05 / 05 / 2024

Doğancılar Parkı

Doğancılar Parkı

1966 yılında İstanbul Valiliği, Gülhane Parkı ile Üsküdar Doğancılar arasında teleferik yaptıracakmış. Belediye Başkanlığı ise, Sarayburnu ile Üsküdar arasındaki bu teleferiğin silüeti bozacağını ileri sürmüş.

Doğuşlar Hafriyat İnşaat Altyapı Taşımacılık Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğuşlar Hafriyat İnşaat Altyapı Taşımacılık Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Tufan Erat tarafından kuruldu.

Şile Doğancılı Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Şile İlçesi, Doğancılı Mahallesi, 765 ve 26 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı...

Bakırköy Belediyesi Sanatçılar Parkı ve Spor Kompleksi açıldı!

Tartışmalı yıkımın yaşandığı Bakırköyspor Vakfı ve Ticari İşletmeler alanında hayata geçirilen Bakırköy Belediyesi Sanatçılar Parkı ve Spor Kompleksi hizmete açıldı

Bursa Doğancı Camii restore ediliyor!

Osmangazi’ye 17 kilometre uzaklıktaki Doğancı Köyü’nde bulunan ve Bursa’nın ahşap çatılı 4 camisinden biri olan 200 yıllık Doğancı Camii restore ediliyor.

Bursa Doğancı Barajı'na yol ve tünel yapılacak!

AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, yaptığı yazılı açıklama ile 'Doğancı Barajı Yol ve Tünel Yapım İşi' nin detaylarını açıkladı.

Aydın Çine Soğancılar'da TOKİ evleri talebi!

Aydın Çine Soğancılar Mahallesi Şeyhler mevkisinde yaşayan vatandaşlar, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'a, eskiden ilçe çöplüğü olarak kullanılan yaklaşık 300 dönümlük boş araziye TOKİ konutları yapılması için talepte bulundu.

Sarıyer Ali Yılmaz Balıkçılar Parkı açıldı!

Sarıyer Belediyesi’nin baştan aşağı yenileyerek daha modern, işlevsel hale getirdiği ve semt sakinlerinin çok sevdiği bir isim olan Ali Yılmaz’ın adının verildiği Ali Yılmaz Balıkçılar Parkı hizmete açıldı.

İzmir Doğancılar'a yeni okul!

AK Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, 2016 yatırım programı kapsamında Doğancılar Mahallesi'ne okul yapılacağını söyleyerek, 2016 yılı içerisinde temeli atılacak okul için köylülere "hayırlı olsun" dedi.

AC Grup Yapı Gıda Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

AC Grup Yapı Gıda Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Coşkun Pamir tarafından 20 bin TL sermaye ile 3 Aralık'ta Üsküdar, Mimar Sinan Mahallesi, Doğancılar Caddesi'nde kuruldu.

Adana Sanatçılar Parkı'nda yenileme çalışmaları başladı!

Adana Sanatçılar Parkı'nda yenileme çalışmaları sırasında zarar gören Basın Özgürlüğü Anıtı yerine yenisi yapılacak.

2002 yılında Beşiktaş'ta Sanatçılar Parkı inşa edilecekmiş!

2002 yılında Beşiktaş Belediyesi, Etiler'de 48 dönüm alan üzerine ''Yedi Sanat'' olgusunu temsil eden bölümlerin bulunacağı Sanatçılar Parkı'nı inşa edecekmiş. Parkta ünlü sanatçıların el ve ayak izleri de bulunacakmış.

Gülhane Parkı ile Üsküdar Doğancılar arasına teleferik planlandı!

İstanbul'un Avrupa yakasındaki Gülhane Parkı ile Anadolu yakasındaki Üsküdar'ın Doğancılar Parkı arasına teleferik kurulması planlanmış... Peki sonra ne olmuş?.. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkarttığı haber

1966 yılında Gülhane ile Üsküdar arasında teleferik yapılacakmış!

1966 yılında İstanbul Valiliği, Gülhane Parkı ile Üsküdar Doğancılar arasında teleferik yaptıracakmış. Belediye Başkanlığı ise, Sarayburnu ile Üsküdar arasındaki bu teleferiğin silüeti bozacağını ileri sürmüş.

Doğancılar Parkı Haberi

Doğancılar Parkı

Gülhane Parkı ile Üsküdar arasında teleferik yapılacak


  Gülhane Parkı ile Üsküdar Doğancılar arasında yapılacak teleferik inşaatı hakkında Vilayet Bayındırlık Müdürlüğü uzmanları incelemelerine başlamışlardır. Gerekli bütün masraflar il bütçesinden karşılanacaktır. Teleferik Gülhane Parkı'ndan 60 metre yükseklikte ilerleyerek Doğancılar Parkı'nın karşısındaki sahaya inecektir. Burada bir otopark ve kafeterya da inşa edilecektir. 

  Vilayetin bu teklifi belediyece tartışmalara yol açmıştır. Belediye Başkanlığı, Sarayburnu ile Üsküdar arasındaki bu teleferiğin silüeti bozacağını ileri sürmekte ve uygun görmemektedir. Şiddetli rüzgar akımları dolayısıyla da gidiş ve gelişin çeşitli yönlerden mahzurlu olacağı da ileri sürülmektedir. Fakat Valilik, kararlı olduğundan Belediye Başkanlığı'nın bütün itirazlarına rağmen teleferik için müracaatı Belediye'ye yapacaktır. Başkanlık tarafından herhangi bir itiraza uğramaması için de müracaat doğrudan doğruya Belediye Meclisi Başkanlığı'na yapılacaktır. Başkan Ertuğrul Adalı bu...