ama biz görevimiz gereği takip ediyoruz. O konuyla ilgili çözüm süreci çok hızlı bir şekilde yürüyor" dedi..

Bakan Ziya Selçuk'tan 'Doğa Koleji' açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Doğa Koleji hakkında açıklamalarda bulundu. Selçuk, "Şuanda çok güçlü bir çözüm var. Velilerimiz de kısmen rahatladı. Bu süreç de devam ediyor. Çok kısa bir süre içinde de bunun çözümü ortaya çıkar." dedi.

Doğa Koleji'nde son durum!

Doğa Koleji’nde yaşanan sıkıntıların ardından İTÜ Vakfı ile görüşmelerin dün tamamlandığı ve imzaların Milli Eğitim Bakanlığı’na kısa sürede gönderileceği öğrenildi.

Bakanlık'tan Doğa Koleji hakkında açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 4 aydır maaş krizinin yaşandığı Doğa Koleji ile ilgili yaptığı açıklama yaptı.

Bakanlık Doğa Koleji hakkında açıklama yapacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Doğa Koleji'ndeki kriz hakkında açıklama yaptı. Bakan Selçuk, Doğa Koleji'ndeki son duruma yönelik olarak, "Bugün içinde açıklama yapacağız" dedi...

MEB'den Doğa Koleji açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) Doğa Koleji ile ilgili yazılı açıklama geldi. Açıklamada, "Söz konusu eğitim kurutumunda yaşanan finansal sorunun yol açtığı sıkıntıları ilgili kanun ve yönetmeliklerin verdiği imkan ve yetkiler dahilinde çözmek için gerekli her türlü tedbiri almaktadır" ifadeleri

Türkiye'de 3,2 milyon hektar alana "özel statülü" koruma!

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünün doğal güzellikleri koruma faaliyetleri kapsamında Türkiye'de 3 milyon 211 bin hektar alanda koruma çalışmaları yapılıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü kapatılıyor!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kapatılıyor. 

İstiklal Yolu milli park olacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından İstiklal Yolu'nun "Milli Park" ilan edilmesi için çalışma yapılıyor.. 

Trabzon'a 3 yeni Uzungöl geliyor!

Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Trabzon'daki Uzungöl gibi 3 yeni tabiat turizm merkezi için düğmeye bastı.

Uludağ Ağaoğlu My Resort Otel’in kaçak bölümleri yıkıldı!

Ali Ağaoğlu’nun Uludağ’daki Ağaoğlu My Resort Otel’in kaçak olduğu belirtilen 8 bin 500 metrekarelik bölümünün yıkımı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü Haberi

Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü

Isparta, Burdur ve Antalya’yı içine alan Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Topçam’da bölge müdürlüğünün devam eden çalışması sırasında açıklamalarda bulundu. Merkezi Burdur’da konuşlandırılan Bölge Müdürlüğü’de yedi Milli Park bulunduğunu söyleyen Yılmaztürk, “Bunların beş tanesi Antalya’da ve diğer 2’si ise Isparta’da bulunmaktadır. Sekiz adet tabiat parkı var ve yine 16 adet sulak alan var. 11 adet yaban hayatı geliştirme sahası var. 9 adet ise deniz kaplumbağası yumurtlama noktası var” dedi.

Giden Gelmez ve Kıbrısçık gibi alanları koruma altına aldıklarını bu sahaların içindeki yaban hayatın potansiyelini tespit ederek, burada bir planlama yaptıklarını dile getiren Yılmaztürk, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu planlama dahilinde burada yaban hayatını koruyarak, bir takım iyileştirme yaparak o yaban hayatın gelişmesini sağlıyoruz. Burada da belli bir olgunluğa...