06 / 05 / 2024

doğa müzesi antalya

doğa müzesi antalya

2014 Yılı Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı, Türkiye ' nin ilk interaktif doğa müzesinin kurulmasını sağlayacak. Türkiye ' nin ilk İnteraktif Doğa Müzesi Antalya'da açılacak...

Antalya Nekropol Müzesi'nin inşaatında sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarafından yapımına başlanan Nekropol Müzesi Projesi'nde sona gelindi. Proje turizm başkenti Antalya'yı müzeler kentine dönüştürerek yerli ve yabancı ziyaretçilerin bu tarihe tanıklık etmesini sağlamak açısından da büyük öneme sahip.

Bir Zamanlar Antalya Müzesi hizmete açıldı!

Sanayici ve iş adamlarından meydana gelen Salı Grubu, Bir Zamanlar Antalya Müzesi hizmeti nedeniyle Başkan Hakan Tütüncü'ye teşekkür mektubu verdi.

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Antalya Kent Müzesi 29 Ekim'den önce açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlanan Kent Müzesi projesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde hizmete açılacağı müjdelendi.

Antalya Şehitler Müzesi 18 Mart 2020'de açılıyor!

Antalya'da eski Dokuma Fabrikası bölgesinde kurulan Antalya Şehitler Müzesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. İnşaatına 29 Mayıs'ta başlanan müze 18 Mart 2020'de açılacak.

Hamdi Alkan Hatay'da Kurtuluş Müzesi açıyor!

Hamdi Alkan, doğum yeri Hatay’da, 1939 sonrası temalı Kurtuluş Müzesi açmaya hazırlanuyor. Alkan, 30 yıldır biriktirdiği koleksiyonları bağışladı...

Antalya Müzesi yeniden ihya edilerek ayağa kaldırılmalı!

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Antalya Müzesi'nin yeniden ihya edilerek, ayağa kaldırılması önerisinde bulundu.

İzmit 17 Ağustos Deprem Müzesi'nin inşaatı tamamlandı!

İzmit’te hayata geçirilen 17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi, Gölcük depremi başta olmak üzere dünyanın büyük depremlerinin meydana getirdiği büyük yıkımları gelecek nesillere gelişmiş teknolojilerin kullanıldığı canlandırma tekniğiyle aktararak olası doğal afetlere karşı bilinçlenmelerini

Antalya'ya Doğa Tarihi Müzesi inşa edilecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Müzeler Kenti Antalya’ hedefi doğrultusunda kente Doğa Tarihi Müzesi inşa edecek.

İzmit Deprem Müzesi 17 Ağustos'a hazır!

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın vizyon projeleri arasında yer alan Deprem Müzesi'nin inşaatı 17 Ağustos'a kadar tamamlanmış olacak.

Gaziantep Zooloji ve Doğa Müzesi 23 Nisan’da açılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Gaziantep Zooloji ve Doğa Müzesi 23 Nisan’da vatandaşların hizmetine açılıyor

Antalya Kent Müzesi 2018'de açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kavşağı ile Andızlı Mezarlığı arasında yen alan yeni hizmet binasına taşındı. Sıra boşaltılan alan ile yıkılan eski stadyum alanını da kapsayan Antalya Kent Müzesi Projesinin hayata geçirilmesine gelindi. Müze'nin 2018'de ziyarete açılması bekleniyor.

Antalya Türk İslam Medeniyetleri Müzesi 2018'de açılacak!

Tarihi müze için üst kurul toplandı Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi kuruluş çalışmaları sürüyor.

doğa müzesi antalya Haberi

doğa müzesi antalya




Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Türkiye'nin ilk interaktif doğa müzesi Antalya'da kapılarını dünyaya açacak. ANTALYA ve çevresinin doğa turizmi için çok zengin fauna ve florasının tanıtılacağı doğa müzesi projesini Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Termessos Milli Parkı'ııda uygulayacak. İııleraktif doğa müzesinde; Antalya ve yöresinde belirlenen 123 familya, 642 cins, bin 916 tür, 2 bin 78 takson sergilenirken, sanal interaktif tekniklerle bölgede yetişen bitki ve hayvanlar yaşam ortamlarında tanıtılacak. 


BAKA'nın alternatif turizm faaliyetleri ile turizm ürünlerinin çeşitlendirilmesi ve sezonun 12 aya yayılması ile çevreye duyarlı turizm faaliyetlerinin teşvik edilmesi amacıyla çıktığı 2014 Yılı Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı, Türkiye'nin ilk interaktif doğa müzesinin kurulmasını sağlayacak. 

Merkezi Burdur ile Antalya ve İsparta illerinde faaliyet gösteren...