16 / 05 / 2024

Doğalgaz fiyatlarında korkutan tahmin! Doğalgaz fiyatları ne zaman düşecek?

Doğalgaz fiyatlarında korkutan tahmin! Doğalgaz fiyatları ne zaman düşecek?

Avrupa'da doğalgaz fiyatlarının en az 2025 yılına kadar megavatsaat başına 100 euro'nun üzerinde kalacağı düşünülürken, elektrik fiyatlarının da gaza bağlı olarak artışının süreceği belirtildi.



GAZ VE ELEKTRİK TALEBİNİN DÜŞÜRÜLMESİ GEREKLİ

Enerji Ekonomisi ve Finansal Analiz Enstitüsü (IEEFA) Avrupa Analisti Ana Maria Jaller-Makarewicz de, "Gaz ve elektrik fiyatlarının önümüzdeki bir iki yıl daha aşırı yüksek kalabileceğini ve sonrasında biraz olsun düşüş yaşanmasına rağmen gelecek beş sene de yüksek fiyatların bizimle olacak" öngörüsünde bulundu. Jaller-Makarewic, "Hükümetler şimdiden gaz ve elektrik talebini düşürmek ya da gazın elektrik üretimi üzerindeki etkisini azaltmak için somut çözüm sunmalı" dedi.

İTALYA'DAN DÜŞÜK DERECELİ KISA DUŞ

İtalya'da da sonbahar ve kış aylarında enerji krizinin etkisini hafifletebilmek amaçlı bir tedbir paketi hazırlandı. Hastaneler gibi hassas kurumlar dışında merkezi ısıtmanın kısıtlanması kararı alındı.

 Isıtma dönemi normalden 8 gün geç başlatılıp 7 erken bitirilecek ve bu durumda 15 günlük tasarruf sağlanacak. Kaloriferler 1 derece daha düşük sıcaklıkta ve günde bir saat daha az çalıştırılacak. Halktan daha düşük dereceli su ile daha kısa duş almaları, kullanmadıkları elektronik aletlerin fişini çekmeleri, çamaşır ve bulaşık makinelerini ancak tam dolduğu zaman çalıştırmaları gibi taleplerde bulunulacak.

Doğalgaz fiyatlarında korkutan tahmin! Doğalgaz fiyatları ne zaman düşecek?

'FATURANI ÖDEME' KAMPANYASI BÜYÜYOR

İngiltere'de enerji faturalarının düzenlenmesini talep eden imza kampanyasına 170 binden fazla kişi katıldı. 'Enerji faturalarınızı ödemeyin' adıyla internet sitesi üzerinden başlatılan sivil toplum hareketi, hızla arta enerji faturalarının düşürülmesini talep ederken, kapsamlı bir indirim uygulanana kadar otomatik ödeme talimatlarının iptal edilmesi çağrısı yapıyor.

A101’de büyük indirim! Fiyatı 54,95 TL’ye indi! İşte 10 Eylül 2022 fiyat listesi…

Tarım Kredi Market fiyatları indirdi! Pirinçte böyle fiyat görülmedi! 10 Eylül 2022 fiyat listesi…

Maaşını Akbank’a taşıyacaklara müjde! Promosyonda fiyatlar tekrar yükseldi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön