02 / 05 / 2024

Doğan Hasol istanbul mimarisi

Doğan Hasol istanbul mimarisi

Doğan Hasol, Mimarlığa Katkı Ödülü aldı, “Mimarlar Dik Durur!”un beşinci baskısını çıkardı, CHP İl Başkanı Murat Karayalçın’ın danışmanı oldu. Hasol’la mimarimizin bugününü konuştuk.

Doğan Kantarcı: Kanal İstanbul şehri yok edecek!

Toprak bilimci Prof. Dr. Doğan Kantarcı, Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak, "İstanbul iki yarımada üzerine yerleşmiş koskocaman bir şehir. Avrupa Yakası’na Çatalca yarımadası, diyoruz. Burası İstanbul’u besleyen bir yarımada. Bu projeyle İstanbul’u yok edersiniz."

Prof. Doğan Kantarcı'dan Kanal İstanbul için kritik uyarı!

Doğa Bilimci Prof. Doğan Kantarcı çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili çok kritik bir uyarı yaptı. Kantarcı, "İstanbul yaşanmaz hale gelir ‘çok uluslu bir ada’ oluşur" dedi.

Aydın Doğan, Hilton İstanbul Bosphorus Oteli satıyor!

Hilton İstanbul Bosphorus Oteli'ni Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan 255.5 milyon dolara satın alan iş insanı Aydın Doğan, 500 odalı oteli satışa çıkardı.

Doğan İnşaat Asfalt ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Tuzla şubesi açıldı!

Doğan İnşaat Asfalt ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Tuzla şubesi bugün Tuzla'da 50 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

Doğan TMGDK Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Doğan TMGDK Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi 22 Aralık 2017'de açıldı.

İstanbul Doğan İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Doğan İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Naciye Doğan tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

2005 yılında İstanbul Hilton, 255.5 milyon dolara Doğan Ailesi'nin!

2005 yılında Özelleştirme İdaresi tarafından satışa sunulan Türkiye'nin ilk beş yıldızlısı, 62 bin 337 metrekarelik alana kurulu, İstanbul Hilton'un yeni sahibi 255.5 milyon dolarla Aydın Doğan ve ailesi olmuş.

Doğan Hasol İstanbul'un mimarisinin son halini yorumladı!

Doğan Hasol, Mimarlığa Katkı Ödülü aldı, “Mimarlar Dik Durur!”un beşinci baskısını çıkardı, CHP İl Başkanı Murat Karayalçın’ın danışmanı oldu. Hasol’la mimarimizin bugününü konuştuk.

Kanlıca Şehit Furkan Doğan Parkı hizmete açıldı!

Kanlıca Şehit Furkan Doğan Parkı hizmete açıldı. Beykoz Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 6 bin metrekare büyüklüğündeki Kanlıca Şehit Furkan Doğan Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Furkan Doğan Parkı, Beykoz Kanlıca'da açılıyor!

Beykoz Belediyesi, Kanlıca İskender Paşa Caddesi'nde yapılan Furkan Doğan Parkı'nın törenle hizmete gireceği günü resmi Twitter hesabından duyurdu. İşte Beykoz Furkan Doğan Parkı'nın açılış tarihi...

Bilal Doğan: İzmir Belediyesi'nin gemi siparişleri baştan sona yanlıştı!

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "117 milyon euro bedelle verilen 15 gemi siparişi baştan sona yanlıştı. Bu gemilerin yanaşması için gerekli olan iskeleler yok" diye konuştu

Mirastan doğan davalarda yetki hangi mahkemededir?

Miras, bir kimsenin vefat etmesi halinde terekesinin mirasçılarına intikal etmesi halinde söz konusu oluyor. Peki, mirastan doğan davalarda yetki hangi mahkemededir? İşte mirasta yetkili mahkemeler...

Davut Doğan: Kelebek Mobilya 5 yılda 350 mağazaya ulaşacak!

Doğtaş'ın sahibi Doğanlar Holding, Türkiye'nin en eski mobilya markası Kelebek'i uçuşa geçirdi. Patron Davut Doğan, "Kelebek tozlanmıştı, tozunu alıp cilaladık. Hedefimiz 5 yılda 350 mağaza" dedi...

Doğan Hasol istanbul mimarisi Haberi

Doğan Hasol istanbul mimarisi

Türkiye’nin önde gelen mimarlarından Doğan Hasol geçen ay İstanbul Serbest Mimarlar Derneği tarafından verilen “2014 Mimarlığa Katkı Ödülü”nün sahibi oldu. Kitaplarından “Mimarlar Dik Durur!”un (Yem Yayınları) elden geçirilmiş ve 30 yeni anı eklenmiş beşinci baskısı çıktı. CHP İstanbul İl Başkanlığı’na atanan Murat Karayalçın da imar-planlama danışmanı olarak onu seçti. Hasol’la önce Point Otel Barbaros’un helikopter terasında buluşup “tepeden aziz İstanbul”a baktık, sonra bu gelişmeleri ve İstanbul’un yeni yapılaşmasını konuştuk.


Bir gün bu öyküleri yazacağınızı biliyor muydunuz?

Hayır. Mimarlar hep çok değişik insanlarla temastadır. Bu nedenle renkli bir yaşamları olur. Benim de yaşadıklarım, anlatılanlar, okuduklarım var. Bunlara bakınca keyifli bir kitabın ortaya çıkabileceğini düşündüm.


Bunca deneyim ve başarıdan sonra gelen ödüllerin hâlâ heyecanlandıran bir yanı var mı?

Ben aferinlere önem veririm. Nehir söyleşi kitabımın...