08 / 05 / 2024

 Doktor Tarsa hisse satışı

 Doktor Tarsa hisse satışı

1987 yılında Özmen Ailesi tarafından kurulan Doktor Tarsa'nın yüzde 50'si Şilili Sociedad Quimica y Minera de Chile (SQM) adlı firmaya satılmıştı. SQM şirketi, Doktor Tarsa'daki hisselerini satışa çıkardı.

Şilili SQM, Doktor Tarsa'daki hisselerini satışa çıkardı!

1987 yılında Özmen Ailesi tarafından kurulan Doktor Tarsa'nın yüzde 50'si Şilili Sociedad Quimica y Minera de Chile (SQM) adlı firmaya satılmıştı. SQM şirketi, Doktor Tarsa'daki hisselerini satışa çıkardı.

Enka İnşaat 1 milyon TL tutarında hisse geri alımı gerçekleştirdi!

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş bugün KAP'ta yaptığı açıklamada 1 milyon 95 bin 500 lira tutarında hisse geri alımı gerçekleştirdiğini belirtti.

Reysaş GYO hisse geri alımı yapacak mı?

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, yönetim kurulu kararına bağlı olmak kaydıyla hisse geri alımı yapmayı değerlendiriyor.

Bir ortaktan ötekine hisse satışı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Bir ortaktan ötekine hisse satışı yapmanın yolu nedir?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber....

Tapusuz hisse devri nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Tapusuz hisse devri nasıl olur?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber..

Ruhsatsız daireyi satan doktor için 7 yıl hapsi istemi!

İstanbul’da özel bir hastanede görev yapan bir doktor ve eşi, ‘ek iş’ olarak daire pazarlamaya başladı. Çift, bir inşaat firmasının yaptığı daireleri, belli bir kâr payı koyarak sattı. İkili hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçlaması ile 7 yıl hapis istemi ile dava açıldı.

Gökhan Taş’ın Çekilin, Ben Doktor Değilim isimli kitabı çıktı!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı olan Dr. Gökhan Taş’ın girişimcilere yol haritası olacak bir hayat dersini içeren “Çekilin, Ben Doktor Değilim” isimli kitabı okuyucularla buluştu.

Sinpaş'tan hisse takası!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda paylarıyla ile ilgili olarak hisse devir işlemlerini duyurdu.

Sinpaş GYO'dan hisse takası!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda paylarıyla ile ilgili olarak hisse devir işlemlerini duyurdu.

Tapuda hisse devri masrafları 2016!

Hisseli tapuların devri için, tüm hissedarların onay vermiş olması gerekiyor. Hisse devri için ise yine diğer hissedarların önalım hakkını kullanıp kullanmayacakları soruluyor. Peki, hisse devri masrafları 2016 ne kadar tutar?

Türkan Uzel hisse davasını kazandı!

Uzel Makine'nin ortaklarından Türkan Uzel hisse davasını kazandı. İstanbul Ticaret Mahkemesi'nde yapılan ve 2003'ten beri süren yargılama neticesinde Türkan Uzel'in Uzel Holding'deki fazla hisselerinin kendisine iadesine karar verildi.

Daire satışında 1/25.000 hisse geçerli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu ''Daire satışında 1/25.000 hisse geçerli mi?'' sorunu yanıtladı. İşte o haber...

Akiş GYO, TSKB hisse senetlerini sattı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından şirketin Finansal Tablo Dipnotlarında " Finansal Yatırımlar" olarak sınıflandırılan Türkiye Sinai ve Kalkınma Bankası A.Ş hisse senetleri satıldı.

 Doktor Tarsa hisse satışı Haberi

 Doktor Tarsa hisse satışı

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Kerim Ülker, bugünkü yazısında Şilili Sociedad Quimica y Minera de Chile (SQM) adlı firmanın Doktor Tarsa Tarım Sanayi şirketindeki hissesinin satışa çıkarılmasını kaleme aldı. İşte o yazı...

Türkiye'deki en önemli Güney Amerikalı yatırımcılardan birisi Şilili SQM'in ortak olduğu Doktor Tarsa Tarım Sanayi şirketi. 1987 yılında Özmen Ailesi tarafından kurulan Doktor Tarsa'nın yüzde 50'si Şilili Sociedad Quimica y Minera de Chile (SQM) adlı firmaya satılmıştı. Dünyanın en büyük lityum üreticisi olan SQM, aradan geçen 20 yılın ardından bu ortaklığından çıkma kararı aldı. Şili'nin en büyük kimya ve bitki besin maddeleri şirketi olan SQM, Doktor Tarsa'daki hisselerini Türk ortağı Tasaco Tarım'a satma kararı aldı. Taraflar anlaşırsa, tarımsal kimya ürünleri alanında sektörünün öncülerinden biri olan Doktor Tarsa'nın tamamı...