02 / 05 / 2024

doğu akdenizde bulunan doğalgaz

doğu akdenizde bulunan doğalgaz

Turcas Petrol A.Ş., Türkiye çevresindeki doğal kaynakların Türkiye' ye kazandırılması çerçevesinde Doğu Akdeniz'de keşfedilen doğalgazın kurulabilecek ortaklıklar vasıtasıyla Türkiye' ye getirilmesi konusunda açıklama yaptı...

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan şok açıklama: Doğu Karadeniz'de 6 ve 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı var!

Gümüşhane'de peş peşe meydana gelen depremlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Doğu Karadeniz'de deprem tehlikesinin, dünden daha fazla artmış olduğunu ve bölgede 6 ve 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığına dikkati çekti.

Prof. Dr. Naci Görür’den deprem uyarısı: Doğu Anadolu bayağı sıkıştı

Prof. Dr. Naci Görür, Van'da meydana gelen 4.7'lik depremi değerlendirdi. Sosyal medya üzerinden bir açıklamada bulunan Görür, "Doğu Anadolu bayağı sıkıştı" ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Doğuş GYO ile Getir gayrimenkul satışı için yeniden görüşmelere başladı!

Doğuş GYO portföyündeki Doğuş Center Etiler'de kiracı olarak bulunan Getir'in talebi üzerine, tapunun İstanbul Beşiktaş Bebek Mahallesi'ndeki Doğuş Center Etiler binasındaki; 47 adet bağımsız bölümün tamamı için Getir ile satış görüşmelerine yeniden başlandı. 

Doğuş Center Etiler'deki 47 adet bağımsız bölümün Getir'e satışı için görüşmeler sonlandı!

Doğuş GYO portföyündeki Doğuş Center Etiler'de kiracı olarak bulunan Getir'in talebi üzerine, tapunun İstanbul Beşiktaş Bebek Mahallesi'ndeki Doğuş Center Etiler binasındaki; 47 adet bağımsız bölümün tamamı için Getir ile satış görüşmelerine başlanmıştı, mutabakata varılamaması sebebiyle görüşmeler

Doğuş Üniversitesi'nin Acıbadem Kampüsü 203 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Kadıköy Acıbadem'de bulunan Doğuş Üniversitesi kampüsü satışa çıkarıldı. 4 Şubat'ta ihaleye çıkacak olan kampüs için 203 milyon TL bedel belirlendi. 

İtalya, İsrail'in Doğu Kudüs'teki yeni yasa dışı konut planından derin endişe duyuyor!

İtalya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 1257 yeni konut yapımı için ihale prosedürünün başlamasından derin endişe duyulduğunu belirtti.

Hamas'tan Doğu Kudüs'te Yahudiler için yeni konut inşasına tepki!

Hamas Hareketi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Ramat Shlomo Yahudi yerleşim biriminde 108 yeni konut yapılması planının onaylanmasını, "kolonyal genişleme planlarının uygulanması" şeklinde nitelendirdi.

İsrail’den Yahudi yerleşimciler için Doğu Kudüs’e 108 yeni konut!

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında bulunan Doğu Kudüs’teki Ramat Shlomo Yahudi yerleşim birimine 108 yeni konut inşa edilmesi planına onay verdi.

Ebu Rudeyne'den Doğu Kudüs'te yeni yasa dışı konut inşa edilmesine tepki!

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, Doğu Kudüs'te bulunan Yahudi yerleşim birimine 5 bin 200 yeni konut inşa etme kararına tepki gösterdi...

Ürdün'den İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşa etme kararına tepki!

Ürdün, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan iki yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 5 bin 200 yeni konut inşa etme kararına tepkili...

Doğu Kudüs'te 2 bin yasa dışı konut planı donduruldu!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun işgal altında bulunan Doğu Kudüs'ün güneyindeki yasa dışı Yahudi yerleşim biriminde 2 bin yeni konut inşasının doldurulduğu iddia edildi.

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi daha yıktı!

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Es-Suvane Mahallesi'nde Filistinlilere ait bir ev, İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

İsrail, Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi yıktı!

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Et-Tur Mahallesi'nde Filistinlilere ait bir ev, İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi ekipleri tarafından

doğu akdenizde bulunan doğalgaz Haberi

doğu akdenizde bulunan doğalgaz


Turcas Petrol tarafından yapılan açıklama şöyle:


Şirketimizin, ülkemiz çevresindeki doğal kaynakların Türkiye'ye kazandırılması çerçevesinde Doğu Akdeniz'de keşfedilen doğalgazın kurulabilecek ortaklıklar vasıtasıyla ülkemize getirilmesiyle ilgilenmekte olduğu bilgisi 28.10.2013 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Özel Durum Açıklaması ile kamuoyu ile paylaşılmıştı. 


Bu konu ile ilgili olarak, %99,9 oranındaki bağlı ortaklığımız Turcas Gaz Toptan Satış A.Ş.'nin, Doğu Akdeniz'deki Leviathan sahasında keşfedilen doğalgazın satın alınmasına ilişkin üretici şirketlerle görüşmeler yürütmeye başladığı ve ayrıca söz konusu doğalgazın güçlü bir konsorsiyum tarafından satın alınabilmesine ilişkin Enerjisa Doğalgaz Toptan Satış A.Ş. ile işbirliği içerisinde hareket etme kararı alarak üretici şirketlerle bu çerçevede görüşme ve bağlayıcı olmayan müzakereler yürütmeye başladığı bilgisi Şirketimize ulaşmıştır.


Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile zamanında...