15 / 05 / 2024

Doğrudan ve dolaylı istihdamın adresi inşaat

Doğrudan ve dolaylı istihdamın adresi inşaat

"Doğrudan ve dolaylı istihdamın adresi inşaat" diyen Şahika Grup Yapı Ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş, "İnşaatta ciddi birikim var. Doğru adımlarla işsizliğe ilaç olabilir" dedi.

TESK'ten deprem hasarlarına ilişkin rapor! Depremden en çok etkilenenler kimler?

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Depremin farklılaşan etkileri, destek paketlerinin hazırlanmasında, doğrudan ve dolaylı etkilerin dikkate alınarak çok boyutlu bir yaklaşımın gerekliliğini ortaya koymaktadır" diye konuştu. İşte haberin detayları...

Hurda kablo ve akü fiyatları şoke etti! İşte 14 Şubat 2023 fiyat listesi…

Çok sayıda kişiyi doğrudan ve dolaylı olarak ilgilendiren inşaat malzemelerindeki fiyat artışı devam ediyor. Hurda kablo ve akü fiyatları görenleri şoke ediyor. İşte 14 Şubat 2023 fiyat listesi…

Velilerin cebinden bu yıl 40 milyar lira çıkacak

18 milyonu orta öğretim 8 milyonu ise yüksek öğretim düzeyinde olmak üzere toplam 26 milyon öğrencinin doğrudan ve dolaylı okul harcamaları 40 milyar lirayı bulacak.

Rize-Artvin Havalimanı açılış tarihi belli oldu! İlk Erdoğan ve Aliyev'in uçakları iniş yapacak

Rize-Artvin Havalimanı yapım döneminde 56 farklı sektöre doğrudan veya dolaylı olarak fayda sağladı. Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi 14 Mayıs 2022 olarak açıklandı. Rize-Artvin Havalimanı'na ilk inişi Erdoğan ve Aliyev'in uçakları yapacak.

Katarlılar Türkiye'ye 22 milyar dolarlık yatırım yaptı!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Özer, "Katar, Türkiye'de en kısa sürede en hızlı yatırım yapan ülkelerden biri. Katarlıların Türkiye'de şu anda 22 milyar dolar doğrudan ve dolaylı yatırımı var." diye konuştu.

Hüsnü Akhan Galataport işlerinden doğrudan sorumlu olacak!

Doğuş Grubu'ndaki değişim yönetim kademesiyle devam ediyor.  13 yıldır Doğuş Grubu CEO'su olarak görev yapan Hüsnü Akhan ise yeni dönemde yönetim kurulu başkan vekili olarak görevine devam edecek. Akhan, inşaat ve Galataport işlerinden doğrudan sorumlu olacak…

İstanbul Havalimanı 225 bin kişiye yeni iş kapısı olacak!

İstanbul Ekonomi ve EDAM araştırma merkezinin hazırladığı “İstanbul Havalimanı Ekonomik Etki Analizi” raporuna göre, 2025 yılında İstanbul Havalimanı’nı doğrudan ve dolaylı olarak 225 bin kişilik istihdam yaratacak..

Yeni Havalimanı markamız olacak!

Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay yaptığı açıklamada "Yeni Havalimanı'nın ek olarak 225 bin kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam yaratacağı öngörülmektedir. Yeni Havalimanımız prestijimiz olmasının ötesinde, markamız olacaktır." diye konuştu.

Çin Ulusal Varlık Fonu ABD’ye doğrudan yatırımlarını artıracak!

Çin Ulusal Varlık Fonu ABD’ye doğrudan yatırımlarını artıracak. Şirket bonoları, devlet tahvilleri, risk fonları, uzun dönemli altyapı, sanayi, gayrimenkul yatırımları ve ABD devlet tahvilleri CIC fonunun yatırımları arasında yer almaktadır.

Bu yıl doğrudan yatırım 15 milyar dolara ulaşacak!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Türkiye'de doğrudan yatırımların önünün açıldığını belirtti. Ermut, 2016 yılında 12,3 milyar dolar uluslararası doğrudan yatırım çektiğini, 2017'de ise 15 milyar dolara ulaşma hedefi olduğunu söyledi.

Arda Ermut: 2017'de doğrudan yatırımlar artacak!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, başkanlık sisteminin yatırımcı dostu bir sistem olduğunu söyleyerek, 2017 yılının doğrudan yabancı yatırımlar açısından iyi bir yıl olacağını belirtti.

Türkiye'ye doğrudan yatırımlar 17 ayda zirveye çıktı!

Türkiye'ye yabancı yatırımcılar tarafından doğrudan yatırım tutarı 2016'da 2016 yılında 6 milyar 724 milyon dolar oldu. Aralık 2016'da doğrudan yabancı yatırım bir önceki aya göre yüzde 446 ve 2015'in aralık ayına göre de yüzde 37,4 arttı.

Sigortalı konut sayısı 7,5 milyona ulaştı!

Binalarda depremin doğrudan ve dolaylı neden olduğu maddi zararların karşılanması amacıyla çıkarılan "Afet Sigortaları Kanunu" kapsamında sigortalı konut sayısı, Ekim 2016 itibarıyla 7,5 milyonu buldu.

Doğrudan ve dolaylı istihdamın adresi inşaat Haberi

Doğrudan ve dolaylı istihdamın adresi inşaat

Son 5 yılın zirvesine çıkan işsizlik sorununa çözümün inşaat sektöründe olduğu belirtiliyor. "Doğrudan ve dolaylı istihdamın adresi inşaat" diyen Şahika Grup Yapı Ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş, "İnşaatta ciddi birikim var. Doğru adımlarla inşaat, işsizliğe ilaç olabilir"...