02 / 05 / 2024

apartmanda soba yakılması

apartmanda soba yakılması

Apartmanda kimi zaman malikler arasında anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Örneğin doğalgazlı bir apartmanda soba yakmak yasak mı? Apartmanda soba yakılır mı? Apartmanda soba yakmak yasaklanabilir mi?

Apartmanda soba yakmak yasak mı?

Apartman yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. Peki, plan gereğince apartmanda soba yakmak yasak mı?

Okul servis ücretleri tavan yaptı: En yakın mesafe İstanbul'da 11 bin 310, Ankara'da 10 bin 400 TL oldu! 

Okul servisi ücretlerinde yaşanan artış, okulların açılmasıyla yeniden gündeme geldi. Açıklanan rakamlara göre, en yakın mesafe İstanbul'da 11 bin 310, Ankara'da 10 bin 400 TL oldu. İşte ayrıntılar...

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın Gayrettepe istasyonu yakın zamanda hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın Gayrettepe istasyonunun yakın aylarda hizmete açılması için çalışmaların yoğunlaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Doğalgaza yüzde 103 zam! Geçen yıl 1.000 TL olan doğalgaz faturası bu yıl kaç lira olacak? Hemen bakın!

Karşılaştırma sitesi encazipcom doğalgaz fiyatlarındaki yükselişi masaya yatırdı. Yaz ve bahar aylarında doğal gaza gelen zamlar, havaların soğuması ve kombilerin yakılmasıyla beraber faturalara yansıyacak. Peki kış aylarında doğalgaz faturası ne kadar artacak? İşte ayrıntılar...

Okulların açılmasına yakın Show Market’ten büyük indirim! İşte 31 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Okulların açılmasına çok kısa bir süre kala Show Market, kırtasiye malzemelerinde indirim yaptı. 8 Eylül 2022’ye kadar sürecek indirimlerin kataloğu da açıkladı. İşte, pek çok üründe indirim yapan Show Market’in 31 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Rusya'nın SWIFT sisteminden çıkarılmasının Türkiye'ye etkileri!

Rusya’nın SWIFT sisteminin dışında bırakılmasının ardından Türkiye’yi de yakından ilgilendiren sonuçlar ve etkileri tartışılmaya devam ediyor.

Kombiyi açmayan komşuya dava açılabilir mi?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü yazısında, apartmanlarda kaloriferin yakılmasının zorunlu olup olmadığına yönelik sorularının yanıtını kaleme aldı.

Şehit yakınları ve gazilere 'faizsiz konut kredisi' müjdesi!

TBMM'ye sunulan Gaziler ile Şehit ve Gazi Yakınlarının Şartlarının İyileştirimesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile şehit yakınları ve gazilere faizsiz konut kredisi verilmesi planlanıyor.

Şehit ve Gazi Yakınlarının Şartlarının İyileştirimesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik!

Gaziler ile Şehit ve Gazi Yakınlarının Şartlarının İyileştirimesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Datça'daki Kargı Koyu'nun imara açılmasına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Datça'daki Kargı Koyu yakınlarındaki hazine arazisinde otel, tesis alanı, otopark yapılmasının önü açıldı. Karara Muğlalılar tepki gösterdi.

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine park yapılması talep edildi!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonucunda yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda hayatını kaybeden vatandaşların yakınları apartmanın olduğu bölgeye park yapılmasını talep etti.

Şehit yakınlarına 'faizsiz konut kredisi' imkanı!

Komisyonda görüşmeleri devam eden Şehit Yakınlarına Yapılacak Yardımlar Hakkında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Şehit Yakınlarına Yapılacak Yardımlar Hakkında Bazı Kanunlarda Değişiklik!

Şehit Yakınlarına Yapılacak Yardımlar Hakkında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Kimlik Bildirme Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Kimlik Bildirme Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile kira sözleşmesinin bir nüshasının ev sahibi ve yönetici tarafından en yakın kolluk kuvvetine tesliminin zorunlu kılınması amaçlanıyor.

apartmanda soba yakılması Haberi

apartmanda soba yakılması

Apartmanda soba yakılır mı?

Apartmanlar uygulanan yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. 


Apartmanda kimi zaman malikler arasında anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Örneğin doğalgazlı bir apartmanda soba yakmak yasak mı? Apartmanda soba yakılır mı?


Apartmanlarda doğalgaz sisteminden önce, kullanılan baca sistemi ile konutlar soba ile ısınıyordu. Ancak, yeni inşa edilen yapılarda baca sistemi bulunmuyor.


Buna karşın eski binalarda baca sisteminin yer alması soba kullanımına izin verildiğini göstermiyor. Soba yakan vatandaşlar, belediyeye şikayet edilebiliyor.


Şikayet üzrerine, sobanın kaldırılması ve doğalgaz dışında başka yakıt kullanılmaması için tebligat imzalattırıyor.


Ancak yapılan uyarıya rağmen soba yakılması durumunda, zabıta para cezası kesebiliyor.


Ayrıca, yaşanan anlaşmazlıklar için apartmanın bulunduğu yerin Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor.



Prefabrik evde soba yakılır mı?




Işıl Seren...