29 / 04 / 2024

TESK'ten deprem hasarlarına ilişkin rapor! Depremden en çok etkilenenler kimler?

TESK'ten deprem hasarlarına ilişkin rapor! Depremden en çok etkilenenler kimler?

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Depremin farklılaşan etkileri, destek paketlerinin hazırlanmasında, doğrudan ve dolaylı etkilerin dikkate alınarak çok boyutlu bir yaklaşımın gerekliliğini ortaya koymaktadır" diye konuştu. İşte haberin detayları...



TESK'in depremlerin esnafa etkilerine ilişkin hazırladığı rapor kapsamında açıklamak için bir toplantı yapıldı. 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) arasında 2018 yılından bu zamana kadar yürütülen "Çocuk Hakları ve İş İlkeleri Programı" kapsamında, geçen sene meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK)'e bağlı işletmelerde ve işbaşı eğitimi üstündeki etkilerine yönelik sonuç raporunun sunumu yapıldı.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Bu kapsamda, TESK'ten yapılan açıklama doğrultusunda, Mersin ve Gaziantep esnaf ve sanatkarlar odaları birliklerinin ev sahipliklerinde düzenlenen toplantılara söz konusu illerdeki paydaş kurumların temsilcileri de bulundu.

Deprem sonrası yeniden yapılandırma sürecinde neler yapılması gerektiğinin tartışıldığı toplantılarda, esnafa ve mesleki eğitime yönelik sürdürülebilir ve uzun vadeli planlama ele alındı. Öte yandan, çalışmaların Hatay ve Kahramanmaraş'ta da sürdürülmesi planlanıyor.

TESK ten deprem hasarlarına ilişkin rapor! Depremden en çok etkilenenler kimler?

KAYIPLAR BİR AN ÖNCE TELAFİ EDİLMELİ

Yapılan bu açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çalışmada çocukların güvenli bir ortamda, sağlıklı ve eğitimli bir şekilde büyümeleri için işbaşı eğitim imkanlarının geliştirilmesi, çocuk işçiliğinin önlenmesi, programın daha geniş kesimlere yayılması, depremin esnafa ve işbaşı eğitimine etkisinin ele alındığını kaydedildi.

Depremde, işletmelerde ağır fiziksel hasarın yanı sıra önemli ölçüde iş gücü kaybının da yaşandığına dikkati çeken Palandöken, şunları belirtti: "Özellikle yıkımın ağır olduğu bölgelerde çalışanların büyük bölümü vefat etmiş olup diğerleri ise engelli duruma düşmeleri, göç ya da psikolojik travma nedeniyle işlerine geri dönememişlerdir. Bu sebeple de kayıpların bir an önce telafi edilmesi büyük önem taşımaktadır. İşletmelerin ihtiyaç duydukları destekler bölgenin hasar durumuna göre farklılık göstermektedir. Depremin farklılaşan etkileri, destek paketlerinin hazırlanmasında, doğrudan ve dolaylı etkilerin dikkate alınarak çok boyutlu bir yaklaşımın gerekliliğini ortaya koymaktadır." denildi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den zincir market açıklaması: Yeni yasal zorunluluklar getirilmeli!

TESK uyardı: Eski kasap, bakkal kalmadı. Perakende Yasası bir an önce güncellenmeli!


Geri Dön