04 / 05 / 2024

Doğunun Parisi

Doğunun Parisi

Türkiye'nin en fazla güneş alan ikinci ili olan ve Urartu medeniyetine Tuşba adıyla başkentlik yapan Van, bölgede yaşanan gelişmelerle turizmde hak ettiği yere gelmek istiyor...

Faizler artsa da borsada çıkış sürecek! Uzmanlara göre borsa endeksi 11 bine doğru gidiyor!

Merkez Bankası’nın faiz kararının piyasalara yansımaları devam ediyor. Piyasa çevreleri faiz artışının henüz TL’nin cazibesini artıracak noktada olmadığını belirtirken, BIST 100 endeksinin ise kısa vadede düşse bile 11 bine doğru yolculuğunun devam edeceği bekleniyor.

Binlerce sıfır otomobil Türkiye'ye doğru yola çıktı! Görüntüler sosyal medyada olay oldu!

Çip krizinin etkisiyle sıfır otomobillerde yaşanan tedarik sorunları sonrasında, Çin'den Türkiye'ye doğru binlerce sıfır araç yola çıktı. Gemideki modellerin çoğunun 5 yıl aradan sonra Türkiye pazarına dönüş yapacak olan Chery'e ait olduğu düşünülüyor. İşte detaylar...

Bursa'nın doğal afet planı var mı?

Bursa'da bulunan yapıların yüzde 60'ının kaçak olduğunun ortaya çıkmasından sonra Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, şimdi de Bursa'nın doğal afet planının olmadığını açıkladı.

Peli Parke Diyarbakır’da büyüyecek!

Peli Parke Diyarbakır’da bölge bayisini tanıttı. Radisson Blu Hotel’deki toplantıyı doğunun yıldızı Diyarbakır bayileri ile paylaştı.

Kadıköy'de doğru kentsel dönüşüm için fırsat devam ediyor!

AE Mimarlık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkutoğlu, Kadıköy'de yaklaşık 30 bin konut olduğunun ve bu konutların henüz yüzde 10'unun dahi yenilenmediği belirtti. Erkutoğlu, doğru bir kentsel dönüşüm için fırsatın devam ettiğini söyledi.

Komşunuzdan daha fazla doğalgaz faturası ödemenizin 7 nedeni!

Doğalgaz faturaları posta kutunuza geldiğinde siz de gözü komşunun faturasına takılanlardan mısınız? Termo Teknik yetkilileri farklı doğalgaz faturalarının nedenlerini sizin için anlattı.

Mardin bu yıl 500 bin turist hedefliyor!

Farklı kültürlerin hoşgörü içerisinde yaşadığı doğunun incisi Mardin, çözüm süreciyle sağlanan huzur ortamında bu yıl 500 bin turisti ağırlamak istiyor.

Mesa Başkanı Erhan Boysanoğlu: Ödüller, attığımız adımların doğruluğunun tescili!

TÜRKİYE'deki inşaat ve gayrimenkul projelerinin en iyilerinin ödüllendirildiği Sign of the City Awards ödül töreninde MESA imzası taşıyan üç proje ödüle layık görüldü. Boysanoğlu "Ödüller, attığımız adımların doğruluğunun tescili" ifadelerini kullandı.

Maknoon Grup projelerini Dubai'de tanıttı!

Orta doğunun en büyük gruplarından Yönetim Kurulu Başkanı Majdi Muhammet HARİRİ ‘nin kurucusu olduğu Maknoon Grup ihtişamlı standında Türkiye’de ki yatırımlarını ve yeni projelerini Dubai’de tanıttı

Maknoon Grup projelerini Dubai'de tanıtıyor!

Orta doğunun en büyük gruplarından Yönetim Kurulu Başkanı Majdi Muhammet HARİRİ ‘nin kurucusu olduğu Maknoon Grup ihtişamlı standında Türkiye’de ki yatırımlarını ve yeni projelerini Dubai’de tanıtıyor.

Maknoon Grup CNR Emlak Fuarı'na katılıyor!

Maknoon Grup CNR Emlak Fuarı'na katılıyor. Orta doğunun en büyük gruplarından Yönetim Kurulu Başkanı Majdi Muhammet HARİRİ ‘nin kurucusu olduğu Maknoon Grup 11-14 Eylül CNR emlak fuarına katılıyor.

Seha Yapı , Konya Uluslararası Fuar Merkezi inşaatını yedi ayda tamamladı!

Konya Ticaret Odasınca yaptırılan ve yapımını Seha Yapının üstlendiği Tuyap Fuar Merkezi. Orta Doğunun en büyük Tarım Tarımsal Mekanizasvon ve Tarla Teknolojileri Fuarı ile birlikte kapılarını ziyaretçilere açtı...

Ceylan Karavil Park 30 Nisan'da açılıyor!

Doğunun en büyük alışveriş merkezi Ceylan Karavil Park, 30 Nisan 2014'te açılıyor. 150 Milyon Dolarlık proje yaklaşık 4 bin kişi istihdam edecek. Ceylan Karavil Park Diyarbakır Şanlıurfa Bulvarı'nın en önemli kavşağında açılacak.

Doğunun Parisi Haberi

Doğunun Parisi

Urartu medeniyetine Tuşba (Güneş Kenti) adıyla başkentlik yapan Van, çözüm süreciyle, "Doğunun Paris'i" olmaya hazırlanıyor. 

     Urartulardan günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan, Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'nün türkuaz mavisi ve yemyeşil doğasıyla her yıl çok sayıda turisti ağırlayan Van, tarihi eserleriyle de adeta açık hava müzesini andırıyor. 

     Urartu döneminden kalma Van, Çavuştepe, Hoşap, Ayanis, Yoncatepe, Aşağı ve Yukarı Anzaf kalelerinin yanı sıra tarihi camileri, kiliseleri, köprüleri ve çeşmeleriyle ziyaretçilerine tarihi ve doğal güzellikleri bir arada sunan kent, aynı zamanda Türkiye'nin en fazla güneş alan ikinci ili konumunda bulunuyor. 

     Yıllardır bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle turizm potansiyelini açığa çıkaramayan Van, çözüm süreci kapsamında yaşanan gelişmelerle turizmde hak ettiği yere gelmek...