02 / 05 / 2024

doğu turizmi

doğu turizmi

Çözüm Süreci ile gelen barış ortamı Doğu ve Güneydoğu'da kendisini en hızlı olarak turizm rakamlarında gösterdi. Bölgede daha önce binlerle ifade edilen yerli ve yabancı turist sayısı 2013'te 2 milyonu aştı.

Doğu Karadeniz turizmi yatırımcılarını bekliyor!

Her mevsim ayrı doğal güzelliklere sahip Doğu Karadeniz, turizm taleplerinin karşılanabilmesi için yatırımcılardan destek bekliyor. Yapılan açıklamada, son yıllarda dünyanın dört bir yanından insanların tatil için Türkiye'ye geldiğini belirtildi.

Doğa Turizmi Gelişme Planı hazırlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı. Türkiye'deki doğal güzellikleri turizme kazandırmak için uygulamaya koyduğu Doğa Turizmi Gelişme Planı çerçevesinde 81 ilde 527 doğa turizm alanı belirledi.

Doğa Turizmi Paneli 29 Aralık'ta düzenlenecek!

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Osmaniye Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Osmaniye Şube Müdürlüğü ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi işbirliği ile 29 Aralık'ta "Doğa Turizmi Paneli" düzenlenecek.

Doğu'yu 2 milyon turist ziyaret etti!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) 'Çözüm Süreci ve Bölgesel Turizmi Raporu' son yıllarda terör olaylarının sona ermesi ve barış süreci ile Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşanan gelişmeyi gözler önüne serdi.

Veysel Eroğlu: Bilecik'te doğa turizmi çalışmaları devam ediyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: " Bilecik, doğa turizmi açısından muhteşem bir ilimiz. Dolaylısıyla bunu geliştirmek için güzel çalışmalar yapıyoruz şu anda" dedi.

Çözüm süreci, Doğu ve Güneydoğu'da turizmi canlandırdı!

Çözüm Süreci ile gelen barış ortamı Doğu ve Güneydoğu'da kendisini en hızlı olarak turizm rakamlarında gösterdi. Bölgede daha önce binlerle ifade edilen yerli ve yabancı turist sayısı 2013'te 2 milyonu aştı.

Doğu Karadeniz turizmi canlandı!

Doğaya, doğa sporlarına gönül verenler, iş ve şehir yaşantısının stresinden uzaklaşıp doğa ile baş başa vakit geçirmek isteyenlere önemli alternatifler sunan Doğu Karadeniz, Ramazan Bayramı'nda da turistlerin uğrak yeri oldu.

Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi turistlerin ilgisini çekiyor!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gelişmekte olan sanayisi ile yatırımcıların ilgi odağı haline gelen Erzincan, geçtiğimiz yıl açılışı yapılan Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi'yle de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini üzerine çekiyor...

Doğu Karadeniz'in kruvaziyer turizmi başladı!

Doğu Karadeniz'e gelen ve yılın ilk kruvaziyer gemisi olan Bahama bayraklı "Hamburg", Trabzon Limanı'na demirledi. Gemide Alman uyruklu 271 yolcu ile 165 personel bulunduğu öğrenildi...

Doğuş GYO, şirket ana sözleşmesi değişikliği için SPK'ya başvurdu!

Doğuş GYO şirket ana sözleşmesi için SPK'ya ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na başvurdu

Dumankaya Doğu Kampüs'te 51 bin liradan başlayan fiyatlarla!

Tuzla Aydınlı bölgesinde inşa edilen Dumankaya Kampüs projesi Doğu ve Batı olarak iki etaptan meydana geliyor. Projede lansman öncesi avantajlı fiyatlar devam ediyor

Doğuşkent Sitesi'nde 175 bin TL'ye daire ve Esenler'de 1 milyon TL'ye 3 arsa icradan!

T.C. Bakırköy 8. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, İstanbul Maltepe'deki Doğuşkent Sitesi'ndeki daireyi 175 bin TL'den ve Esenler'deki 3 arsayı toplam 1 milyon 21 bin 350 TL'le ayrı ayrı satışa çıkardı. Satış, 04 Mayıs 2012 Cuma günü gerçekleştirilece

Doğuş GYO, 7 milyon 676 bin lira kazanç payı dağıtacak!

Doğuş GYO, 2011 yılı için 7.676.029 lira kar payı dağıtacağını açıkladı

doğu turizmi Haberi

doğu turizmi

Türkiye Seyahat Acentalan Birliği nden (TÜRSAB) yapılan açıklamaya göre. Birliğin 'Çözüm Süreci ve Bölgesel Turizm Raporu", son yıllarda terör olaylarının sona ermesi ve barış süreciyle Doğu ve Güneydoğu illerinde turizm alanında yaşanan gelişmeyi ortaya koydu. Son birkaç yılda bölgeye huzur ve güvenin gelmesiyle daha önce binlerle ifade edilen yerli ve yabancı turist sayısı 2012 yılında 1.5 milyona ulaşırken, 2013'te ise 2 milyonu aştı. 


TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy. konuya ilişkin değerlendirmesinde, bölgeye ış ve aş verecek sektörün turizm olduğunu belirterek, birkaç yıl içinde atılan adımların sonuçlarının alındığını ifade etti. 


Turizmin bu bölgedeki illerin gerçek potansiyelini ortaya çıkardığına işaret eden Ulusoy. turizm yatırımlarının beraberinde diğer yatırımları da çekmeye başladığına dikkati çekti. 


Bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısını 2023 yılında 5 milyona çıkarma hedefleri...