15 / 05 / 2024

doğrudan imar planı

doğrudan imar planı

İmar planı yapım yolları nelerdir? Diye soruyorsanız, sorunuzun yanıtını ve konu ile ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Özelleştirilecek olan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı

Özelleştirme kapsamı doğrultusunda yer alan Çanakkale ve İstanbul'daki taşınmazlara yönelik imar planı değişiklerinin onaylanması kararlaştırıldığı duyuruldu.

Seyit Torun'dan Safranbolu imar planı tepkisi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Safranbolu için yeni bir imar planı hazırlandığında dikkat çekti. Torun, planın uygulamaya alınması halinde, doğal alanların "ranta" açılmış olacağına dikkat çekti.

Doğuş GYO'dan Maslak imar planı davasına ilişkin açıklama!

Doğuş GYO'dan Maslak imar planı davasıyla ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Şirket, yeniden karar verilmek üzere dosyanın anılan Bölge İdare Mahkemesi İdari Dava Dairesine gönderilmesine kesin olarak karar verdi. 

Doğuş GYO'nun Maslak imar planı davası sonuçlandı!

Doğuş GYO'nun Maslak imar planı davasında yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre, dava Doğuş GYO'nun lehine sonuçlandı. 

Malatya Akçadağ 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Malatya Akçadağ Belediyesi'nin hazırladığı Akçadağ Aktepe, Başpınar, Doğu, Kültür, Kotangölü mahallelerinin yer aldığı 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı askıda...

Kepez'de 550 dönümlük alan için imar planı revizyonu!

Antalya Kepez Belediyesi, ilçenin doğu sınırındaki Gaziler Mahallesi'nde, 550 dönümlük alan üzerine kurulan Antalya Esnafları Küçük Sanayi Sitesi ile bölgenin karakol binası talebinin karşılanması için gerekli olan imar planı revizyonunu gerçekleştirdi.

Sarıyer Belediyesi, Doğuş GYO Maslak imar planı davasında temyize gitti!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın açtığı Sarıyer İlçesi, Maslak ve Çevresi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin yürütmenin durdurulması ve iptali davasısında Sarıyer Belediyesi temyiz yoluna başvurdu...

Doğuş GYO'dan Maslak ve çevresi uygulama imar planı hakkında açıklama! 

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 3 Kasım 2015 tarihli ÖDA (güncelleme) 1/100 ölçekli Maslak ve çevresi uygulama imar planı davasının istinaf talebi reddedildi...

Üsküdar Küçüksu 1/500 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Üsküdar İlçesi, Küçüksu Mahallesi, 2636 ada, 4 parsel ile 946 ada, 8 parselin doğusunda kalan tescil dışı alan ve 946 ada, 4 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı tadilatı askıda...

Bakırköy Kadın Hastalıkları Hastanesi için yeni imar planı!

Bakırköy’deki eski Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi için 3'üncü kez yeni imar planı hazırlandı. Plan kapsamında “turizm” fonksiyonu iptal edilerek yerine “ofis” fonksiyonu getirildi.

Pendik Doğu Mahallesi 1/1000 imar planı askıda!

Pendik İlçesi, Doğu Mahallesi, 865 ada, 57 ve 59 parsellere ilişkin itiraz 1/1000 ölçekli uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

Karşıyaka Nergiz Parkı'nın imar planı değişti!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, halkın talepleri doğrultusunda Nergiz Parkı'nın milyonluk arazisi için imar planı değişikliği yaptı. İmar planında 'belediye hizmet alanı' olan 2 bin 500 metrekarelik arazi, resmen 'park' oldu.

Şile Doğu Sahili Bölgesi 1. Etap imar planı askıda!

Şile İlçesi, Doğu Sahili Bölgesi 1. Etaba ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

doğrudan imar planı Haberi

doğrudan imar planı

İmar planı yapım yolları nelerdir?

İmar Kanunu'na göre Bayındırlık ve İskan Bakanlığının resen yaptırma hakkı saklı kalması ile birlikte belediye sınırları içinde ilgili belediyelere, belediye sınırları dışında ilgili valiliklere imar planını yapma veya yaptırma yetkisi tanınıyor. Peki belediyeler ve valilikler imar planlarını nasıl yapıyor, imar planı yapım yolları nelerdir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


İmar planı yapım yolları, doğrudan; ihale yolu ile; İller Bankası Genel Müdürlüğüne yetki vererek ve yarışma yolu ile olmak üzere 4 farklı kategori halinde karşımıza çıkıyor.


1- Doğrudan imar planı yapımı

Doğrudan imar planların yapılması, planı yapacak idarenin kendi yapacağı planı kendi elemanları ile yapmasına deniyor. Ayrıca idarenin imar planını doğrudan yapacak görevlileri bakanlığa bildirmesi gerekiyor.


2- İhale yolu ile imar planı yapımı

İmar planını yapacak idare; plan yapımını ihale ile plan...