27 / 04 / 2024

dogu anadolu bölgesi yatırımları

dogu anadolu bölgesi yatırımları

Hükümetin yeni teşvik sisteminden aslan payını Doğu ve Güneydoğu aldı. Haziran 2012'den Kasım 2013'e kadar bölgeye 9.7 milyar lira tutarında 825 yatırım projesi teşvik belgesi düzenlendi...

Ege Bölgesi için son dakika deprem uyarısı: 3 il çok riskli!

Doç. Dr. Tahir Gönen, Ege Bölgesi'nden geçen fay hatlarının Kuzey Anadolu'daki fay hatlarına göre daha kısa olduğunu dile getirerek, Ege Bölgesi'ndeki faylar kısa olduğu için çok uzun süreli depremler beklenmediğini söyledi. Doç. Dr. Tahir Gönen ayrıca riskli olan illeri de açıkladı.

TOKİ Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak...

TOKİ Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki projeler için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesindeki projeler için Zemin Etüt Raporu hazırlatacak!

İç Anadolu Bölgesi ve Akdeniz Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 1. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 10:30'da yapılacak.

Batı Anadolu Serbest Bölgesi 20 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi AŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler, İzmir Bergama'da inşa edilecek Batı Anadolu Serbest Bölgesi ile 20 bin kişiye yeni iş sahası sunulacağını açıkladı.

Orta Anadolu Bölgesi'ne 35 milyar TL'lik dev proje!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orta Anadolu Bölgesi'ne 35 milyar TL'lik 3 bin 306 tesisten oluşacak yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Eroğlu, "Güneydoğu Anadolu'da GAP projesi var. Orta Anadolu'da da bu tesisleri tamamlayacağız" diye konuştu.

Doğu Anadolu Bölgesi'ne 21 milyar liralık yatırım yapılacak!

Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi ve bir eylem planı yaptık. Bu eylem planımız 5 yıllık süreçte Doğu Anadolu Bölgesi'ne 21 milyar liralık yatırımı öngörüyor" dedi.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 136 bin 771 konut inşa ediyor!

TOKİ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 136 bin 771 konut inşaatına başladı. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Doğu'da 700 bin ailenin ikâmet edeceği, 100 bin nüfuslu 7 şehir büyüklüğünde konut ürettik" dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde emlak fiyatları neden düştü?

Diyarbakır Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği (DİEM-DER) Başkanı Mustafa Koç, terör olaylarından en fazla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin etkilendiğini, emlak sektöründe yaşanan durgunluğun piyasayı olumsuz etkilediğini söyledi.

İnşaat sektörü İç Anadolu bölgesine ivme kazandıracak!

İnşaat sektörünün Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu söyleyen Ayşegül Yücel, “İç Anadolu Bölgesi, sektörün en hızlı geliştiği bölgelerin başını çekiyor. Yatırım ve istihdam artışında sektör, bölgeye ivme kazandırmaktadır” dedi.

Ayşegül Yücel: İnşaat İç Anadolu bölgesini şahlandıracak!

İnşaat sektörünün Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu söyleyen İÇGİAF Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Yücel, "İç Anadolu Bölgesi, sektörün en hızlı geliştiği bölgelerin başını çekiyor'' dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yatırım teşviği yüzde 60'a çıkartıldı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi 'ndeki baraj projeleri özellikle enerji ve tarım sektörüne yapılacak büyük yatırımları hızlandıracak.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yatırımlar hızlandı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde çözüm süreci ile sağlanan huzur ve güven ortamında ekonomik kalkınmayı sağlayacak yatırımlar hız kazandı.

dogu anadolu bölgesi yatırımları Haberi

dogu anadolu bölgesi yatırımları



Hükümetin yeni teşvik sisteminden aslan payını Doğu ve Güneydoğu aldı. Haziran 2012'den Kasım 2013'e kadar bölgeye 9.7 milyar lira tutarında 825 yatırım projesi teşvik belgesi düzenlendi.


Ekonomi Bakanlığı'nın verileri 20 Haziran 2012'den 2013 Kasım ayı sonuna kadar olan 17 aylık dönemde toplam 108.5 milyar lira tutarında 6 bin 881 adet Yatırım Teşvik Belgesi düzenlendiğini ortaya koydu. Bu belgelerde ise 257 bin 88 kişilik ilave istihdam öngörüldü. Yeni teşvik sistemiyle düzenlenen belge sayısında yüzde 12, istihdamda yüzde 47, yatırım tutarında ise yüzde 56'lık artış gerçekleşti. 


DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YA YARADI 

Rakamlar teşvikte aslan payını 6. bölge olarak nitelendirilen Doğu ve Güneydoğu'daki 15 ilin aldığını da ortaya koydu. Ağrı, Bitlis, Bingöl, Batman, Ardahan, Diyarbakır, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Şırnak, Şanlıurfa, Van ve Siirt illerini...