18 / 05 / 2024

doğalgazı az kullananlar ödüllendirilecek mi

doğalgazı az kullananlar ödüllendirilecek mi

Soğuk havalar yüzünden doğalgaz ve elektrik tüketimi rekor kırdı, doğalgazdan elektrik üreten santraller sorun yaşadı. Gaz-Bir Başkanı Arslan, “Az kullanan aboneler ödüllendirilirse bu tür sorunlar yaşanmaz” dedi.

Doğalgazda daha az fatura ödemek mümkün mü? İşte doğalgaz ile ısınırken, daha az fatura ödemenin yolları!

Yükselen enerji fiyatları yüzünden kış aylarında tüketiciler yüksek doğalgaz faturaları ödemekten dertli. Ancak daha az fatura ödemek için bazı püf noktalarını ve nasıl tasarruflu kullanılacağını bilmek gerekiyor. İşte detaylar…

Kartlı sayaç kullananlar doğalgaz ücreti ödeyecek mi? Bakan Dönmez resmen açıkladı!

Doğalgaz faturaları bu ay itibariyle ücretsiz olacak. Peki kartlı sayaç kullananlar doğalgaz ücreti ödeyecek mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, açıkladı.

Doğalgaz kullananlar hemen baksın! Yeni döneme girildi!

Doğalgazın ne zaman ücretsiz olacağı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki doğalgaz ne zaman ücretsiz olacak? İşte detaylar!

Doğalgaz nasıl daha az yakar? Doğalgaz nasıl yakılmalıdır?

Doğalgaz faturaları nasıl düşürülür, Doğalgaz nasıl daha az yakar, Doğalgaz nasıl yakılmalıdır? Bu sorular havaların soğuması ile birlikte şu aralar sıklıkla soruluyor. İşte detaylar!

Doğalgaz hangi saatlerde ucuz? Doğalgaz nasıl daha az yakar?

Doğalgaz hangi saatlerde ucuz? Doğalgaz nasıl daha az yakar? soruları havaların soğuması ile kombilerini yakmaya başlayan vatandaşlar tarafından sorulmaya başlandı.

Doğalgaz fiyatlarında korkutan tahmin! Doğalgaz fiyatları ne zaman düşecek?

Avrupa'da doğalgaz fiyatlarının en az 2025 yılına kadar megavatsaat başına 100 euro'nun üzerinde kalacağı düşünülürken, elektrik fiyatlarının da gaza bağlı olarak artışının süreceği belirtildi.

Doğalgaz akışı 3 gün boyunca kesilecek! Son dakika haberi az önce geldi

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından, tek kompresör ünitesinin bakımı nedeniyle 31 Ağustos’tan itibaren 3 günlüğüne doğalgaz akışının durdurulacağını açıkladı.

Bu habere içiniz ısınacak! Doğalgaz tarifesi uygun fiyatla ücretlendirilecek!

Doğalgaz faturalarında kademeli tarife sona erdi. Kademeli tarife ile doğalgazı daha az kullananların maliyetleri daha düşük maliyetle karşılanacak. Uzmanlar, bu sisteme geçişle birlikte doğalgaz kullanımında tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

Doğalgaz faturası nasıl az gelir?

Kışın yaşam alanlarında sıcaklığın sağlanması ve korunması aynı zamanda da çok yüksek olmayan doğalgaz faturalarının gelmemesi için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, doğalgaz faturası nasıl az gelir?

1999 yılında Boğaz'a doğalgaz boru hattı!

1999 yılında İGDAŞ, İstanbul'un bir yakasından diğer yakasına denizin dibine döşenecek boru hattıyla doğalgaz götürmeye hazırlanıyormuş. Baltalimanı-Paşabahçe arasında yapılması planlanan proje 2.2 trilyon liraya mal olacakmış.

Doğalgaz faturaları yüzde 10 düşecek!

GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, petroldeki gerilemenin doğalgaz faturalarını düşüreceğini söyledi. Arslan, kurlar artmaz ve petrol fiyatları mevcut seviyede kalırsa yaz sonunda en az yüzde 10’luk bir indirim beklediğini kaydetti.

Rüzgar enerjisi daha az doğalgaz ithalatı yapılmasını sağladı!

Türkiye'de rüzgardan üretilen elektrik miktarı geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 11,65 artarak 8 milyon 366 bin megavatsaate ulaştı. Rüzgar santrallerinden elde edilen elektrik 850 milyon dolar daha az doğalgaz ithalatı yapılmasını sağladı.

Nükleer santraller yıllık doğalgaz ithalatını azaltacak!

Enerji Bakanlığı, Mersin ve Sinop’ta kuracağı 2 nükleer santral faaliyete geçtiğinde, yıllık doğalgaz ithalatını 7.2 milyar dolar azaltmayı ve 2030 yılına kadar toplam elektrik üretiminin en az yüzde 15’ini nükleer enerjiden elde etmeyi planlıyor

doğalgazı az kullananlar ödüllendirilecek mi Haberi

doğalgazı az kullananlar ödüllendirilecek mi


Türkiye son yılların en soğuk kışına hazırlanıyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin oldukça altında seyretmesi bunun ilk işareti. 


Doğalgaz Dağıtıcıları Derneği Birliği (GAZ-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, “Son 25 yıllık verilere baktığımız zaman Aralık ayında bu kadar sert bir kış yaşanmadığını görüyoruz. Kuzeyden güneye kadar tüm ülkeyi etkisi altına alan bir soğuk hava dalgasıyla karşı karşıyayız. Bu nedenle doğalgaz talebi aşırı derecede arttı” dedi. Günlük doğalgaz tüketiminin 200 milyon metreküpe kadar çıktığını hatırlatan Arslan, bu durumun elektrik üretimi tarafında bazı sorunları da beraberinde getirdiğine dikkat çekti. 


“Bu tür krizleri ilerleyen dönemde de yaşamamak için talep yönetimini iyi planlamamız lazım” diyen Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kuzey Avrupa ülkelerinde dağıtım şirketleri tüketimini düşüren müşterilere bonus yani bir takım avantajlar sunuyor. Özellikle doğalgaz talebinin...