22 / 05 / 2024

Doğu Karadenize turistlerin ilgisi arttı

Doğu Karadenize turistlerin ilgisi arttı

İş ve şehir yaşantısının stresinden uzaklaşıp doğa ile baş başa vakit geçirmek isteyenlere önemli alternatifler sunan Doğu Karadeniz, doğal, tarihi ve kültürel özellikleriyle Ramazan Bayramı'nda da turistlerin uğrak yeri oldu.

İkinci Doğu Ekspresi yolda!

Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi Doğu Ekspresi ile aynı güzergahı paylaşacak yeni tren projesinin ayrıntıları belli oldu. Çalışmalar kapsamında ikinci tren, sadece yataklı vagonlardan oluşacak. Doğu Ekspresi’ne göre bilet fiyatları daha pahalı olacak.

Arap turistler Doğu Karadeniz'de konut yatırımı yapıyor!

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Arap turistlerin Doğu Karadeniz'e ilgisi sürüyor. Arap turistler yaklaşık 100 bin dolar ödeyip konut yatırımı yapıyor." dedi.

Doğu Karadeniz Arap turistlerin yeni gözdesi!

Doğu Karadeniz Körfez ülkelerinden gelen Arap turistler sayesinde Doğu Karadeniz'e gelen turist sayısı, yatak kapasitesi ve yabancılara gayrimenkul satışlarında artış meydana geliyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da turizm sektörü ne durumda?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde son günlerde artan terör olayları, turizm sektörünü vurdu. Turistlerin, rezervasyonlarını iptal etmesiyle doluluk oranı yüzde 5'in altına inen bölgedeki oteller bayramda ziyaretçi ağırlayamayacak.

Doğu Karadeniz yaylalarındaki tesisler yüzde 100 doldu!

Doğu Karadeniz yaylalarındaki tesisler, yerli ve yabancı turistlerin yaptırdığı rezervasyonlar sayesinde yaz sezonunu dolu geçirecek. Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, bölgenin tanıtımı için yapılan devam edildiğini söyledi.

Doğu Karadeniz turizmde altın dönemini yaşıyor!

Muhteşem doğası ile tarih, inanç ve alternatif turizm zenginliği bakımından son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Doğu Karadeniz, ağırlanan turist sayısı ve sağlanan ekonomik girdiyle adeta turizmde altın yılını yaşıyor.

Güneydoğu Bölgesi'nden Doğu Karadeniz'e turist akını!

Güneydoğulu turistler tatil için Doğu Karadeniz Bölgesi'ni tercih ediyor. Yapılan yeni yollarla ulaşım imkanlarının kolaylaşması ve güvenlik risklerinin asgariye inmesi Güneydoğulu turistlerin Rize'ye akın etmesine neden oldu.

Doğu Karadeniz ramazanda turistlerin ilgi odağı oldu!

İş ve şehir yaşantısının stresinden uzaklaşıp doğa ile baş başa vakit geçirmek isteyenlere önemli alternatifler sunan Doğu Karadeniz, doğal, tarihi ve kültürel özellikleriyle Ramazan Bayramı'nda da turistlerin uğrak yeri oldu.

Doğu Karadeniz turizmi canlandı!

Doğaya, doğa sporlarına gönül verenler, iş ve şehir yaşantısının stresinden uzaklaşıp doğa ile baş başa vakit geçirmek isteyenlere önemli alternatifler sunan Doğu Karadeniz, Ramazan Bayramı'nda da turistlerin uğrak yeri oldu.

Doğu Karadeniz turizmde altın yılını taşıyor!

2012 yılında 4,5 milyon turistin ziyaret ettiği Doğu Karadeniz Bölgesi, doğal ve kültürel varlıklarının yanı sıra canlı sosyal hayatı, özgün değerleri sayesinde özellikle Arap turistlerin en önemli turistik destinasyonlarından biri haline geldi.

Arap turistlerin yeni gözdesi Doğu Karadeniz!

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Uzmanı Fikri Akkaya, Arap turistlerin son yıllarda Türkiye’ye yoğun bir şekilde geldiğini söyledi. Turistleri İstanbul, Bursa, Yalova ve Doğu Karadeniz gibi hemen her şehirde görmek mümkün...

Doğuşkent Sitesi'nde 175 bin TL'ye daire ve Esenler'de 1 milyon TL'ye 3 arsa icradan!

T.C. Bakırköy 8. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, İstanbul Maltepe'deki Doğuşkent Sitesi'ndeki daireyi 175 bin TL'den ve Esenler'deki 3 arsayı toplam 1 milyon 21 bin 350 TL'le ayrı ayrı satışa çıkardı. Satış, 04 Mayıs 2012 Cuma günü gerçekleştirilece

Doğuş GYO, 7 milyon 676 bin lira kazanç payı dağıtacak!

Doğuş GYO, 2011 yılı için 7.676.029 lira kar payı dağıtacağını açıkladı

Doğu Karadenize turistlerin ilgisi arttı Haberi

Doğu Karadenize turistlerin ilgisi arttı

Doğaya, doğa sporlarına gönül verenler, iş ve şehir yaşantısının stresinden uzaklaşıp doğa ile baş başa vakit geçirmek isteyenlere önemli alternatifler sunan Doğu Karadeniz, Ramazan Bayramı'nda da turistlerin uğrak yeri oldu. Doğu Karadeniz, doğal, tarihi ve kültürel özellikleriyle Ramazan Bayramı'nda da turistlerin uğrak yeri oldu. 


Her mevsim doğa ve doğa sporlarına gönül verenler, iş ile şehir yaşantısının stresinden uzaklaşmak isteyenlerin tercihlerinin başında yer alan Doğu Karadeniz, hafta sonu ve bayram tatilinin birleşmesini fırsat bilen turistler ile fındık hasadı için yöreye gelenleri ağırlıyor. 


Trabzon'a gelen turistler en çok Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl, Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı üe Akçaabat üçesindeki Sera Gölü'nü ziyaret ediyor. Yöredeki yaylalar ise hava sıcaklıklarının arttığı şu günlerde ziyaretçüerine serinleme imkanı sunuyor. 


Yörede ayrıca, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası başta...