02 / 05 / 2024

doğalgaz zammı geri alınacak mı

doğalgaz zammı geri alınacak mı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 1 Ekim'den itibaren geçerli olan yüzde 9'luk doğalgaz ve elektrik zammının geri alınması gerektiğini belirtti.

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

Ücretsiz doğalgaz ödemelerinde flaş gelişme! Fazla ödemeler zammıyla geri alınacak!

Bakanlık tarafından ücretsiz doğalgaz uygulaması kapsamında doğalgaz şirketlerine yapacağı ödemelerdeki süre 5 günden 10 güne uzatılırken dağıtım şirketine yapılan fazla ödemeler gecikme zammıyla birlikte geri alınacak.

Mayıs ayında doğalgaz bedava mı? Hangi ay doğalgaz ücretsiz? Doğalgaz parası ne zaman geri verilecek?

Bedava doğalgaz milyonlarca doğalgaz abonesinin gündeminde yer alıyor. Özellikle doğalgazın hangi ayda ücretsiz olacağı ve doğalgaz parasının ne zaman geri verileceği sorgulanıyor. İşte detaylar!

Yatırımlar meyvesini vermeye başladı! Doğalgaz ücretlerinde büyük indirim

Türkiye'nin son dönemler yaptığı yatırımların geri dönüşü olarak son1 senede elektrik ve doğalgaz ücretlerin da yüzde 52,4 seviyesinde indirim sağlandı. İndirimlerin durmayacağı ve Nisan ayından itibaren elektrik fiyatlarında da indirim olması bekleniyor.

Doğalgaz faturası yüksek gelenler! Bu rakamdan fazla geliyorsa 300 TL iade!

Doğalgaz faturasının fazla gelmesinden bıkanlar ve ödemekte zorlananlar için bir fırsat bulunuyor. Eğer sizin de doğalgaz faturalarınız yüksek geliyorsa ve ödeme güçlüğü yaşıyorsanız 300 liranız geri iade edilebilir. Peki bu nasıl mümkün olabilir?

Doğalgaz faturanız el yakmasın

Doğalgaz zammından sonra kışın herkes bu yöntemleri uygulayacak…. Kışın evinizin ısısını koruyup sıcak tutmanın en etkili yolarını sizler için araştırdık ve bulduk..

Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'ne 600 milyon dolarlık kredi!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'nin genişletme çalışmaları için ilk 7 yılı geri ödemesiz olmak üzere 22,5 yıl vadeli 600 milyon dolarlık kredi onaylandı.

Doğalgaz güvence bedeli iade süresi 15 güne çıktı!

Doğalgaz güvence bedeli; İGDAŞ’ın alacaklarını garanti altına alabilmek amacıyla aldığı bedel oluyor. Bu bedel, aboneliğin sonlanması halinde geri iade ediliyor..

Gökçek: Başkent Doğalgaz arazilerimizi geri verecek!

Büyükşehir Belediyesi ile Başkent Doğalgaz uzlaşacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, "Başkent Doğalgaz arazilerimizi geri vererek açtığı davalardan vazgeçecek. Biz de davamızı geri çekeceğiz" dedi.

Reşadiye'de doğalgaz için geri sayım başladı!

Cemil Kılıç, doğalgazla ilgili nüfusu 10 bin üzeri olan ilçelerde doğalgaz müracaatları için elektrik abonelerinin yüzde 60’ı kadar doğalgaz abonesine ihtiyaç duyulduğunu ve bu anlamda yaklaşık bir aydır hummalı bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Doğalgaz güvence bedeli nasıl geri alınır?

İGDAŞ Doğalgaz güvence bedelini, alacaklarını garanti altına alabilmek amacıyla mekanik sayaç kullanan abonelerden doğalgaz kullanım sözleşmesinin imzalanması sırasında alıyor. Peki, doğalgaz güvence bedeli nasıl geri alınır?

Doğalgaz abonelerine geri ödeme müjdesi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) aldığı kararın tebligatı şirketlere yapıldı. 60 gün süreyle doğalgaz dağıtım şirketlerinin internet sitesinde kalacak olan listeye 180 gün içinde müracaat edilmesi gerekiyor

Bendevi Palandöken: Doğalgaz ve elektrik zammı geri alınmalı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 1 Ekim'den itibaren geçerli olan yüzde 9'luk doğalgaz ve elektrik zammının geri alınması gerektiğini belirtti.

doğalgaz zammı geri alınacak mı Haberi

doğalgaz zammı geri alınacak mı


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 1 Ekim'den itibaren geçerli olan yüzde 9'luk doğalgaz ve elektrik zammının geri alınması gerektiğini belirtti.


Palandöken, yazılı açıklamasında, petrol fiyatlarında yaşanan düşüş ve doğalgaz konusunda Rusya ile yapılan görüşmelerde üzerinde anlaşılan yüzde 6'lık indirimin tüketiciye hemen yansıtılması gerektiğini kaydederek, "1 Ekim'den itibaren doğalgaz ve elektriğe yapılan yüzde 9'luk zam da geri alınmalıdır. BOTAŞ'ın zararı bahane edilerek fiyatlarda indirime gidilmemesi halkı zor durumda bırakacaktır. Fiyatlarda indirime gidilemiyorsa vergilerde indirime gidilmelidir" ifadesini kullandı. 


Doğalgaz ve elektrik tüketiminin arttığı kış aylarında indirim yapılmamasının halkı zor durumda bırakacağına işaret eden Palandöken, doğalgaz ihtiyacının azaldığı yaz aylarında indirim yapılmasını uygun bulmadıklarını kaydetti. 


Rusya'nın doğalgaz konusunda yapacağı yüzde 6'lık indirimi de yeterli bulmadıklarını belirten Palandöken, "Avrupa ülkelerine göre...