30 / 04 / 2024

Doğalgaz fiyatlarında korkutan tahmin! Doğalgaz fiyatları ne zaman düşecek?

Doğalgaz fiyatlarında korkutan tahmin! Doğalgaz fiyatları ne zaman düşecek?

Avrupa'da doğalgaz fiyatlarının en az 2025 yılına kadar megavatsaat başına 100 euro'nun üzerinde kalacağı düşünülürken, elektrik fiyatlarının da gaza bağlı olarak artışının süreceği belirtildi.



Pandemi etkisiyle son bir yıldır dünyayı etkisi altına alan enerji krizinin yarattığı yüksek elektrik ve doğalgaz fiyatlarının en az 2025 yılına kadar devam edebileceği öngörülüyor. Doğalgazın megavatsaat başı fiyatı Rusya-Ukrayna savaşı başlamadan önceki gün olan 23 Şubat'ta ise 87 euro'ydu. Yüksek doğal gaz fiyatları elektrik maliyetlerine de artış olarak yansıdı.

FİYATLARDA YÜZDE 370 ARTIŞ YAŞANDI

Londra merkezli olan düşünce kuruluşu Ember Kıdemli Enerji ve İklim Analisti Sarah Brown, yaptığı değerlendirmede, "TTF fiyatları Mart-Ağustos ayları 2022 döneminde megavatsaat başı ortalama 136 euro oldu. Yani bu dönemde ortalama olarak fiyatlar üzerinden yüzde 370 artış yaşandı. Avrupa gaz fiyatlarının en az 2025'e kadar megavatsaat başına 100 euro'nun üstünde kalması bekleniyor. Bu seviyede ilerleyen fiyatlar, elektrik üretiminde doğalgaz kullanılmaya devam ettiği sürece elektrik için de yüksek fiyat anlamına geliyor." Brown, Avrupa'nın enerji krizinden çıkış yolunun yenilenebilir kaynaklar olduğuna dikkat çekti.

Doğalgaz fiyatlarında korkutan tahmin! Doğalgaz fiyatları ne zaman düşecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön