02 / 05 / 2024

Sebze fiyatları ne zaman düşecek? Tarih verildi

Sebze fiyatları ne zaman düşecek? Tarih verildi

Üst üste gelen zamlar kendini sebze meyve fiyatlarında da gösterdi. Bir karnabaharın adeti 75 liraya kadar dayandı. Vatandaşı kara kara düşündüren bu tablo karşısında sevindiren haber halcilerden geldi. Meyve ve sebze fiyatları cep yakarken, halciler sebze fiyatlarının düşeceği zamanı açıkladı.



Türkiye’nin en önemli sera üretim bölgelerinden Antalya’da uzun zamandır süren soğuk ve yağışlı hava yerini güneşli günlere bıraktı. Soğuk hava koşullatrı sebze üretimi yapan çiftçiyi olumsuz etkilemişti. Bu zorlu süreçte çiftçi günler bpoyunca don nöbeti tuttu. Aşırı nemli giden hava şartları sebebiyle hastalıklarla da savaşmak etmek zorunda kaldı.

Haber3'ün aktardığı habere göre, seralardan çıkan üründeki azlık Antalya’da Toptancı Hali’ne de yansıdı. Arz sıkıntısı sonucunda bazı ürünlerin fiyatlarında yükseliş görüldü. Antalya'da havaların ısınmaya başlaması ile birlikte seralardaki özellikle domates, salatalık, patlıcan, kabak, biber çeşitlerinin üretiminde artış görüldü. Hale gelen ürün bir önceki haftaya oranla üç kat arttı, fiyatlar da neredeyse yarı yarıya düşüş kaydetti.

Haldeki domatesin fiyatı 4-12 lira, sivri biber 11-25 lira, patlıcan 7-13 lira, dolmalık biber 10-24 lira, salatalık 4-7 lira, kabak 2-4 Tlira olarak belirlendi.

Aksu'da salatalık üreticisi Ali Celbiş, havaların ısınması ile ürünlerin artmaya başladığını ifade etti. Kış döneminde iklim şartları nedeniyle ürünün az olması fiyatların da yükselmesinde etkili olduğuna değinen Celbiş, yüksek görünümesine rağmen üretimin az olduğunu söyledi. Artık üretümün de havalarla birlikte artacağını söyleyen Celbil, vatandaşın da daha ucuza ürüne ulaşabileceğini söyledi. 

Sebze fiyatları ne zaman düşecek? Tarih verildi

"15-20 GÜNE FİYATLAR DÜŞECEK"

Domates üreticiliği yapan Doğukan Celbiş, bazı tarım ürünlerinde satışa sunulan ürünlerin yüksek fiyatlı olmasının havanın soğuk ve aşırı yağışlar nedeniyle üretimde sıkıntı yaşanmasından kaynaklandığını belirtti. Kötü hava şartlarından kaynaklı az üretimin geçici olduğunu ve ürünlerin çoğalmaya başladığını belirten Celbiş, 15-20 gün içinde fiyatların daha da düşmesini beklediklerini belirtti.

 


Geri Dön