20 / 05 / 2024

doğalgazlı evlerde soba ya da şömine yakmak yasak mı

doğalgazlı evlerde soba ya da şömine yakmak yasak mı

Apartman yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. Peki, plan gereğince apartmanda soba yakmak yasak mı?

Kumtel set üstü ocak fiyatları ne kadar, en uygun nereden alınır? 23 Mart 2023 fiyat listesi...

Dayanıklılığıyla dikkat çeken Kumtel set üstü ocak modelleri uzun yıllar boyunca kullanılır, farklı göz sayılarıyla her ihtiyaca verir. Peki, Kumtel set üstü ocak dörtlü doğalgazlı kaç TL? Kumtel KO-40 TSHDF siyah ocak kaç TL? İşte detaylar...

Doğalgaz faturası nasıl hesaplanır? Hangi derece kaç lira yakar?

Kış aylarının yavaştan kendisini göstermesiyle birlikte evlerde doğalgaz kombileri çalışmaya başladı. Vatandaşlar "Kombi kaç derecede yanmalı? Hangi derece kaç TL yakar?" gibi soruları gündemine aldı. İşte detaylar...

Avrupa’da doğal gaz krizi artıyor! Elektrikli soba için Türkiye’nin kapısı çalındı!

Avrupa ülkelerinde doğal gaz krizi yayılmaya devam ediyor. Elektrikli soba talebinin arttığı Avrupa’dan Türkiye’ye soba siparişi yağıyor. İşte detaylar!

Evlerde doğal gaz kısıtlanacak

Avrupa ülkeleri doğal gaz kriziyle ilgili çeşitli tedbirler almaya ve acil eylem planlarını oluşturmaya başladı. Alınacak tedbirler arasında tüketiciye ek vergi de var, konutlardan kesip sanayiye aktarma da.

Son Dakika.. BOTAŞ evlerde kullanılan doğal gaza büyük zam yaptı! Sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan gaza da zam

Konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 35, sanayide kullanılana yüzde 50, elektrik üretiminde kullanılana ise yüzde 44.3 zam geldi. BOTAŞ, uluslararası gelişmelere bağlı olarak yaşanan dalgalanmalar nedeniyle getirilen zammın, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacağını bildirdi.

TOKİ Sivas Suşehri 2'nci etapta kuralar çekildi!

TOKİ tarafından Sivas'ın Şuşehri ilçesinde inşa edilen 460 adet konutluk 2'nci etap projesinde kuralar çekildi. Kadir Şahinduran ile Emine Şahinduran çiftinin doğalgazlı ev hayali ise gerçek oldu.

Kenan Doğulu ve Beren Saat ayrı eve mi taşındı?

Beş yıl önce Amerika’da evlenen Kenan Doğulu ile Beren Saat’in evliliğin kriz olduğu iddia edilmişti. Şimdi de çiftin ayrı evlerde yaşadığı söyleniyor.

2017 ev dekorasyonu trendlerinde doğallık ön planda!

Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İç Mimar Kubilay Yıldırım; 2017’de evlerde koyu yeşil ağırlıklı dekorasyonun yanı sıra doğal ürünlerin kullanılmasını öneriyor.

İder Mobilya Petra Koltuk Takımı ile evlerde sonbahar rüzgarı estiriyor!

Doğanın renklerinden ilham alan tasarımlarıyla natürelliği evlere taşıyan İder Mobilya, Petra Koltuk Takımı ile evlerde sonbahar rüzgârı estiriyor.

Doğalgaz kullanmayan iller!

Yeni inşa edilen binalardaki ısınma sistemi, doğalgaz oluyor. Baca sistemine sahip eski binalardaki soba kullanımları da doğalgaz hattının döşenmesi ile son buluyor. Peki henüz doğalgaz kullanmayan iller hangileri?

Doğalgazlı apartmanda soba yakmak nasıl yasaklanır?

Baca sistemi bulunan eski binalarda doğalgaz olmasına rağmen kimi malikler soba kullanımına devam edebiliyor. Ancak apartmanda soba yakılması yasaklanabiliyor. Peki, doğalgazlı apartmanda soba yakmak nasıl yasaklanır?

Doğalgazlı binada soba yakmanın cezası nedir?

Doğalgazlı binada sobanın kullanılmayacağı kararına rağmen kimi malikler doğalgazlı binada soba yakmaya devam edebiliyor. Peki, doğalgazlı binada soba yakmak yasak mı? Doğalgazlı binada soba yakmanın cezası nedir?

Doğalgazlı apartmanda soba yakmak yasak mı?

Soğuk havaların kendini gösterdiği kış aylarında malikler, evlerinde ısınmak için soba yakabiliyor. Ancak soba kullanmak, kimi apartmanlarda sorun yaratabiliyor. Peki, doğalgazlı apartmanda soba yakmak yasak mı?

doğalgazlı evlerde soba ya da şömine yakmak yasak mı Haberi

doğalgazlı evlerde soba ya da şömine yakmak yasak mı

Apartmanda soba yakmak yasak mı?

Apartman yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. 


Yönetim planında hüküm bulunmıyan hallerde, anagayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar Kat Mülkiyeti Kanununa ve genel hükümlere göre karara bağlanır.


Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır. Kat maliklerinin 33 üncü maddeye göre mahkemeye başvurma hakları saklıdır.

Yönetim planı ve bunda yapılan değişiklikler, bütün kat malikleriyle onların külli ve cüzi haleflerini ve yönetici ve denetçileri bağlar. 


Apartmanda kimi zaman malikler arasında anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Örneğin doğalgazlı bir apartmanda sona yakmak yasak mı? Apartmanda soba yakmak yasaklanabilir mi?

Bu konu hakkında da öncelikle apartmanın yönetim planının incelenmesi gerekiyor. Yönetim planı mevcut değilse, tapu sicile başvurup kendi tapunuza iliştirilmiş noter onaylı...