07 / 05 / 2024

dolar kira artışı

dolar kira artışı

JLL Türkiye Ülke Başkanı Alkaş, döviz kurlarındaki artışın, her dönemde olduğu gibi kiracılarla mal sahipleri arasında yeni dengeler oluşturduğunu belirtti.

Konut kira artış oranı Nisan 2015!

Geçtiğimiz sene bir ev kiraladığınızı ve Nisan ayı itibarıyla kira sözleşme döneminizin yenilendiğini düşünelim. Bu durumda kiraya ne kadar zam yapılacak? İşte konut kira artış oranı Nisan 2015...

İşyeri kira artış oranı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında yıllık kira sözleşmesinin dolması halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. İşte işyeri kira artış oranı hesaplama 2015 kuralı..

Kira artış oranları Mart 2015!

Nisan ayına ait kira artış oranları, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Nisan 2015 tarihinde açıklandı. Peki, Nisan ayında kiracıya ne kadar zam yapılacak? İşte kira artış oranları Mart 2015..

ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015 nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Döviz bazında kira artışı 2015!

Kiracının ödeyeceği kira bedeli, Türk parası ile tahsil edilebildiği gibi yabancı para ile de tahsil edilebiliyor. Bu durumda yenilenen kira bedelinde nasıl artış yapılır? İşte döviz bazında kira artışı 2015...

Mesken kira artışı en fazla ne kadar yapılır?

Kira sözleşmeleri ile kiraya veren bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da buna karşılık kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor. Yenilenen dönemde kiraya zam yapılıyor. Peki, mesken kira artışı en fazla ne kadar yapılır?

Mart ayı kira artış oranları 2015!

Mesken kira artış hesabında kullanılması zorunlu olan Üretici Fiyat Endeksi, 3 Mart 2015 tarihinde açıklandı. Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %1,20 arttı. İşte Mart ayı kira artış oranları 2015...

Kira artırım oranı 2015 ne kadar?

Kiralama sözleşmesi yenilenen kiralamalarda mal sahibi kira bedelinde zam yapma hakkına sahip oluyor. Yapılacak artırım, mesken ve işyerinde farklı şekilde uygulanıyor. Peki, kira artırım oranı 2015 ne kadar?

Ev kira artış oranı 2015!

Kira döneminin sona ermesi ve kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılabiliyor. Peki, kiraya zam hangi oranlarda yapılır? İşte ev kira artış oranı 2015...

Konut kira artışı 2015!

Taşınmaz mal kiralama sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranda zam yapılıyor. Peki, konut kira artışı neye göre yapılır? İşte konut kira artışı 2015 hesaplama formülü..

İşyeri kira artış oranı 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında yenilenen kira dönemlerinde kira bedeline belli oranda zam yapılıyor. Peki, işyerinde kiracıya nasıl zam yapılır? İşte işyeri kira artış oranı 2015...

Kira artış oranı hangi ÜFE?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde mevcut kira bedeline zam yapılıyor. Peki, kira artış oranı hangi ÜFE oranı ile hesaplanır? İşte yanıtı..

Mart kira artış oranı 2015!

Kira döneminin son bulması ve aynı anda yenilenmesi halinde kira bedelinde artış yapılıyor. Konut kiracısına yapılacak artışta kullanılan ÜFE oranları, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Peki, Mart kira artış oranı 2015 nedir?

dolar kira artışı Haberi

dolar kira artışı

JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, yaptığı açıklamada, alışveriş merkezlerinde kira ödemelerinin dolardan çok avro ile yapıldığını belirtti.


Dolarla yapılan AVM kira ödemelerinin yaklaşık 10-15 sene geride kaldığını ifade eden Alkaş, "Kiralamaların büyük bir çoğunluğu avro olduğu için ve avroda da dolardaki kadar bir artış yaşanmadığı için şimdi daha normal gidiyor. Bugüne kadar mal sahipleri kiracılarla yaptığı görüşmelerle, toplantılarla belli dengeleri hep yakaladı. Yine öyle olacağını düşünüyorum" diye konuştu.


AVM kiralarındaki grafiğin reel ekonominin sağlıklı ve sürdürülebilir gelişimiyle benzerlik arz ettiğini yineleyen Alkaş, şunları kaydetti:


"Kurdaki artışın AVM kiralarına şu anda somut ve bire bir yansıması yok. Geçmişte hep şunu gördük; (TL'den 3 sıfır atılmadan önce) doların 600'den 1.600'e çıktığını da 17 bin liradan 43 bin liraya çıktığını da gördük. O dönemlerde...