18 / 05 / 2024

Doğu Akdeniz projeleri

Doğu Akdeniz projeleri

Numan Olcar: "Yılbaşı ve bayram gibi günlerde Ortadoğu'nun zengin, para harcayan turistleri bölgemize gelirdi. Ne yazık ki yaşanılan durumlar Ortadoğu'dan bölgemize gelen turisti de etkiledi" dedi.

Doğu Akdeniz’den rekor somon ihracatı!

Doğu Karadeniz’in somon ihracatı istatistikleri açıklandı. Bu kapsamda, ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen Türk somonu ihracatı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 97 artışla beraber 91 milyon 428 bin 514 dolara ulaştı.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki projeler için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 23 Mart 2021 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Doğu Anadolu Gözlemevi ne zaman açılacak?

Türkiye’nin en büyük yatırım araştırma projeleri arasında yer alan Erzurum Atatürk Üniversitesi bünyesindeki Doğu Anadolu Gözlemevi 2020'de hizmete açılacak.

Doğu Akdeniz Terminali açıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Doğu Akdeniz Terminali’nin açılış törenine katıldı.

İspanya'daki turizm yatırımlarının yüzde 18'i Doğuş Grubu'nun!

Akdeniz çanağının kuzeyinde yaptığı turizm yatırımlarını artıran Doğuş Grubu, tabiri caiz ise İspanya'nın “Kralı” oldu.

Doğu'da yatırım, Batı'da proje seferberliği başladı!

Hükümet, 'yatırım ve kalkınma seferberliği'yle hem Doğu ve Güneydoğu’yu kalkındıracak hem de dev projeleri devreye sokacak. 'Cazibe merkezleri'nin hayata geçirileceği bölgede beş yıl içinde 70 milyar TL’lik yatırım ve destek sağlanacak. Batı'da da mega projelere hız verilecek.

Antalya Doğu Garajı projesi halkın onayına sunuluyor!

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, önemli projeleri halkın onayına sunmaya devam ediyor. Antalya’da ‘Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’ için pazar günü referanduma gidiliyor.

Batman 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat-EMITT fuarına hazır!

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat -EMITT fuarına hazır.

Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin Mağusa'daki yurt inşaatı projeye uygun mu?

Mağusa Belediyesi sınırları içerisinde kaçak başlayıp ‘ruhsatsız’, ‘vizelenmiş projeden farklı’ devam eden, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne ait yurt binası, ‘projeye uygun’ hale getiriliyor.

Doğu Anadolu'daki HES projeleri ekonomiye 800 milyon dolar katkı sağladı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 2003-2015 arasında hayata geçirilen HES projeleriyle ekonomiye 800 milyon dolar katkı sağlandı.

Doğuş Grubu Karadağ'da marina yatırımı yapacak!

DOĞUŞ Grubu’na bağlı D-Marin, Doğu Akdeniz Çanağı’nda bölgesel lider olma hedefiyle girdiği marinacılık sektöründeki atılımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Doğu'da Toki'ye talep arttı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde konut satışlarına olan ilgi çoğaldı. Bu talebi karşılamak isteyen TOKİ 2 bin konutluk büyük projeleri ihale aşamasına getirdi.

Doğu Akdeniz projeleri Haberi

Doğu Akdeniz projeleri

Sahip olduğu tarihi ve turistik mekanların yanı sıra uygun iklimiyle de öne çıkan Mersin'de, turizmciler bu yılbaşından umutlu değil.


Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, AA muhabirine, Mersin'in, 321 kilometre kıyı şeridi bulunan kentin, turizm açışından önemli kentlerinden olduğunu söyledi.


Mersin'in, kültürel değerleri ve inanç turizmiyle de öne çıktığına dikkati çeken Olcar, "Mersin, cazibe merkezi olma yönünde pek çok imkanı bünyesinde barındırıyor. Bu değerleri tanıtmak için elimizden geldiği kadar çalışıyoruz" dedi.


Mersin'in, bu yıl talihsiz sezon geçirdiğini belirten Olcar, şöyle konuştu:


"Bunun sebebi, yakın bölgede oluşan savaş ve iç karışıklık. Bunlar sadece bölgeyi ülke turizmini de etkiliyor. Mersin'in 2012 yılında başlattığı kruvaziyer projesi var. Şu ana kadar 13 gemi ağırladık. Gittikçe ivme kazanan bir projeydi ancak yaşanan karışıklık nedeniyle Doğu Akdeniz'in tamamında bunu...