09 / 05 / 2024

Apartmanda soba yakmak yasak mı?

Apartmanda soba yakmak yasak mı?

Apartman yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. Peki, plan gereğince apartmanda soba yakmak yasak mı?



Apartmanda soba yakmak yasak mı?

Apartman yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. 


Yönetim planında hüküm bulunmıyan hallerde, anagayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar Kat Mülkiyeti Kanununa ve genel hükümlere göre karara bağlanır.


Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır. Kat maliklerinin 33 üncü maddeye göre mahkemeye başvurma hakları saklıdır.

 

Yönetim planı ve bunda yapılan değişiklikler, bütün kat malikleriyle onların külli ve cüzi haleflerini ve yönetici ve denetçileri bağlar. 


Apartmanda kimi zaman malikler arasında anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Örneğin doğalgazlı bir apartmanda sona yakmak yasak mı? Apartmanda soba yakmak yasaklanabilir mi?

 

Bu konu hakkında da öncelikle apartmanın yönetim planının incelenmesi gerekiyor. Yönetim planı mevcut değilse, tapu sicile başvurup kendi tapunuza iliştirilmiş noter onaylı kopyasını talep edilebiliyor.



Ayrıca, yaşanan anlaşmazlıklar için apartmanın bulunduğu yerin Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor.


Apartman yönetiminin tutması gereken defterler!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön